Daj gol - Klagenfurt i njihov prepoznatljiv stil!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.10.2022.
13:30
Izvor: Sportske.net

Gde očekujemo golove u ovom kolu?

Povezane vesti

9577 Porto B - Penafiel GG (1.80)

Tabela i statistika ne sugerišu golove, ali radi se o dva dobra tima koji imaju odlične napadače. Drugi tim "Zmajeva" naravno igra bez obaveze u drugoj ligi, na klupi je Antonio Folja koji je više dve trećine života dao Portou, što kao igrač, što kao trener u mlađim kategorijama. Tim je sastavljen od klinaca, ima nekoliko talenovanih Brazilaca poput Vendela i par igrača iz afričkih bivših kolonija. Desetak godina su u ligi, čak su bili prvi pre šest sezona, ali naravno nisu mogli u elitu. Sada je tim slabiji, dovoljno dobar da opstane. Ispromašivali su se u par mečeva kod kuće, možda to naplate Penafijelu koji je iskusniji, uglavnom su u top pet od kada su ispali 2015. godine posle samo jedne sezone u eliti. Ovaj meč bi mogao da se otvori rano, klinci Portoa se nikada ne brane, a gosti iz okoline Portoa koje čeka kratak put umeju da postignu gol na strani.

1682 Dornbirn - Austria Klagenfut GG&3+ (1.71)

Očekivali smo možda i veću kvotu, ali jasno da Dornbirn može da zatrese mrežu prvoligaša. Tim sa austrijskog Zapada gaji prepoznatljiv stil, umeju da postignu gol iz kontranapada, deluju bolje u gostima od početka sezone. Radi se o ekipi koju je preuzeo Tomas Janešic, dugogodišnji pomoćnik u većim klubovima, nekoliko brzih Brazilaca daju ton igri i oni će sanjati iznenađenje u kupu protiv gostiju iz Koruške. Klagenfut je za vikend kako smo vam i sugerisali izgubio kod kuće od Linca, čini se da njihov položaj na tabeli nije u skladu sa kvalitetom, teško će se zadržati u top šest. Ali, u ovom meču su favoriti, jedan su od najefikasnijih timova lige, ali primaju u proseku dva gola po meču.

1669 Go Ahead Eagles - Helmond GG&3+ (2.08)

Holandski kup, "Orlovi" će se zaleteti od prvog minuta, drugačije niti umeju, niti bi bilo logično igrati u ovakvim mečevima. U Deventer stiže drugoligaš Helmond koji je pri samom dnu tabele, ali ovaj rang je liga bez briga, pa jednostavno mogu da igraju opušteno. Razlika u kvalitetu postoji, samo u holandskom kupu u ovakvim utakmicama bolje je probati sa golovima. Prvoligaš je u dobroj seriji, tim koji trenira Rene Hake (prošle godine dobio otkaz u Utrehtu) je dobrom serijom (odoleli su i protiv Herenvena) iskoračio ka sredini tabele. Nama se čini da da imaju dovoljno kvaliteta da opstanu. Za vikend im dolazi Ekscelsior, možda će mešati tim, pa bi i Helmond mogao da doprinese našoj opkladi.

1707 Ponte Preta - CSA GG (2.20)

Za Ponte Pretu meč ne znači ništa, u jednom trenutku sezone je izgledalo da tim iz Sao Paula može da se uključi u borbu za Seriju A, ali realno, crno-beli su dosta slabiji od vodećih giganata. Od tada su se i malo opustili, neki mlađi igrači su dobili šansu, pa nije ni čudo što imaju dva boda u četiri utakmice. U Kampinas stiže CSA, davljenik tim koji je prvi ispod crte, ali sa tri boda manje od Šapekoensea, četiri koraka iza Novotizontina. Bacili smo pogled na raspored, ekipa iz Alagoasa u poslednja dva kola dočekuje Vila Novu, a posle toga u poslednjem kolu gostuje na promociji Kruzeira koji se sigurno neće brukati, na kraju krajeva nije izgubio nijednom ove sezone pred svojim navijačima. Računica je prosta, ni bod nije dovoljan za "Plave", moraju da napadnu, sa šest bodova u poslednja tri kola mogu da se nadaju, u suprotnom, treća liga, i to sezonu pošto su bili peti, nadomak istorijskog plasmana u elitu.

1714 Union Espanola - Universisad Catolica GG (1.71)

Veoma zanimljiv par, iako se retko bavio ligom Čilea. Naime "Katolika" jedan od najvećuh timova u ovoj zemlji i ovom delu Južne Amerike je daleko od vrga, ali se bori da uđe u plej of. Do kraja je ostalo četiri meča ukjučujući i ovo gostovanje, oni su sedmi, to je poslednja pozicija koja čuva nadu za plasman u Kopa Sudamerikana.Ali moraju da prođu gostovanje kod Union Espanjole koja i dalje ima šansu. Domaćin je na bod iza renomiranog rivala, nisu u dobroj formi, ovo je šansa da pobedom prestignu goste. Bod nikome ne odgovara.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak