Daj gol - Golovi u Škotskoj, Italiji, Holandiji i Belgiji

Autor: Milovan Longinov
subota 14.01.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Gde padaju golovi u ovom kolu?

Povezane vesti

1343 Frosinone - Modena 3+ (2.10)

Frozinoneu su par nedelja pauze dobro došli, malo su "Kanarinci" izgubili snagu, nisu više ni tako efikasni kao što je Fabio Groso najavljivao u prvim mesecima sezone, ali biće jači za par bitnih igrača i jurišati na pobedu protiv Modene. Lacijali su i dalje prvi, pre pauzu su dobili samo jednu od tri utakmice, ali ni rivali nisu blistali. Ako se pogledaju mečevi na prelepom stadionu "Stirpe" oni su gotovo nedodirljivi, samo četiri boda su odnele gostujuće ekipe, niko nije pobedio. Modena je iskreno bolja od očekivanja, "Emilijani" igraju začuđujuće otvoreno na strani, isplatilo se, dobili su četiri meča, ne zadovoljavaju se podelom bodova, pa postoji šansa da je ovo najefikasnija utakmica u Seriji B za vikend.

1984 Seraing - Standard Liege GG&3+ (2.30)

Pravilo ste, nadam se upamtili, kada Standarda igra protiv slabijih, bežite od klađenja na "Đavole", ne tražite đavola što bi se reklo. Jer tim iz Liježa prečesto zna da razočara navijače protiv timova iz donjeg doma, ali se neretko isprse pred velikima. Objašnjenje je jasno, oni su veliki klub, zarobljen između ambicije i loših finansija. Istina, ovo je bolja godina, ali čim su počeli da pričaju o borbi za LE, usledili su porazi. Nemaju dovoljno igrača za dugu sezonu. Jesu i favoriti na gostovanju valonskom rivalu Serenžu koji ne izgleda u većem delu sezone kao prvoligaš, ali su probudili nadu pobedom u Ostendeu. Imali su i mnogo sreće, da je neko drugi rival savetovali bismo dvojku, ovako probajte sa golovima uz scenario da recimo Serenž da prvi gol da onda usledi jurnjava.

3216 Celtic - Kilmarnock domaćin 2+I&2+II (3.65)

Ne bismo bili u koži Kiliju. Jer Seltik igra odlično, drže prednost, ne brinu ih Gersi, sada treba da obezbede i finale Liga kupa. Biće domaćini na Hampdenu, dan ranije od Rendžersa, po nama isprašiće Kilmarnok kome su u dva meča dali šest golova ove sezone. Verujemo da će "Kelti" koji brane Liga kup biti maksimalno ozbiljni, "Bojsi" žele novu triplu-krunu, prvu od vremena Brendana Rodžersa. Sada će biti teže jer tada Old Firm rival nije bio u ligi, pa "Zeleni" sada žele trijumf u sva tri takmičenja, kako bi to bacili u lice velikom rivalu.

1916 Groningen - Feyenoord 2+pp (2.50)

Fejenord deluje dobro, vode, a remi protiv Utrehta u kime su promašili veliki broj šansi, nike ih toliko oštetio jer su i rivali remizirali.  Groningen sada bi sada mogao plati ceh. Tim iz Zapadne Frizije je daleko od nekih ozbiljnih rezultata, u donjem su domu, poslednji uspeh je bila pobeda u kupu pre osam godina. Ove sezone se čak najavljuje bitka za goli život, primili su dosta golova, tik su iznad linije ispadanja, ali čini se da su poslednja tri, Emen, Folendam i Kambur još gori, to može da spasi nekadašnji klub Arjena Robena, Tadića i Kostića. Ali, danas takve igrače nemaju, prodali su najbolje, više ni skautska politika nije dobra. Videćemo, ali dva gola u prvom delu deluju kao dobra ideja.

4141 Dunfermline - Peterhead 2+pp (2.28)

Danfermlajn ne postiže mnogo golova iako vodi u trci za škotski Čempionšip, ali je Piterhedova odbrana baš očajna. Primili su blizu 50 golova, u najboljem slučaju mogu da stignu Klajdi i igraju baraž za opstanak. Parsi imaju previše remija kod kuće, ovo je šansa da napune konačno nekog rivala i naprave korak ka povratku u Čempionšip. Pre par meseci kada je Piterhed bio domaćin, lider je dao dva gola u prvom poluvremenu, pa verujemo u sličan rasplet tim pre što mečeve ovih timova uglavnom odlikuje otvorena igra i obično ima dosta golova.

 

 

 

 

Ne propustite