Daj gol - Piterboro i golovi uvek idu zajedno

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.01.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Gde padaju golovi u ovom kolu?

Povezane vesti

Burton - Peterborough GG&3+ (2.00)

"Poš" su bolja ekipa od Bartona, tu nema nikakve dileme, ali Piterboro nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz Čempionšipa ima tu nesreću da je u trećoj ligi ove sezone dosta velikih klubova, sijaset nekadašnjih PL ligaša, da Plimut ima neočekivano sjajnu sezonu, pa je baraž najviše što mogu. I to je daleko od sigurnog, kasne za Barnslijem pet bodova, bod na gostovanju Bartonu neće biti dovoljan. "Žuti" su najgora odbrana lige, dobro se bore, ali nemaju kvalitet. Ovaj malo poznati klub je sredinom prošle decenije sa Najdželom Klafom na klupi igrao čak u Čempionšipu, "Pivari" su ipak ispali u poslednjem kolu, ali su igrali čak polufinale Liga kupa pre nekoliko godina (sećate se verovatno da su primili devet golova ne Etihadu od Sitija). Ali, sada je tim mnogo slabiji, kako rekosmo primaju baš mnogo golova, ali umeju i da zatresu protivničku mrežu...

7940 Dender - Genk U23 GG&4+ (2.55)

Već smo pisali, druga liga Belgije podseća na omladinsko takmičenje, ne samo jer je razvojna za rezervne timove većih klubova, već jer i u ostalim učesnicima ima mnogo mladih igrača. Malo se vodi računa o taktici, o odbrani svog gola, uvek ima dosta šansi, puno udaraca na gol, pitanje je samo da li timovi imaju kvalitet u napadu da realizuju ofanzivnu igru. Dender dolazi iz istočne Flandrije, letos su se vratili u drugu ligu (svojevremeno pre 15-tak godina su preskočili dva ranga i preživeli dve sezone u eliti). Ređaju poraze u poslednje vreme, ali bi trebalo da opstanu, ugostiće najslabiji tim lige, rezerve Genka. Za vikend Dender je izgubio od Virtona sa 4:3, prethodno od Lirsa, Beršota i Briža, u četiri poraza dali su sedam golova. Odbrana je bušna, ali i Genk je sličan, pa možda u utorak uveče vidimo vatromet.

8030 Chemie Leipzig - Erfurt GG&3+ (1.81)

Nemačka regionalna liga, grupa "Severoistok" okuplja timove iz nekadašnje DDR. Ima problema, pre svega zbog huligana, a Hemi iz Lajpciga je jedan od klubova sa opasnim navijačima. Oni su poznati kao levičari, a dueli sa Lokomotivom su prozvani "Saksonski ratovi". Ovaj klub je nastap na ruševinama Sašen Lajpciga, zadovoljni su četvrtom ligom, imaju solidnu sezonu. Probaće da se priključe borbi za promociju, samo Kotbus deluje prejako, ali i Erfurt koji će ugostiti sredinom nedelje. Gosti iz Tiringije su bankrotirali pre tri sezone, ali su se vratili za dve godine u četvrti rang. Nekadašnji "Rot Vajs" svojevremeno i prvak komunističke Nemačke se trka sa pomenutim Kotbusom, dobro igraju na strani, ali je ovo jedno od najtežih gostovanja u ligi. Timovi su efikasni, probajte golove.

 

Ne propustite