Daj gol - Škoti i Ukrajinci su sigurica

Autor: Milovan Longinov
sreda 21.09.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Vreme je za golove.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

7109 Scotland - Ukraine GG (1.99)

 Škotska i Ukrajina otvaraju program u Ligi Nacija u sredu na "Hempdenu". Rane "Tartan Bojsa" su još sveže, pre nešto više od tri meseca Ukrajinci su pobedom u baražu srušili škotske snove o Mundijalu. Bilo je 3:1, i sada očekujemo efikasnu utakmicu, jer će domaćin napasti, Ukrajina takođe želi pobedu koja bi ih po svemu sudeći odvela u grupu A Lige Nacija. Za zemlju koja je u ratu, svaka pobeda je zlata vredna i psihološki podsticaj za naciju. Imaće šansu iz kontre, neki rani gol bi mogao da otvori meč.

6364 Australia - New Zealand 3+ (1.84)

Prijateljski okršaj "Kengura" i "Kivija". Australija je na Mundijalu, Novi Zeland je pao u Interkontinentalnom baražu protiv Kostarike. Komšije će igrati dva meča, ovaj u Brizbejnu i za vikend u Ouklend. Selektor gostiju je pozvao internacionalce iz Italije i Danske, kao i Krisa Vuda iz Njukasla, najpoznatije ime "Belih", pa će imati najjači tim na raspolaganju. Uvek je važno kada igraju protiv Australije, dva tima s obzirom na blizinu imaju dugi istorijat međusobnih mečeva, ali nisu dugo igrali, od kada je Australija otišla u zonu Azije. S obzirom na karakter meča i stilove ovih timova, logično je probati 3+ mada Novi Zeland ima problem sa realizacijom.

5273 Avispa Fukuoka - Sanfrecce Hiroshima 3+ (2.28)

Polufinale japanskog Liga kupa, "Stršljenovi" iz Fukuoke su domaćin u prvom meču, probaće da steknu prednost protiv Hirošime koja nema šanse za titulu u šampionatu i ovo je njihova najbolja prilika za trofej. Sanfreće želi da sačuva treće mesto u Džej-Ligi kako bi igrali kvalifikacije za azijsku Ligu šampiona. Nisu u formi u poslednje vreme, dva loša rezultata i Jokohama je odmakla. Avispa se bori za opstanak, iznad crte su, ali nije ništa gotovo. Tim iz Fukuoke nikada nije osvojio trofej, niti su stigli ovako daleko u Liga kupu. Ovo je jedinstvena šansa, mnogo zavisi od ovog prvog meča, jer je Hirošima takođe "domaći tim", imaju problema sa odbranom, kvota na golove je odlična. U prvenstvu je Hirošima slavila na "Denkiju" sa 3:1, ali tada su bili u mnogo boljoj formi.

6571 Shelbourne - Shamrock Rovers GG (2.12)

Šamrok mora da dobije ovaj meč protiv Šelsa. Ovo je zaostala utakmica, neće biti baš kompletni, ali su u poslednje vreme mnogo više bili posvećeni Evropi gde su izborili jesen u LK nego domaćem šampionatu. To je uslovilo da Deri Siti priđe, mada sa dve utakmice više, u ovoj situaciji Roversi bi trijumfom napravili odlučujući korak ka titulu. Šelburn igra opušteno, u donjem domu su, ali daleko od borbe za opstanak, pa bi mogli da se nadigravaju sa kvalitetnijim gostima. Imaju lošu tradiciju protiv najbolje irske ekipe, ali sa druge strane, prošle sezone su uspeli da daju gol kod kuće Šamroku, pa ako bude otvoreno meč ne vidimo zbog čega im to ne bi uspelo i ovog puta.

6332 Dorados de Sinaloa - Zacatecas De Mineiros GG&3+ (2.22)

Druga meksička liga, za Doradose ste svi čuli verovatno kada je Maradona tamo bio trener, a pokrajina je poznatija iz serija o kartelima nego fudbala. Doradosi su očekivali više od ove sezone, trenutno su 12. što u komplikovanom sistemu meksičkog fudbala donosi baraće (dve trećine lige ima šansu da se dokopa višeg ranga). U Sinalou szižu "Mineri" iz Zakatekasa, ekipa koja je jedna od efikasnijih u sredini tabele. Ovaj tim dolazi sa severoistoka države vodi ih Omar Moreno koga mnogi porede sa Murinjom jer nije igrao ozbiljan fudbal, a kao vrlo mlad je dobio šansu da bude trener na profesionalnom nivou. On je poznat kao trener koji neguje brzu, ofanzivnu igru, "Mineri" su dali šest goloa u četiri meča na strani, što je za pojmove ove lige prilično neverovatno, ako nastave sa tom serijom, mogli bismo da vidimo golove u obe mreže...

 

Ne propustite