Beton - Viljareal sigurica, Atlas duplira tiket

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.08.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Fiksevi koje očekujemo u ovom kolu.

EPA-EFE/Javier Etxezarreta
EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Povezane vesti

2203 Villareal - Hajduk Split 1 (1.26)

Splićani su eliminisali Vitoriju Gimaraeš što je svakako iznenađenje, ali je "Poljud" odnosno pobeda u prvom meču presudila. U revanšu su sa igračem manje prošli uz minimalni poraz i pokazali karakter. Ali posle poraza u hrvatskom derbiju idu u Valensiju timu koji je sasvim drugi nivo kvaliteta. Ekipa Unaja Emerija je zgazila Valjadolid na premijeri šampionata u gostima, imaju velike ambicije da posle LE, osvoje i Ligu Konferencija, rano je još govoriti, ali je trener "Žute Podmornice" pravi specijalista za evropske kupove, pokazao je to još dok je vodio Sevilju. Na ruku Hajduku ide što meč neće biti odigran na "Keramici"  koja se renovira, već na stadionu Levantea. Ali, tih 50-tak kilometara neće biti problem navijačima VIljareala, imaju mnogo bolji tim, veliki motiv, teško će "Bili" odoleti u prvom meču.

2617 Avondale - Brisbane Roar 2 (1.47)

Australijski kup, razlika je zaista prevelika. Naime, Brizbejn je profesionalni tim iz "A" lige, istina šampionat tek počinje u prvoj nedeji oktobra, kup je zagrevanje, ali ekipa iz Kvinslenda želi do samog kraja. Osvajali su prvenstvo početkom prošle decenije dva puta, ali u kupu nikada nisu slavili, pa je ovo šansa za završnicu. Najpoznatije ime u timu koji je osnovala svojevremeno holandska iseljenička zajednica (odatle i narandžasti dresovi) je Čarli Ostin, poznati napadač sa dugim stažom u PL. Što se tiče rivala, oni su iz južnog Melburna, predgrađa Viktorija, igraju u poluprofesionalnoj ligi, bore se za plej-of, zanimljivo da im mnogo bolje ide van svog stadiona u Parkvilu. Već šest godina su u ovom rangu, tim ima boje po ukusu italijanske imigrantske zajednice, i sada ima par igrača koji su poreklom sa Apenina, a najpoznatiji je Stefan Valentini koji je ranije mnogo obećavao i čak stigao do treće nemačke lige. Teško da će pružiti ozbiljniji otpor prvoligašu.

2330 Atlas - Juarez 1 (1.90)

Par koji nam "drži" tiket. Posle senzacionalne dvostruke titule koju je Atlas osvojio u prethodnim sezonama naravno bilo je neočekivano da još jednom iznenade veće timove Meksika. Ali, niko nije ni očekivao da sa dobrim timom budu u donjem domu. Ipak, ekipa iz Gvadalahare se prenula malo, uspela da osvoji četiri boda u poslednja dva meča, uključujući i remi u gradskom derbiju sa Gvadalaharom. Na "Halisko" stiže loši Huarez koji i jeste bio kandidat za ispadanje, ovo je idealna prilika za "Lisice" da dobiju drugi put u tri meča i krenu u prodor ka gornjem domu. Huarez nije loše počeo, ali je nakon toga u pet mečeva osvojio par bodova. Teško će dati gol na ovom gostovanju i to bi moglo da bude presudno.

2362 Los Angeles - DC United 1 (1.35)

Dva tima sa različitih strana tabele. Vejn Runi nije uspeo puno da popravi u američkoj prestonici, ali to se i ne očekuje od Engleza. Jer, ima dosta povreda, plej-of je davno izgubljen, on sada selektira tim za sledeću sezonu. "Vaza" nema mnogo nade na putu na Pacifik, čeka ga odlični Los Anđeles, verovatno najbolji tim Amerike, ekipa koja ređa pobede i u svojim redovima ima legende Kjelinija, Bejla, Velu, kao i par reprezentativaca Ekvadora i Kolumbije. Prošla sezona je bila razočaravajuća, ove deluju kao favorit za titulu, u seriji su pobeda, razneli su Šarlot koji je bolji tim od Di-Sija sa 5:0 u prošlom meču. Treba očekivati lak trijumf domaćih...

 

Ne propustite