Daj gol - Hoće li Ožegović pogurati Volos?

Autor: Ivan Cvetković
petak 27.01.2023.
20:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su mečevi od kojih očekujemo goleade...

Povezane vesti

1921 PSV - Go Ahead Eagles GG&4+ (2.85)  

Ne zna se ko je gori PSV ili Ajaks, tonu, klub iz Ajndhovena je sebi dozvolio da u vanrednom kolu izgubi protiv tima koji se bori za goli život, Emena. To je bio drugi poraz za "Vicešampiona" u pet mečeva, u tom periodu su zabeležili samo jednu pobedu. Više o krizi u Ajaksu i PSV pisaćemo u narednim brojevima, na "Filips" za vikend stižu Go Ahed Iglsi i ovaj meč je imperativ za domaćina. Probaćemo golove jer ekipi iz Deventera ne pada na pamet da se brani bilo gde. "Orlovi" su na +7 u odnosu na najugroženije timove, u sredu ih je preslišao AZ Alkmar kod kuće, ali dali su gol. Moguće da će to učiniti i u Ajndhovenu, miriše na efikasan meč, letos na početku prvenstva videli smo 7+ kada su Iglsi bili domaćini. Istina da je tada PSV delovao mnogo bolje, ali svejedno kvota na golove je baš primamljiva.  

1986 Charleroi - Royale Union St Gilloise GG&3+ (2.10)  

Union je pokazao i ove sezone da sjajne partije nikako nisu slučajnost, ponovo su u vrhu, doduše teško da će se boriti za titulu, ali klub iz Brisela je čvrsto na drugom mestu, odlično igraju i u nastavku sezone, dobili su četiri od pet mečeva, Šarlroa ima razlog da bude zabrinuta. Domaće "Zebre" su daleko od nekadašnjih visina, nije bilo davno kada su igrali Evropu (sećate se meča protiv Partizana u Korona sezoni, u to vreme su čak bili lider na tabeli), no sada je tim prosečan. Dosta je stranaca, ali čini se da je sredina tabele krajnji domet. Nije da nešto imaju da izgube u ovom meču, primili su dosta golova na "Du Paju", "Unionisti" su gol mašina, trebalo bi da gledamo efikasan meč u Valoniji.  

2124 Zurich - St Gallen GGI (3.80)  

Cirih je imao košmarnu jesen, šampion koji je zakucan za dno tabele. Istina igrali su Evropu, ali svejedno, na "Lecigrundu" su delovali sramotno, navijači su probali da uđu na teren u par mečeva, što je za Švajcarsku prilično neuobičajeno. Ovo proleće bi trebalo da bude posvećeno bežanju ka sredini tabele i dalje su fenjeraši, ali malo nade je probudilo poslednje kolo pred Mundijal, pobeda protiv Serveta, ali i remi u Lucernu prošle nedelje. Nije baš Cirih toliko loš da ispadne iz lige u post-šampionskoj sezoni, oni će napasti Sent Galen, koji je u top četiri i igra veoma atraktivan fudbal. Najstariji švajcaski klub se neće braniti, trener Peter Zajdler koji je već pet godina na klupi "Zelenih" je radio i u Salcburgu, zna se šta je tamo norma, pa očekujemo otvoren meč od početka. To znači da bi u prvom poluvremenu moglo da bude golova u obe mreže.  

8177 Volos - Panetolikos GG (1.92)

Deluje kao kladioničarsko samoubistvo da probamo golove u grčkoj ligi, ali naš rezon pred meč u Volosu je sledeći. Domaćin iz Tesalije za koji igra i bivši napadač "Večitih" Ognjen Ožegović je neočekivano dobro igrao jesenas. Ali i tada smo pisali da je nerealno da ostanu na mestu koje znači Evropu. Od tada, klub koji je do pre samo pet godina bio trećeligaš je skliznuo, mogli bi u plej-of, ali svejedno, i da ne budu u top šest biće dovoljno bodova da opstanu. Panetolikos nije u formi, ali i oni su učinili dovoljno u prvih dvadesetak mečeva. "Žuti" igraju dobro u gostima, umeju da daju gol, pa s obzirom da ni jedni, ni drugi, nemaju baš neki pritisak moglo bi da bude zanimljivo, recimo 1:1...

Ne propustite