Daj gol - "Pljušti" od Rusije preko Skandinavije do Brazila

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.09.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Evo gde padaju golovi preko nedelje.

Povezane vesti

7222 HIFK - Ilves GG&3+ (1.91)

Dva meča ove sezone između ovih rivala su završena minimalnim pobedama gostujućeg tima. Ali, sada je situacija drugačija jer se klub iz Helsinkija vraća u niži rang. HIFK je imao katastrofalnu sezonu, ubedljivo su poslednji, dok je Ilveš veoma blizu opstanka, prvi su iznad crte. Ako dobiju ovaj duel u prestonici, gosti iz Tamperea će praktično overiti prvoligaški status što je i bio jedini cilj. HIFK je u poslednjih nekoliko mečeva učestvovao u pravim vatrometima, dali su gol u pet mečeva u nizu, igraju bezbrižno primaju dosta pogodaka, pa postoje svi uslovi da vidimo efikasan meč.

7219 Marienham - AC Oulu GG&3+ (1.86)

Oulu je prvi u grupo za ispadanje, igraju praktično iz zabave i matematički su iznad crte, tačnije odavno su spustili gard. Ovaj tim sa severa države već godinama uspeva da se takmiči sa najboljima, predvodi ih legendarni Brazilac Rafinja koji ima 40 godina i ne pada mu na pamet da prestane da igra. Tu su i par Portugala, za ovaj nivo takmičenja definitivno imaju klavalitet. Idu na jedno od najtežih gostovanja na Aleutska Ostrva, finsku teritoriju sa samoupravom, lokalni tim je poznat kao nezgodan domaćin. Marienham je raspucan, Lahtiju su dali šest golova, Oulu je u dva meča sa otpisanim HIFK postigao deset golova, očigledno da su nišanske sprave podešene.

Hobro - Fremad Amager 1+I&2+II (2.55)

Danska druga liga, u četvrtak će domaćin u Severnom Jitlandu pokušati da prekine seriju neuspeha pre pauze. Hobro je potonuo među najslabije timove, ali problem je efikasnost. Ipak, ovde će imati prilike da postignu gol jer gostujući Fremad ima drugu najgoru odbranu u ligi, a sami igraju veoma ofanzivno. Gosti iz Kopenhagena koje zovu "Anđeli"i koji se tradicionalno vezuju za distrikt Amager u kome žive radnici, igraju promenjivo na putovanjima. Ali, jednu stvar garantuju, golove. Za Hobro u ovakvoj situaciji igra samo pobeda pa će i oni morati da se otvore. "Anđeli" su dali deset golova u poslednja četiri prvenstvevena meča.

7269 Krasnodar - Nizhny Novgorod 3+ (1.67)

Kvota je neobično mala za ruski fudbal, ali su dva razloga. Prvi, pročitajte tekst u magazinu o čudnom sistemu kupa u ovoj zemlji, odnosno zbog čega se ove sezone igra po grupama, a drugi jer je Krasnodar tim koji igra na gol više. Posle odluke o izbacivanju i intenzivnih ratnih dejstava, tim sa juga Rusije je napustio veliki broj stranaca. To je naravno uticalo na kvalitet ekipe koja godinama igra najlepši, odnosno najofanzivniji fudbal u Rusiji. Brazilci su napustili klub, sem Kaja, ostalo je par Kolumbijaca, i ide im bolje od očekivanog. Četvrti su, kod kuće, po običaju postižu više od dva gola po meču. Nižnji je četiri boda iznad crte, što je ipak iznenađenje i oni su začuđujuće efikasni ove sezone.

7383 Fortaleza - Flamengo 3+ (2.07)

Fortaleza i dalje strepi. Nisu uspeli da dobiju na gostovanju Žuventudu koji je već drugoligaš, pa ih čeka nervozna završnica. Na obalu stiže Flamengo, "Rubro-Negra" će igrati finale Kopa Libertadores protiv Atletiko Paranaensea, ali svakako da žele da ostanu u top četiri, kako im Kopa Libertadores ne bi zavisio od ishoda protiv Skolarijevog tima, ali i drugog finala, brazilskog kupa gde igraju sa Korintijansom. Bilo kako bilo, sjajni tim sastavljen od prekaljenih povratnika iz Evrope, ojačan i Vidalom, želi oba trofeja, ali ni u šampionatu neće puno kalkulisati. Fortaleza u poslednje vreme daje golove na svakom meču, postigli su pogodak na "Marakani" protiv Fluminensea, ne vidimo zbog čega ne bi učinili isto na "Kastelau" u sudaru sa Flamengom. 

Ne propustite