Engleske niže lige - Kuvanje sredinom nedelje!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.08.2022.
18:00
Izvor: Sportske.net

Dobar izbor da pojačate evro-kupove…

Povezane vesti

Vanredna kola u Engleskoj za vikend će doneti mnogo uzbuđenja, sezona se tek zahuktava, ima mnogo iznenađujućih rezultata, igraće se u sve tri profesionalne lige ispod PL, ali i u Nacionalnoj ligi, nekadašnjoj konferenciji, petom rangu takmičenja.

Probali smo da izdvojimo mečeve koji vam mogu doneti profit, naročito u utorak kada je ponuda znatno slabija i kada će ostrvo biti u centru pažnje, uz mečeve plej ofa za Ligu šampiona.

KPR - Blekpul

Rendžersi su na dramatičan način stigli do remija na severu protiv Sanderlenda. Naime, njihov golman Šon Dijeng je pogodio u nadoknadi kada je stigao u protivnički kazneni prostor i spasao bod ekipi iz Londona. Posle toga je Senegalac sačuvao pobedu dobrom intervencijom, pa se može reći da je bio heroj na "Riversajdu". U utorak će na "Loftus Roud" stići Blekpul, ekipa koja je nakon startne pobede protiv Ridinga potonula. Ovaj tim koji je svojevremeno početkom prošle decenije proveo sezonu u PL je čak izgubio u liga kupu od doskorašnjih amatera Beroua i čini se da nema tim za neke domete. Ni domaći "Hupsi" ne blistaju, ali ovo je šansa za trijumf tima koji generalno ima dobru tradiciju protiv "Primoraca".

Norwich - Huddersfield

"Kanarinci" su prvi favorit za novi povratak u PL, i dalje imaju solidan tim, zahvaljujući "padobran" novcu koji dobijate nakon ispadanja iz najjače lige na svetu. Norič je izgubio u Halu, sada su na dnu, sa samo bodom iz tri meča, ali nije neočekivano da timovi imaju problem po padu u Čempionšip da se naviknu ponovo na stil igranja. Norič je dominirao protiv "Tigrova" u prvih pola sata, promašio nekoliko zicera, sada bi mogli da naplate sve "Terijerima" koji su za vikend protiv Stouka dobili prvi meč u sezoni. Prosto je neverovatno da ekipa iz Norfolka nema pobedu, mora se i reći da su njihove igre bile bolje od rezultata, pa nekako verujemo da od ovog meča počinje renesansa i proboj ka gornjoj polovini tabele, a zatim i jurnjava za novi, treći po redu ulazak u PL u poslednjih pet godina.

Barnsley - Bristol Rovers

Barnsli je dao gol na "Prajd Parku", ali je izgubio meč, "Rudarima" se to retko dešava jer imaju čvrstu odbranu, ali izgleda da im teško pada način igre u trećoj ligi. Ovaj tim je ispao iz Čempionšipa posle šest sezona u kojima su igrali i baraž za PL, što je podvig, mada je ekipa iz Južnog Jorkšira, krajem prošlog veka napravila najveći uspeh plasmanom u elitu. No, to je davna prošlost, Majkl Daf ima zadatak da ih vrati u viši rang, nije dobro počelo, "Tajksi" imaju samo jednu pobede, ali možda je prilika protiv Bristol Rovera na "Oukliju". Verovatno ste pratili, Roversi su se poslednjeg dana sezone na čudesan način vratili u ovaj rang. Za vikend su debitovali pred svojim navijačima pobedom protiv Oksforda u izjednačenoj igri. Ekipa sa juga Engleske ima dve pobede u nizu, ali po nama Barnsli je bolji tim, a nekako mislimo da domaći neće izgubiti, dok je veoma teško videti mnogo golova u jednom ovakom susretu.

Exeter - Wycombe

Da smo na vašem mestu probali bismo golove, a za to je nekoliko razloga. Prvi, Eksiter igra veoma efikasno na startu, dali su četiri gola Port Vejlu, a častili su "sedmicom" i Čeltenam u Liga kupu. Za Vikend, tim je pretrpeo prvi poraz, od Kembridža, vodili su, pogodili prečku, a onda dozvolili preokret, meč je rešen u finišu. Ali, ekipa iz Devona je i u utakmici za vikend pokazala opredeljenje da se nadigrava. Popularni "Grci" će na "Sent Džejms Parku" ugostiti Vajkom, tim koji je posle ispadanja iz Čempionšipa pre dve godine pao u baražu prošle. Mi smo im davali veće šanse nego kladionice da se bore za vroh, ali tim koji dugi niz godina vodi Garet Ejnsvort je poražen u dva od tri meča u novoj sezoni. Vonderersi su dominirali protiv Šruzberija, ali su primili naivne golove, dozvolili preokret posle brzog vođstva u nastavku, kažnjeni su za promašaje. Verujemo da mogu da postignu gol protiv domaćina koji igra iznad svih očekivanja, pa je 3+ realna opcija.

Chesterfield - Wrexham

Odavno jedan tim nije bio takav favorit u petoj ligi kao Reksam. Velšani su čak dovodili igrače iz Čempionšipa. a razlog su vlasnici. Poznati glumac Rajan Rejnolds je jedan od dvojice ljudi koji su kupili klub, ulažu, baš su zapaljeni za fudbal, a navijači su reagovali, sezonske karte su rasprodate još u julu. "Zmajevi" su prošle godine bili drugi, u pitanju je najstariji klub u Velsu, igrali su svojevremeno u Evropi kao predstavnici Velsa, uspevali da se domognu i druge lige, sa bogatim vlasnicima, sanjaju velike snove. Velšani su posle startne pobede, remizirali protiv Jovila, sada se nadaju trijumfu, mada Česterfild ima takođe četiri boda. Rival je ekipa iz Derbišajera koja je pre desetak godina bila u četvrtom rangu, od ove sezone ih vodi Pol Kuk koji je radio u Čempionšipu. Ovaj tim je prošle godine pao naglo u finišu, boriće se za plej-of opet, ali je Reksam jednostavno sa pojačanjima prejak.

Solihull Moors - York

Malo ko je, osim onih koji prate pomno engleski fudbal čuo za Solihal. Oni su stigli nadomak četvrtog ranga prošle sezone, ali su pali u finalnoj utakmici. To ih nije omelo, ove sezone za klub iz Midlendsa sledi novi pokušaj. Bili su treči prošle godine, igraju sjajan fudbal, Nil Ardli nekadašnji igrač "lude družine" iz Vimbldona će i ove sezone forsirati mladog Džoa Sbaru koji je jedan od najboljih igrača lige. "Morsi" dočekuju na "Damsonu" Jork koji se vratio iz šest lige kroz baraž. Klub iz nekadašnje čuvene grofovije u severnoj Jorkširu, pamti i bolje dane. Imali su sezonu pre pola veka u trećoj ligi, a i devedesetih godina su igrali u tom rangu. Dobili su na startu, ali imaće problema protiv jednog od najjačih timova lige....

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak