Fudbalski tipovi - Banjalučka "bomba" na Kipru, Sparta bi da "zakuva" u Mančesteru!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 22.10.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Izdvojili smo za vas deset zanimljivih predloga.

Povezane vesti

PRELAZI

1038 Leeds - Watford 1-1 (2.00)

Nema ovde nikakve sumnje ko je favorit, Lids junajted mora da juriša na pobedu i ima obavezu prema svojim navijačima, dokazali su protiv Šefilda da su posle reprezentativne pauze ušli u dobru formu, odigrali su pre toga dobar meč protiv verovatno glavnog konkurenta za plasman u elitu, ekipe Sanderlenda. Votford je očajan u gostima ove sezone, pet poraza uzastopno, smeši im se i šesti. Prethodna dva duela ova dva tima je dobio Lids, a dodajmo i to da gosti imaju ozbiljnih problema sa povredama i da retko ko vidi mnogo šansi za njih u ovom meču. Domaći moraju da iskoriste ovu šansu da održe priključak sa prvoplasiranim Sanderlendom koji im beži tri boda.

5357 Atalanta - Celtic 1-1 (2.11)

Apsolutni je favorit ekipa Atalante koja je u fantastičnoj formi u ovom trenutku. Blistaju na svim poljima, i u odbrani i u napadu, u poslednja tri meča su primili samo jedan gol, dali su deset. Sa druge strane, posle onog ponižavanja od strane Dortmunda (koje je usledilo posle neverovatne serije Seltika bez poraza u svim takmičenjima), došlo je vreme da se tim iz Glazgova spusti na zemlju i činjenica je da su jedan od timova koji nisu za više od sredine tabele Lige šampiona. Atalanta je tim za top 16, nema u to sumnje, još ako imamo u vidu da je putovanje fudbalera Seltika dugo i da su u prethodnom kolu doživeli i klizanje protiv Aberdina, jasno je da je domaći tim apsolutni favorit ovoga puta.

5407 AS Roma - Dynamo Kiev 1-1 (2.39)

Svašta se dešava u Romi i jasno je da promena trenera nije urodila plodom. Porazi se ređaju, onaj od Intera je donekle i očekivan jer je jasno da su neroazuri kvalitetniji tim u ovom trenutku, ali se očekivala makar pobeda protiv Monce i posebno u meču protiv Elfsborga u Ligi Evrope. Još uvek je Roma bez pobede u ovom takmičenju, a nastoje da ga osvoje i jasno je da mora da se radi na tom planu i da je Dinamo iz Kijeva ekipa koja pod obavezno mora da se dobije. Videli smo kvalitet Dinama, protiv Hofenhajma i Lacija, i jedni i drugi su dobili bez nekih velikih problema, Dinamo je imao problema u napadu i nije do sada postigao niti jedan gol. Roma, ovoga puta, ne sme da ima problema.

DAJ GOL

8926 Birmingham - Bolton GG (1.69)

Nekad smo gledali ova dva tima u Premijer ligi, ali to je već davno prošlo vreme. I jedni i drugi žele povratak u Čempionšip, Bolton je imao dobru šansu prošle sezone kada su popustili u finišu, sada su imali slab početak sezone, ali se polako bude i u poslednjih pet mečeva imaju četiri pobede i jedan remi. Birmingem je na 8-1-1 od starta, igraju odlično i teško da ih neko može sprečiti da se vrate tamo gde pripadaju. Svakako da se radi o velikom derbiju ovog ranga takmičenja, domaći su blagi favoriti, ali nikako ne smemo zanemariti ofanzivni kvalitet koji ima ekipa Boltona.

5368 Manchester city - Sparta Prague GG (2.93)

Impresivan je tim Mančester siti, jasno je to svima, možda i u poslednjoj sezoni Pepa Gvardiole u ovom klubu koji se tereti i od strane mnogih za finansijske malverzacije i koji je baš na udaru čak i ostalih klubova Premijer lige. Tako impresivni su definitivno favoriti protiv Sparte, znamo da gosti igraju ofanzivno i da žele golove, pa je to ono što i mi očekujemo ovoga puta. Golovi, golovi i samo golovi za ovaj meč, uvek je tako kada igraju i jedni i drugi, zbog čega su i male kvote na ovakve igre. Ipak, na GG i nije tako mala kvota, pogledajte i sami, vredi 2.93, čini nam se da bi Pep mogao čak i malo da kombinuje tim i ako je prošle sezone mogla Crvena zvezda da postigne gol na "Etihadu", zašto ne bi mogla i Sparta.
Katanac

8956 Gent - Molde 0-1I&0-1II (2.93)

Duel dva tima prosečnog kvaliteta, nema ovde favorita iako kladionice donekle favorizuju domaćina, ali samo zato što su domaćini. Gent je ušao u seriju teških utakmica, uspeli su da "otkinu" bod Rojal Unionu, solidno su igrali protiv Čelsija gde su na "Bridžu" dali dva gola, ali su primili četiri. Gosti su lagano dobili jedan od najslabijih timova Lige konferencija, Larne, sa 3:0, ali ni oni nisu u sjajnoj formi. Ono što možemo očekivati jeste manji broj golova, očekujemo oprez gostiju, neće mnogo rizikovati, domaći će napadati i možda bismo mogli da gledamo utakmice kao što su bile protiv Partizana za ovaj belgijski tim.

TAČAN REZULTAT

5365 Sturm Graz - Sporting 1:1 bilo kada (2.59)

Aktuelni šampioni svojih država igraju atraktivan fudbal, ali je definitivno Sporting favorit ovog meča jer je činjenica da ima kvalitetnije fudbalere. Ipak, papir ništa ne mora da znači, ekipa Šturma je u poslednje dve utakmice dala deset golova, dali su PET golova Salcburgu, odigrali impresivno i jasno je da su možda i potcenjeni. Ako pogledamo poslednju utakmicu Šturma kod svoje kuće u Ligi šampiona, videćemo da su izgubili od Briža u utakmici u kojoj gost jeste bio bolji rival, ali daleko od toga da su domaći bili nekvalitetni i da nisu mogli da ugroze gol protivnika. Posle tog meča su "porasli", imaju razloga da se nadaju da protiv Sportinga mogu da izvuku makar bod. Zbog toga verujemo da će postići makar gol i da će u nekom trenutku biti nerešeno, 1:1.

9511 Emmen - Oss 1:0, 2:0, 3:0 (3.25)

Top Os je ekipa koja nema mnogo uspeha iz istorije, a ove sezone će se skoro sigurno boriti za opstanak. Istina, imali su težak raspored, ali nisu pokazali ništa protiv jačih rivala, zapravo, imaju najslabiju gol razliku u ligi i čini se da je Emen, koji želi nazad u Erediviziju, apsolutni favorit ovoga puta. Os je postigao samo osam golova do sada u prvenstvu, Emen je ekipa koja igra ofanzivno i koja je čak i zategla odbranu u poslednjih par mečeva gde prikazuju dobru igru. Zbog toga verujemo u pobedu domaćina sa nulom.

1034 Oxford Utd - Derby 1:1 bilo kada (2.38)

Duel novajlija, dva tima koja su iz trećeg ranga stigle do Čempionšipa. Prošle sezone smo u direktnim duelima ova dva tima videli golove i pobede gostiju, u prvom meču 2:3 za Derbi, u drugom Oksford je slavio sa 1:2. Ove sezone su i jedni i drugi solidno počeli, i jedni i drugi spadaju u red timova koji su tvrdi, ne igraju previše ofanzivno i nekako nam se remi nameće kao rešenje. Da, previše je rizično, a ako želite da kao i mi budete malo obazriviji, možda je realnost da u nekom trenutku vidimo rezultat 1:1.

BOMBA

8951 APOEL - Borac Banja Luka 2 (7.00)

Čini se da je domaćin blagi favorit po kladionicama, ali ništa više od toga. Da pokušamo da obrazložimo, gosti su tim koji nema mnogo evropskog iskustva i tim sastavljen na brzinu, APOEL ima ekipu koja se nadograđuje i koja ima kvalitet. Ipak, ako pogledamo poslednje rezultate Borca, videćemo jednu uigranost, dobili su u derbiju Željezničar, prethodno Igman sa 4:0, u jeku su forme i očekuje se da pruže sjajan otpor na ovom gostovanju i možda odnesu sva tri boda. Kvota na Borac je sjajna, ali je potrebna apsolutna koncentracija. Utakmice protiv Panatinaikosa i Ferencvaroša, kao i PAOK-a su bile izuzetne, ni u jednoj od njih Borac nije totalno nadigran, pa zašto bi bio sada protiv APOEL-a. Dakle, da zaboravimo manjak evropskog iskustva iz prethodnih sezona, da mislimo na kvalitet Borca koji je verovatno nikada bolji u poslednjih desetak godina.

Ne propustite