Beton - Slovenci pod Stojkovićevim budnim okom, Estonci "turistički" u Švajcarskoj

Autor: Ivan Cvetković
utorak 04.06.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Četiri "zicera" u aktuelnoj ponudi.

Povezane vesti

6749 Switzerland - Estonia 1 (1.19)

Švajcarska će se pripremati za EURO u dva prijateljska meča, protiv Estonije i komšija Austrijanaca, ovaj drugi meč je generalna proba za start u Kelnu protiv Mađara. Selektor Jakin će mešati karte, ali i nastojati da raspuca igrače, slabašna baltička reprezentacija je protivnik po meri. Estonci gube redom, ostali su neporaženi jedino kod kuće protiv Tajlanda u poslednjih godinu i po dana. Naravno, nisu bili ni blizu plasmana na EP 2024, osvojili su samo bod u grupi F. Sigurno će biti topovska hrana za "Časovničare" u Lucernu.

8116 Tomayapo - Internacional 2 (1.54)

Internasional mora da pobedi, ostala su im dva meča da prođu, Delfin ima utakmicu više, Ekvadorci imaju i tri boda plusa. Jasno, "Crveni" iz Porto Alegrea su bili favoriti, ali je Belgrano već prvi, u odloženom meču Brazilci putuju na jug Bolivije. Rival je Tomajapo, malo poznati rudarski tim koji nikada nije igrao na ovom nivou. Oni su osvojili bod, već su eliminisani, Internasional mora da dobije i onda već za vikend u direktnom duelu protiv Delfina odluči ko će uz Belgrano u top 16 mlađeg latinoameričkog takmičenja.

7792 Belgium - Montenegro 1 (1.32)

Belgijanci će startovati u Nemačkoj protiv Slovaka, ima još gotovo dve nedelje do tog meča, rivali u probama za šampionat su Crnogorci u Briselu i onda komšije iz Luksemburga. Ovo je verovatno ozbiljnija provera za "Đavole" koje će predvoditi Martinezov naslednik Tedesko. Svi igrači su spremni, što se tiče Crne Gore, oni imaju novog selektora Robija Prosinečkog. "Veliki Žuti" sigurno neće odustati od svog insistiranja na napadačkoj igri, ali je pitanje materijala kojim raspolaže. Tu su poznata imena, u napadu Jovetić i Krstović, ima nekoliko mlađih igrača, ali ne očekujemo da pariraju mnogo iskusnijim i kvalitetnijim Belgijancima.

7435 Slovenia - Armenia 1 (1.33)

Sigurno da će Dragan Stojković pažljivo gledati ovu utakmicu, pre nego što njegovi "Orlovi" izađu na teren protiv Austrije. Slovenci dočekuju u pripremnom meču za EURO na "Stožicama" Jermene koji su pogubili dosta mečeva u kvalifikacijama, iznenadili su Tursku remijem u Eskišehiru, dobili Letoniju pre godinu dana. Ali, u finišu kvalifikacija gubili su redom, na klupi je bivši ukrajinski selektor Petrakov, na golu je naš Čančarević koji je uzeo državljanstvo, nekoliko igrača nastupa u Rusiji. Ekipa je slaba, nema više Mihtarijana, sve u svemu, teško da će dati gol i mada Slovenci nisu baš efikasni, nadajmo se da će se ispucati pre meča sa Srbijom u Minhenu.

Ne propustite