Daj gol - Holandija obećana zemlja, "vatromet" u Finskoj, mogu li i Francuzi?

Autor: Ivan Cvetković
petak 23.09.2022.
17:00
Izvor: Sportske.net

Miriše na golove, kvote su odlične.

Povezane vesti

7179 Bastia Borgo - Le Mans GG&3+ (2.30)

Nije lako tražiti golove u nižim francuskim ligama, ali ovo je možda prilika. Bastija Borgo je tim sa Korzike, nastao fuzijom dve ekipe od koje smo CA Bastiju gledali i u drugoj ligi. Samo sezonu posle ujedinjavanja 2017. oni su izborili plasman u treću ligu, gde su od tada. Mada prošle godine su ispali na terenu, samo Set je odustao zbog finansija, pa su ostrvljani ostali. I ove godine će se boriti za opstanak, na Korziku stiže nekadašnji prvoligaš Le Man, koji je loše startovao, ali bez obzira na to, ima jedan od najjačih napada u ligi. Oni moraju da jurišaju na pobedu u Boržu, gde je mali stadion, nije neka atmosfera, domaćin je primio šest golova u tri meča pred svojim navijačima. Golovi u obe mreže su dobra opcija.

6339 Dodrecht - Maastricht 4+ (2.22)

Kvota nije sjajna, ali u pitanju je meč druge holandske lige, "lige bez briga" kako je možemo nazvati jer nema ispadanja. Dodreht koga se verovatno sećate iz elite, igrali su jednu sezonu pre sedam godina nije efikasan, verovatno je to i presuda, i ovaj šampionat će završiti u donjem domu (prošle godine su bili 17. na tabeli). Ali Mastriht je tim koji uvek igra ofanzivno, u proseku na njihvim mečevima pada po četiri gola po meču, i mada im ne ide na strani, svejedno, oni će napasti i u ovoj utakmici. Nema razloga za neke kalkulacije kod ovih ekipa, Dodreht u napadu ima Longa, Italijana koji nikada nije dobio pravu šansu u Interu, a uglavnom je igrao u Seriji B, tu je i Balde koga su doveli na pozajmicu iz Fejenorda, ali on je suspendovan zbog crvenog kartona. Prošle sezone u dva meča ovih timova videli smo sedam golova...

7223 Ekenas IF - JaPS 2+pp (1.95)

Meč druge finske lige, mogli bismo da vidimo vatromet. Počeo je plej-of, ova dva tima se bore za baraž za ulazak u elitu. Nemaju šansu za direktan plasman, teško da će uspeti da pobede u razigravanju finansijski moćniji Turku i Jaro, nekada etablirane prvoligaše, ali će verovatno jedan od ovih timova biti četvrti i probati da napravi iznenađenje u doigravanju. Ekenas je pre nekoliko godina bio ubica divova u kupu, igrali su polufinale, ove sezone u šampionatu dobijali su slabije, gubili od vodećih timova, ali su davali golove. Što se rivala tiče, JaPS je klasična domaća ekipa, primaju tri gola u gostima po meču, ali i sami su veoma efikasni. Statistički ovo je meč na kome su najverovatniji golovi u finskim nižim ligama ovog vikenda.

7164 Albirex Niigata - Omyja Ardija 3+ (1.80)

Lider Albireks je blizu povratka u Džej-Ligu, ovaj japanski klub sa zapadne obale Honšua vodi na tabeli, ima osam bodova prednosti nad trećeplasiranim Okajamom, još 15 bodova je u igri. Ovo će biti prilika za pobedu, u Čubu stiže Omija koja će najverovatnije obezbediti opstanak, ali ima sezonu za zaborav. "Veverice" iz Saitame su poslednji put u eliti igrale pre pet godina, bile blizu da se vrate 2019. ali poslednjih nekoliko sezona su blago rečeno očajni. Ali, nisu tako neefikasni za tim iz donjeg doma, problem je odbrana, možda postignu gol na ovom gostovanju, u svakom slučaju domaćin je veliki favorit, oba tima su prilično raspucana u poslednje vreme...

7144 Woking - Solihull Moors 3+ (1.75)

Gosti su najefikasnija ekipa lige, prava mašina za golove i niko zaista nije očekivao od tima iz zapadnog Midlenda ovako efikasne partije. Mada i prošle godine su bili treći u šampionatu, ali su pali na poslednjoj stepenici u finalu baraža za četrvrtu ligu. Propala je istorijska prilika da se nađu u profesionalnom fudbalskom sistemu. Ovaj grad je kada je fudbal u pitanju, možda poznatiji po činjenici da je tu rođen novi trener Čelsija, Grem Poter, nego po lokalnom klubu. Ovo je za njih novi juriš na engleski ligaški sistem. Gostuju kod Vokinga koji ima manje ambcije, mada su većinu veka proveli u ovom takmičenju. Oni bi bili zadovoljniji bodom, ali pitaju se gosti, tri od četiri meča ova dva tima u prethodne dve sezone bila su prilično efikasna.

Ne propustite