Fudbalski tipovi - Da probamo na Tadića i Mbapea?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 26.05.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Odlična kvota na Dušana, solidna i na Kilijana...

Povezane vesti

1235 Burgos - Lugo PSN 1 (2.70)

Segunda ulazi u završnicu, Burgos će na kraju završiti na sredini tabele, igrali su sjajno jesenas, čak vodili u šampionatu, ali eto na kraju, nije bilo ni realno da se bore za baraž. Domaćin je poznat po sjajnoj odbranu, mogli bi da slave protiv Galicijaca, ubedljivo poslednje ekipe na tabeli. Lugo je živeo svoje najbolje godine, deceniju su bili u drugoj ligi, uspevali da opstanu u finišu, sada je ponovo vreme za Segundu B. Doneli su sa putovanja tek devet bodova, gol je uglavnom bio misaona imenica pa će teško zatresti mrežu rivala na severu Španije. Burgos je pao u prolećnom delu sezone, ali su dovoljno kvalitetni barem za minimalac u ovom meču.

9563 Flamengo - Cruzeiro PSN 1 (2.80)

Flamengo je sa tri pobede u nizu skočio u gornji dom, konačno šampion Južne Amerike liči na sebe nakon očajnih pola godine. Ako ste pratili naše tekstove i najave, znate da su posle trijumfa u Kopa Libertadores poraženi u finalima Rekope, brazilskog Superkupa, ali i da su na kraju izgubili i Karioka titulu od najvećeg rivala Fluminensea. Ipak, pokazuju znake oporavka, ništa dobro na "Marakani" se ne piše povratniku u elitu, Kruzeiru, koji igra sasvim solidno, ali "Rapose" nisu još igrali protiv ovako kvalitetnog protivnika. Izgubili su od Korintijansa koji je u krizi, naleteli su na minu u vidu Kujabe kod kuće i treba očekivati njihov pad. Flamengu je u poslednje vreme teško dati gol.

2123 Basel - Grashoppers GG&3+ (1.92)

Bazel će završiti van Evrope, "Skakavci" takođe ali kod njih je to uglavnom očekivano u ovom veku, daleko si najbolje godine. Ipak ovo je derbi starih vremena, timovi koji se ne vole, ali i koji često igraju atraktivne mečeve. Ako se meč rano otvori treba očekivati goleadu kao u kupu u februaru kada je bilo 5:3 za ekipu sa "Sent Jakoba). Oni su i na početku prvenstva spakovali pet golova u mrežu rivala iz Ciriha, a s obzirom na lagani pristup, otvorenu igru i odsustvo pritiska ponedeljak veče bi u Bazelu mogao da bude baš efikasan.

1009 Manchester United - Fulham GG&3+ (1.86)

Dok ovo budete čitali znaćete rezultat meča između "Đavola" i Čelsija koji je igran u vreme kada je naš magazin bio u štampi. Ako "Plavci" nisu pobedili na "Teatru Snova" pred gostovanje Fulama u Mančesteru u nedelju, Mančester Junajted je siguran, izborili su plasman u Ligu šampiona. Fulam će biti jako motivisan, upravo protiv Junajteda je Mitrović u onom vatrenom obračunu u kupu zaradio zbog guranja sudije osam mečeva kazne. Vratio se i nastavio da daje golove, Fulam će završiti u sredini. Učiniće sve da zabeleže pozitivan rezultat na oproštaju od sezone, verovatno ćemo gledati golove u obe mreže.

8952 Brann - Rosenborg GG&3+ (2.35)

Kvota na "keca" je potcenjivačka, Bran se vratio u ligu, nikome nije lako u Bergenu, ali Rozenborg je gigant norveškog fudbala i uvek mogu da iznenade. Oni su nedavno izgubili od Boda sa 3:2, ako ponove tu partiju na zapadnoj obali Norveške, mogli bi nečemu da se nadaju. Crno-beli iz Trondhajma bolje igraju protiv jačih ekipa, izgubili su od Brana početkom maja kod kuće, ali dueli ova dva tima u Bergenu obično znače golove u obe mreže. Nismo sigurni da je povratnik u elitu takav favorit kao što kvota sugeriše, mada igraju odlično pod planinom Urliken, gde je publika bučna za norveške standarde i traži od domaćina da uvek napada. Kvota na efikasnu utakmicu je baš primamljiva.

1990 Holstein Kiel 2 - St Pauli 2 GGI (3.55)

Amaterske ekipe dva kluba koji će i sledeće godine igrati u Cvajti. Druge ekipe nastupaju u četvrtoj ligi grupa Sever i tu će ostati. Ovo su dva grada na Severnom Moru, dve najvažnije luke, rivalstvo je veliko i bez fudbala, ne vole se ni navijači, pa nas čeka vatreni obračun. Ovo su timovi koji igraju na gol više, pogotovo jer su već završili posao oko opstanka. Niko neće želeti bod, doduše poslednja dva meča su završila bez golova, ali sada nema nikakvih kalkulacija, ovo je meč samo za prestiž na severu, ništa više.

2073 Bodrumspor - Goztepe 0-2 (1.70)

Turski baraž, Bodrum svake godine slovi za kandidata za elitu, ali klub iz poznatog letovališta ne prolazi plej-of. Nova sezona, nova šansa za "Zelene", rival je Gestepe, koji je bio sedmi na tabeli, oni su prošle sezone nakon pet godina napustili elitu. Klub iz Izmira je svakako poznatiji od domaćih, ali je Bodrum bio četvrti i poznati su kao ekipa koja teško prima golove. Čeka ih dug put, četiri tima igraju baraž, polufinala i finala, a onda pobednik ide na duel trećeplasiranom Pendiksporu. Ko slavi u toj poslednjoj utakmici, igraće uz Samsun i Rize naredne godine u eliti. Očekujemo oprezan pristup, niko nema prava na grešku, igra se samo jedan meč, u prvenstvu je u obe utakmice bilo od 0-2 gola...

1510 Strasbourg - PSG Kylian Mbappe strelac (1.77)

PSŽ je osvojio titulu, sada je samo pitanje motivacije, ali s obzirom da im nije ostalo ništa i da je ovo jedini trofej, nema razloga da bilo koga odmaraju. Mbape je dao 28 golova u prvenstvu, prvi je strelac ispred Lakazeta ali još nije siguran u titulu, ima dva gola prednosti u odnosu na iskusnog napadača "Dečaka" i nekadašnjeg fudbalera Arsenala. Strazbur je kupio mnoge svojom varijantom otvorenog fudbala, oni i osvajač kupa Tuluz su bili pravo osveženje igrajući na gol više. "Plavi" su sigurni i to matematički, pa je sasvim izvesno da neće oklevati da spuste gard i probaju da naprave iznenađenje. A to znači prostor za Mbapea, koji je u poslednja dva susreta dao tri gola ovom rivalu, jesenas je u Parizu rešio meč sa bele tačke u 95- minutu!

1922 Twente - Ajax Dušan Tadić strelac 3.01

Ajaksu je potrebna pobeda kako bi zadržao nadu da će ipak prestići PSV, a opet i ako AZ pobedi Filipsovce, poraz u Enšedeu bi ih koštao i Lige Evrope što bi bio još veći neuspeh. Uprava je u ostavci, menja se čitava struktura nakon neuspeha, a biće i velikih promena u timu. Ipak u nedelju je njihov motiv veći (obradili smo ovu utakmicu u našoj rubrici "Moranje") pa verujemo u pobedu. Tadić bi mogao da postigne gol protiv kluba u kome je igrao pre odlaska u PL. Kapiten "Kopljanika" je u poslednje tri sezone davao golove sa penala, ali i promašio jedan udarac sa bele tačke, u kupu je asistencijom ove sezone na ovom gostovanju otvorio vrata polufinala. Kvota da će postići gol je odlična.

8841 Cork City - Shamrock Rovers 2&2-3 (3.00)

Šamrok je zaustavljen u pohodu na prvom mesto (bili su u seriji pobeda nakon promenjivog starta) prošle nedelje protiv Drogede. Šokantna poraz "Deteline" je omogućio Deri Sitiju da im preotme prvo mesto, ali malo ko veruje da će se adresa titule promeniti. I pored promenjivih igara, Roversi su daleko najbolji tim u Republici Irskoj. To bi trebalo da dokažu na gostovanju u Korku, protiv Sitija, tima koji se vratio u elitu. Na klupi je Lajam Bakli, traže trenera, on je bio direktor "Pobunjeničke Armije", a pre dve decenije je vodio Šamrok. Kork Siti je prekinuo lošu seriju pobedom protiv Slajga, ali u sudaru sa Šamrokom nemaju šta da traže. Roversi su primili samo dva gola na strani, miriše na neku pobedu 2:0 ili 3:0...

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak