Daj gol - Estonci su naš pik!

Autor: Nemanja Janošev
petak 30.09.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljivi parovi.

Povezane vesti

1921 NEC Nijmegen - Feyenoord GG&3+ (1.92)

 

Biće zanimljivo u Najmegenu, NEC nije mačji kašalj, imaju čak pet remija u sedam mečeva, izgubili su samo jednom. Nije ni to toliko neočekivano, ekipa iz Gelderlanda u blizini nemačke granice je prošle godine lako završila u sredini. Tim koji ima Ajaksovu legendu Lase Šenea, golmana Silesena Dirka Propera, Osame Tananea, dosta etabliranih igrača za kvalitet holandske lige. Fejenord kao Fejenord, ni ove godine neće moći da parira Ajaksu i PSV Ajndhovenu, izgubili su uzbudljiv meč na "Filips Stadionu", deluju prilično razbarušeno, odbrana je problem. U svakom slučaju, očekujemo da NEC da gol renomiranom rivalu, pa ni opklada koju predlažemo neće biti daleko od realizacije.

 

4064 Paide - Trans Narva 1+I&2+II (2.10)

 

Retko predlažemo mečeve iz estonske lige, ali ovo deluje kao dobra ideja. Naime, Paide je dao 74 gola u ovom prvenstvu, pošto su Legionu spakovali 10, sada su najeefikasniji tim šampionata, iako nisu u top tri- Narva je daleko iza, ali bezbrižna, završiće u sredini tabele, oni nisu tako slabi kao pomenuti Legion, no, svejedno, očekuje se da izgube na gostovanju protiv ekipe koja je poznata u Estoniji po svojim Afrikancima, imaju čak šestoricu u timu. Narva je davala golove na strani, između ostalog i neprikosnovenoj Flori, pa će verovatno to učiniti i za vikend.

 

1808 Pacos Ferreira - Arouca 3+ (2.20)

 

Retko tražimo golove u Portugalu, ali ovo je prilika, kvota je odlična. Aruka stiže u Porto, domaćin Pakoš je pre dve sezone bio sjajan peti, prošle je već bilo mnogo slabije. Imaju iskusnog trenera Peišota koji je vodio i velike klubove u Portugalu, ali priča se o smeni jer su izgubili šest mečeva pre remija u prošlom kolu na Azorima. Imaju i najgoru odbranu u ligi, uz beznadežni Maritimo. Aruka je takođe sa severa zemlje, klub koji je kvalitetom poslednjih desetak sezona negde između prve i druge lige. "Žuti" su verovatno svesni da bez gola u gostima ne mogu da računaju na pozitivan rezultat, pa se neće samo braniti. Pakoš mora da rizikuje, ovo je prilika da se stabilizuju, pa će od početka krenuti sa napadima. Imamo osećaj da bi Aruka mogla nešto da učini na ovom kratkom putovanju, ali su golovi baš primamljiva opcija.

 

1972 Standard Liege - RFC Seraing GG&3+ (2.22)

 

Slavni Standard iz Liježa, pomalo neočekivano igra dobro ove sezone. "Crveni" su prethodnih godina, delom i zbog finansijskih problema imali tim za donji dom, pa zbog toga četiri pobede u nizu i mesto u vrhu predstavljaju iznenađenje. Valonci su do nogu potukli velikog rivala Briž i kao favoriti ulaze u duel sa Serenžom na svom "Dufrasnu". Velike zasluge pripadaju i nekadašnjem menadžeru Seltika Norvežaninu Ronu Deili koi radi sjajan posao. Gosti su na dnu, ova ekipa dolazi iz okoline Liježa pa je ovo mali derbi regiona, mada je naravno Standard mnogo veći klub. Pre nego konačan ishod, mi bismo pokušali sa golovima, jednostavno ne verujemo Standardu, oni su i prošlih godina delovali mnogo bolje protiv jačih timova. Zbilja čudan tim, no verujemo da će mali derbi Valonije biti efikasan.

 

2112 Luzern - Young Boys 2+pp (2.30)

  U Bernu su čvrsto rešeni da vrate titulu posle prekida dominacije prošle sezone. Izvršili su smenu generacija, pa su inicijelne procene govorile da je Bazel bolja ekipa, ali do sada to nismo videli, "žuto-crni" su na deobi prvog mesta, sa iznenađenjem šampionata Servetom, koji vodi švajcarska legenda Alan Gajger. Bojsi gostuju u Lucernu koji takođe izgleda bolje nego prošle sezone kada su se spasili kroz baraž. Tim Luksemburžanina Marija Frika je bolji kada se brani, doneli su već sedam bodova sa strane, veoma su efikasni. Imaće i ovde prostora za brze krilne igrače Mejera i Abubakara, ali i našeg Sorgića koji je rođen u Lucernu. Probaćemo sa golovima u prvom poluvremenu.

Ne propustite