Daj gol - Golovi zagaratnovani u Engleskoj!

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.11.2022.
13:20
Izvor: Sportske.net

Omladicni Bajerna i Anderlehta vole otvoren fudbal.

Povezane vesti

5073 Accrington - Barnet GG&3+ (2.18)

Ove sezone Akrington Stenli ne liči na sebe. Naime, iako su posle pobede u Kembridžu iskoračili iz opasne zone, dali su samo 19 golova, tek pogodak po meču. Za tim koji forsira ofanzivu i redovno je među efikasnijim timovima to je iznenađenje. Ništa se nije promenilo, na klupi je već devet godina Džon Koleman, samo jednostavno ne koriste šanse. U subotu u kupu će dočekati Barnet, koji je dva ranga niže, u Nacionalnoj ligi, a poznat je kao veoma efikasan. Na 20 mečeva popularnih "Pčela"iz severnog Londona ove sezone smo videli blizu 80 golova. Oni retko kada sačuvaju svoju mrežu, ali neće se braniti, pa bi mogli da postignu gol u Lankaširu...

5087 Ipswich - Buxton 2+pp (2.08)

"Traktor Bojsi" posle nekoliko godina žele povratak u Čempionšip, radi se o ekipi slavne prošlosti koja dugo tavori, ali ove sezone čini se da imaju tim za promociju. Veoma su efikasni, kup će doći kao prilika da se dodatno raspucaju, jer na "Portman Roud" dolazi nepoznati Bakston. Oni stižu iz šeste lige, do ovog leta bili su u sedmom rangu. "Baksi" imaju dugu tradiciju, osnovani su u 19. veku u blizini Mančestera, ali nikada nisu bili ni blizu fudbalskog sistema. Prošle godine su iznenadili Jork u FA kupu u prvoj rundi, ali Ispvič je nešto drugo, jedna od najboljih ekipa treće lige, prevelika je razlika i sve bi moglo da bude rešeno u prvom poluvremenu.

5175 Thun - Vaduz GGII (2.55)

Švajcarska druga liga, tim iz Lihtenštajna koji se takmiči u Švajcarskoj će putovati u okolinu Berna. Domaći Tun pamti i bolje dane, igrali su Ligu šampiona svojevremeno, ali su pre tri sezone u baražu ispali iz elite. Ne uspevaju da se vrate, pre dve godine su u baražu protiv Siona ostali kratkih ruku, prosto je neverovatno da je ovaj klub recimo pre samo tri godine igrao finale kupa i izgubio od Bazela. Ova sezona je trebalo da bude prekretnica, ali ponovo su daleko od vrha. Malo su stabilizovali formu prethodnih nedelja, nije još kasno, ali će svim silama morati da jurišaju na pobedu protiv Vaduza. Gosti iz Lihtenštajna su među najslabijima u ligi, kada je u pitanju strana, uz to imaju poroznu odbranu, ali mogu da postignu gol. Verovatno nas čeka efikasan meč.

5056 Anderlecht U23 - Beerschot VA  4-6 (2.50)

Belgijska druga liga, u Briselu nas očekuje efikasna utakmica, baš kao i svi rezervni timovi velikih klubova, i Anderlehtovi klinci igraju ofanzivno, bez pritiska. "Ljubičasti" su u vrhu, u top četiri, naravno da ne mogu u elitu, nisu posebno efikasni kod kuće, ali želeće da se nadigravaju sa odličnim Beršotom. Baš uz "Anderleht B", gosti iz Antverpena koji su naslednici poznatog kluba istog imena koji je bankrotirao pre deset godina su veoma dobri na strani, ispustili su samo četiri boda na putovanjima. Prošle godine Beršot je ispao iz elite, uz Beveren i Molenbek najveći su kandidat za promociju. Anderleht neće kalkulisati, gosti takođe igraju na pobedu pa bi duel dva "ljubičasta" tima mogao da bude veoma zabavan.

5095 Bayern Munich 2 - Vizling 2+pp (2.20)

Drugi tim Bajerna igra u amaterskoj ligi Bavarske, imaju dosta talentovanih igrača sa svih strana sveta, prošle godine su bili drugi na tabeli. Ovo je četvrti rang takmičenja, trenutno su peti i neće ponoviti prošlogodišnji rezultat. Unterahing je baš odmakao, Vurcburger Kikesi su drugi, veliki je zaostatak amatera Bajerna za vodećim ekipama. Ali, ono što uvek mogu je da igraju efikasno, mada ne blistaju daju dosta golova. Ugostiće malo poznati Vizling, tim koji dolazi iz jednog bavarskog sela, stigli su ove godine iz pete lige, ovo im je zlatni period istorije. Nisu se snašli loše sa mnogo poznatijim i većim klubovima, imaju kontinuitet, posle par drugih mesta, konačno je usledila promocija. "Crno-žuti" se neće lako predati na malom Grunvalder stadionu, ali bi od početka moglo da bude golova...

 

Ne propustite