Daj gol - Real neće izdržati?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.02.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Odbrana Madriđana pada pod Egipćanima?

Povezane vesti

1096 Doncaster - Tranmere 3+ (2.15)

 

Odloženi meč u četvrtoj ligi, oba kluba čeka tiho proleće u sredini. Domaći Roversi su ispali prošle godine, od povratka nema ništa, mada se mnogo očekivali sa Danijem Šofildom na klupi koji se doduše nije proslavio u Hadersfildu, ali je najavljivao da će pokušati da klub iz Južnog Jorkšira vrati u viši rang. Tranmer je posle šokantnog ispadanja iz ligaškog sistema uspeo da se vrati dva ranga, ali i odmah ispadne iz treće lige. Mnogo je bilo lomova poslednjih godina u klubu iz Liverpula, pravi "jo-jo" efekat, oni verovatno po tradiciji pripadaju višem rangu od trenutnog, ali u Engleskoj to ne znači puno. "Beli" će kao i Donkaster završiti šampionat u sredini, ovi timovi nemaju šta da izgube, to je naš polaz, možda vidimo zanimljiv i otvoren meč, jesenas je na Merzisajdu bilo 3:0 za domaće.

 

Chesterfield - Woking GG&3+ (2.10)

 

Dva odlična tima, ako govorimo o standardima engleske Nacionalne lige. Imaju naravno nesreću da se o promociji odlučuje između Nots Kauntija i Reksama (imate sjajan tekst o "holivudskim Velšanina" u ovom broju magazina). Voking je bod ispred Česterfilda, ali domaći Spirajtsi imaju dva meča manje. Jurišaće na pobedu u Derbišajeru kako bi učvrstili treće mesto, odmakli ne Vokingu, već petoplasiranom Barnetu. Biće jako bitno ko je treći na kraju sezone, to bi moglo da garantuje finale baraža i šansu za viši rang. Već smo pisali, jedna od najtežih stvari u engleskom fudbalu je vratiti se u ligaški sistem. Česterfild je već pet godina van treće ili četvrte lige, u kojima su proveli veći deo svog bitisanja.

 

3885 Al Ahly Cairo - Real Madrid GG (2.02)

 

Realu bi moglo da bude teže od očekivanja, na put ih je ispratila Majorka šokom na Balearima, poraženi su na "Son Moišu" i sada kasne velikih osam bodova za Barselonom u Primeri. Okreću se SP za klubove, još jedan trofej koji treba osvojiti u drugoj Perezovoj eri. "Los Blankosi" su osvojili sedam titula prvaka sveta, četiri u drugom Perezovom mandatu, Interkontinentalni kup 1960. prvi u istoriji koji je odigran, kao i 1998. protiv Vaska i četiri godine kasnije protiv paragvajske Olimpije. Ali, "Crveni" iz Kaira su ozbiljan tim, neće se lako predati, nema Kurtoe na golu Reala, tim ima dosta problema, pa neće biti čudo ako Egipćani nađu put do mreže evropskog šampiona, kvota je baš primamljiva.

 

Ne propustite