Daj gol - "Pljušti" u Belgiji i Turskoj

Autor: Milovan Longinov
utorak 17.01.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Gde padaju golovi u ovom kolu?

Povezane vesti

Westerlo - Genk GG&3+ (1.99)

 Belgijanci igraju vanredno kolo, odlični Vesterlo, novi prvoligaš koji je u gornjem domu će ugostiti u predgrađu Antverpena ekipu lidera Genka. Neće se uplašiti "Štrumpfova", igraju za publiku jer se taj ofanzivan pristup isplatio, ne moraju ni da brinu za status po povratku u elitu. Genk je zavikend teže nego što se očekivalo slomio Varegem, oni imaju i najbolji napad i najbolju odbranu lige, ali Vesterlo vrlo retko završava mečeve bez toga da zatrese mrežu rivala. Kod kuće daju oko 2.5 gola po meču, za vikend ih je iznenadio Luven, ali svejedno, lider je veliki izazov. Trebalo bi da bude golova na "Kupjeu".

4917 Alanyaspor - Galatasaray GG&3+ (1.87)

Lider turskog šampionata je začinio pobedu u derbiju protiv najvećeg rivala Fenera trijumfom za vikend protiv Hataje. Spakovali su poker, Huan Mata je postigao dva gola, pa je prednost nad Fenerom ostala ista, četiri boda. Ovo je kup meč, putuju u Alanju, domaćin je u sredini tabele, igraju dobro kod kuće, imaju samo jedan poraz. Verovatno će imati šansu, tim pre što će Okan Buruk mešati tim, prvenstvo je za "Lavove" mnogo važnije jer titulu čekaju četiri godine i čini se da su spakovali tim za vrh. Narednog vikenda dočekuju Antaliju i to je neuporedivo važnije. S obzirom da se Alanja ne brani, biće verovatno golova u obe mreže.

1980 Kortijk - RFC Seraing 2+p.p. (2.70)

Probaćemo sa golovima od početka iz par razloga. Prvo, odbrana Serenža ume da kapitulira na startu, ali generalno bolje igraju na strani i umeju da postignu gol. Odoleli su protiv valonskog rivala, Standarda, videli smo dva gola u prvom delu i promašaje u nastavku. Kortrajk je možda bolji na tabeli, ali kvota na njihovu pobedu je mala, imajući u vidu rizike kojima se izlažu i činjenicu da često primaju golove posle naivnih grešaka. Ovo su slabe ekipe čak i za pojmove belgijske elite, nije nemoguće da se utakmica otvori u prvih 15 minuta, niti da Serenž ovo dobije, kao recimo prošle sezone, ali je teško videti konačan ishod. Mi bismo se opredelili za golove i to u prvom delu, neće biti mnogo kalkulacija.

Ne propustite