Daj gol - Fejenord ne ume da se brani!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 14.10.2022.
15:00
Izvor: Sportske.net

Evo gde se očekuju golovi.

Povezane vesti

1530 Laval - Caen GG (1.92)

Meč druge francuske lige, Laval je na pogrešnoj strani tabele. Naime, ekipa sa zapada Francuske koja je svojevremeno bila stabilan drugoligaš je uspela da se vrati u ovo društvo tokom leta. Jedini cilj za tim iz okoline Rena je da opstane, za sada ne blistaju, u zoni su ispadanja. Mada, "Les Tango" kako ih zovu zbog narandžastih dresova ima deset bodova i par dobrih rezultata bi ih lansiralo ka sredini. Na "Le Basije" stiže Kaen, "Vikinzi" iz Normandije prošle godine nisu uhvatili baraž za promociju, cilj je da napadnu prvu ligu ove sezone. Moraće da igraju bolje u gostima, ova utakmica je šansa. Ovi timovi generalno imaju bolje napadače od poslednje linije, pa su golovi naš izbor.

1442 St. Pauli - Hamburger GG&3+ (1.84)

Veliki derbi Hamburga, HSV ide u lučku četvrt sa željom da zadrži prvo mesto, gigant je već četiri sezone u Cvajti. Oni su prošle nedelje posle serije pobeda zaustavljeni, prvi put su remizirali i to protiv Kajzerlauterna. Sankt Pauli je reačno daleko od borbe za vrh, ali oni će učiniti sve da zaustave omražene komšije. Ovaj meč donosi mnogo strasti, ali i onoga što ne želimo da vidimo na tribinama. Nekako manji klub koji ima mitskih status zbog svojih levičarskih nazora i luke u kojoj se nalazi ume protiv "Dinosaurusa". HSV je gubio u ovoj deceniji redovno protiv gradskog rivala, a od ishoda je bolje igrati na golove, derbiji su uglavnom efikasni.

1919 AZ Alkmaar - Feyenoord GG&3+ (1.90)

Ko će u derbiju holandskog šampionata nametnuti svoj stil je pitanje. Ali, Fejenerd se neće sigurno braniti, niti to umeju, niti bi hteli. Iako su u senci PSV i pogotovo Ajaksa, "Roterdamersi" žele da ostanu treći klub, a AZ im diše za vrat. U Alkmaru kada igraju ovi rivali, golovi se podrazumevaju. Inače, AZ dočekuje Fejenord kao lider šampionata, u boljoj su formi u poslednje vreme, ali gosti imaju dužu klupu, to je bitno jer oba tima nastupaju u Evropi. Mi mislimo da je Fejenord spreman da prekine seriju pobeda ekipe koju vodi sjajni Paskal Jansen, ali "Siradžije" umeju da igraju strpljivo. Bez obzira na to, rani gol bi meč uveo u jurnjavu tipičnu za holandsku ligu.

2167 Austria Vienna - Salzburg GG&3+ (1.83)

Zbog čega mislimo da će "Ljubičasti" dati gol mnogo jačem šampionu. Pa, Austrija iz Beča je ipak veći klub, i ponos igra ulogu, i mada je razlika u kvalitetu primetna, neće se lako predati. Bečlije su tukle najvećeg rivala Rapid u derbiju grada i to je injekcija samopouzdanja. Što se tiče "Bikova", Salcburg je igrao u Ligi šampiona, remizirali su u Zagrebu, generalno u "Admiral" Bundesligi, prvak više razmišlja o Evropi jer zna da može da stigne svaku prednost. Sada su već prvi, drže malu prednost nad Šturmom, a pre nekoliko kola pretekli su LASK koji je ušao u lošu seriju. Austrija je već u junu primila tri komada protiv Salburga, u prošlom šampionatu su takođe stradali na ovom gostovanju, ali kod kuće obično, nošeni publikom, pružaju jači otpor.

8809 Palmeiras - Sao Paulo 3+ (1.92)

Nema ovde puno potrebe za kalkulacijama, Palmeiras je novi prvak, imaju deset bodova prednosti, još ostaje teorija, ali niko ozbiljan ne misli da će "Verdao" ispustiti krunu. Ona je uteha jer nisu uspeli da stignu do het-trika u Kopa Libertadores. Sao Paulo je poražen u Kopa Sudamerikana finalu od Deportive del Valea, odličnog tima iz Ekvadora, pa su propustili šansu da se nađu u južnoameričkoj eliti nardne sezone. Preko lige do Kopa Libertadores neće stići, osim ako ne naprave neku strašnu seriju. Sigurni su u opstanak, ovo je tim koji daje više golova od prosečne brazilske ekipe, pa gledajući potencija oba tima, golovi bi mogli da budu izbor na lepu kvotu. Četiri od poslednjih pet mečeva, računajući i kup ove sezone su završili sa tri i više gola...

Ne propustite