Daj gol - Neka "pljušti" u Leverkuzenu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 01.11.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Evo očekivanja AdmiralBeta...

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

5343 Bayer Leverkusen - Club Brugge GG&3+ (1.88)

Briž je u osmini finala, veliki uspeh za belgijskog šampiona, ostaje samo pitanje da li će zadržati prvo mesto u grupi. Imaju bod prednosti u odnosu na Porto koji dočekuje Atletiko. Odluka će pasti u poslednjem kolu, ko ide u LE, ako Leverkuzen dobije Belgijance, onda je i Simeoneu potreban trijumf u "Zmajevom Gnezdu". A opet, portugalski šampion bi pobedom, ako Briž ne slavi u Nemačkoj preuzeo čelnu poziciju, i išao u jači šešir. Ono što je sigurno je da ni Bajer ni Briž verovatno sa bodom nemaju ništa. Pratiće dešavanja sa stadiona "Dragao", ali Nemci koji imaju košmarnu sezonu moraju da napadnu. Gosti iz Flandrije su u dva meča u gostima u Ligi šampiona sačuvali mrežu, šokirali su Porto (koji im je vratio istom merom) i održali remi bez golova u Madridu. Golovi su najbolji izbor...

1115 Tranmere - Stockport 3+ (2.30)

Kvota je previsoka. Pre svega, u Liverpulu oba tima žele pobedu, jer i jedni i drugi traže način da se dokopaju baraža za viši rang, to je postavljeno kao cilj. Tranmer je efikasan na domaćem terenu, generalno pred sezonu se pričalo da je njihov napad bolji nego odbrana. Što se tiče Stokporta, oni su stigli u ligaški sistem, odnosno vratili se kao šampion Nacionalne lige što je vraški teško. "Šeširdžije" se ne zadovoljavaju opstankom, probaće da uhvate voz za viši rang, pre kraj prošlog veka bili su drugoligaši. Ovaj klub sa severa Engleske je izgubio pet mečeva u gostima, ali su dali devet golova...

1238 Ponferradina - Huesca GG (1.99)

Nije jednostavno tražiti golove u drugoj ligi Španije, ali ćemo probati na baš veliku kvotu, duel između "Tornjeva" iz Ponferadine na malenm "El Toralin" stadionu i Ueske koja je u dobroj formi i trebalo bi da se tokom sezone ustali u top pet i šest ekipa. Domaćin je prošle godine delovao bolje, ali otišlo im je par odličnih igrača, to se odrazio na rezultat, bez pobede su u pet mečeva, a odbrana je prilično bušna, u stvari primili su najviše golova u ligi, gotovo dva po meču. To je za Segundu previše. Ueska jeste tvrd tim, ali oni su kroz istoriju poznati kao mnogo bolji domaćin i svoje ambicije zasnivaju uglavnom na bodovima osvojenim u Aragonu. No, tim Ćuća Zigande, nekadašnjeg bombardera Bilbaoa bi mogao da zatrese mrežu domaćina koji i sam vrši veliki pritisak na domaćem terenu.

5476 Arsenal - Zurich 2+pp (1.86)

Nije neka kvota, ali koji god tim da izvede Arsenal biće favoriti protiv negledljivog švajcarskog šampiona. Cirih je osim očajnih partija u domaćem prvenstvu gde su na dnu, u Evropi pobedio Bodo, ali mora da igra na pobedu na "Emirejtsu" ako želi treće mesto. "Guneri" su neprijatno iznenadili protiv PSV, ali i dalje zavise od sebe. Ako ispraše loše Švajcarce biće prvi u grupi i idu direktno u osminu finala. Oni što takođe treba reći je da Arsenal naredne nedelje igra gradski derbi protiv Čelsija, Arteta će mešati tim, ali to je po nama još bolje jer će mladi igrači gristi da se nametnu.

1045 WBA - Blackpool GG (1.86)

VBA je zakucan za dno tabele, "Begisi" su slovili za drugi krug favorita za povratak u PL, ali sada moraju da brinu o padu u pakao treće lige. Stigao je i novi menadžer, dobro poznati Španac Karlos Korbalan koji je radio i kao Bijelsin pomoćnik i u Hadersfildu i kratko u Olimpijakosu. Od njega se očekuje da preporodi tim, mada baraž sada izgleda kao naučna fantastika. Ovo će mu biti prva utakmica na klupi, ništa se nije promenilo ni posle odlaska Stiva Brusa, i privremeni trener Ričard Bejl, trener rezervi je prerpeo par poraza. Na "Havntorns" dolazi Blekpul, ekipa u formi, sa tri pobede u nizu. "Sisajdersi" su otresiti na strani, za vikend su slavili 2:1 u Koventriju, veoma su efikasni u poslednje vreme. VBA igra na pobedu, "Narandžasti" su poznati kao tim koji neguje proaktivan fudbal, ne liče na klasični tim iz Čempionšipa, obe mreže bi mogle da se zatresu.

Ne propustite