Fudbalski tipovi - Goleada u Rumuniji, Tromso i Toronto ziceri!

Autor: Ivan Cvetković
petak 12.07.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Bogata ponuda za početak vikenda.

Povezane vesti

ADMIRALBET KOMBINACIJE

8394 Farul Constanta - Unirea Slobozia 1&3+ (2.61)

Nije se Farul proslavio u plej-ofu prošle sezone, ali sada sa velikim ambicijama kreće u novu sezonu. Tim nije doživeo mnogo promena, svega nekoliko igrača je otišlo, levi bek David Kiki je verovatno najveće ime od igrača koji su napustili klub, pa je jasno da će protiv kluba iz Slobozije, koja je nedaleko od Konstance, pokazati ko je stariji. Protivnik Farula je bio prvoplasiran u nižem rangu, ali jasno da je potrebno prilagođavanje na novu ligu i da ne mogu odmah da vode glavnu reč, iako su i oni veoma ambiciozni. Domaći važe za klub koji igra ofanzivno, videli smo to i u pripremnom periodu, pa očekujemo i golove.

8509 Arsenal Tula - Chernomorets Novorossijsk X2&0-3 (2.11)

Nismo očekivali Arsenal iz Tule u nižem rangu, ali se to desilo prošle sezone. Da li je vreme za povratak u elitu? Niko nije zadovoljan kako je ekipa odradila pripremni period, lagano su poraženi od ekipa koje igraju Premijer ligu, a pored toga potrebno je uigravanje sasvim nove ekipe. Doveli su 11 novih igrača, otišlo je nešto manje, pa je jasno da treba vremena da oni počnu da igraju dobro. Sa druge strane, Černomorec Novorosijsk se baš pojačao, za jednog drugoligaša su potrošili mnogo, oko 350 hiljada evra, doveli još nekoliko kvalitetnih igrača bez obeštećenja i mogli bi da ugroze Arsenal. Čini se da domaćin ne može tako lako do pobede.

8407 Hacken - Elfsborg 1&2+ (2.35)

Haken je odličan tim, posle 14 kola u Švedskoj je na četvrtom mestu sa čak sedam pobeda, vezali su i dve uzastopne, a sada imaju novu šansu da se dodatno približe vodećima i borbi za Evropu. Imaju fantastičan ofanzivni deo sa Inousom i Jusefom, obojica igraju veoma dobro, tu je i Amane koji je sve bolji, pa je realnije očekivati pobedu crno-žutih. Elfsborg igra po sistemu toplo-hladno, lagano su dobili Bramapojkarnu, ali kada naiđu na jačeg od sebe, imaju problema.

PRELAZI

8413 Tromso - KFUM Oslo 1-1 (3.41)

Igraju tvrđe fudbaleri Tromsa u poslednje vreme i konačno su se pomakli sa dna, bili su u zoni ispadanja i sada su malo mirniji. Znamo svi da oni mogu mnogo više, ali sada imaju i protivnika u vidu pritiska, jer moraju da pobede kod kuće. Vezali su dva poraza na svom terenu, ali su samopouzdanje podigli sa četiri boda u poslednja dva susreta na strani i svi očekuju pobedu protiv Osla. Gosti su bez pobede neko vreme, igraju slabo, većinu bodova su skupili dok druge ekipe još uvek nisu bile uigrane. Očekujemo pobedu domaćina kojem je definitivno mesto u gornjem delu tabele, a ne u donjem.

8166 Toronto - Philadelphia Union 1-1 (3.37)

Nema tima u slabijoj formi u MLS ligi od Toronta. Nikako da pobede, šest vezanih poraza, nisu pobedili na devet poslednjih mečeva i postavlja se pitanje kada će konačno doći kraj njihovim problemima. Na svom terenu im fali sreće, pogledamo prethodni meč protiv Orlanda, imali su posed, gosti su samo više koristili svoje šanse i stigli su do pobede. Ni Filadelfija nije najbolja, zapravo, slabije su plasirani na tabeli i potrebna im je šok terapija. Duel dva davljenika, više verujemo da će domaćin prekinuti niz jer je kvalitetniji rival na papiru i imaju imperativ pobede posle dužeg vremena.

DAJ GOL

8445 Odd - Ham Kam GG3+ (2.06)

Odlična forma Ham Kama, kluba koji redovno pratimo u našim rubrikama. Uspeli su u prethodnom periodu da savladaju i najjači tim Norveške, Bodo, a u prethodnom kolu su remizirali protiv Tromsa iako su igrali sa igračem manje 20 minuta. Do tada su čak bili i opasniji rival od, makar na papiru, jačeg protivnika. Od je, sa druge strane, u nešto slabijoj formi, bez pobede je već tri kola, a svaka njihova utakmica je bila neizvesna i nisu lak protivnik za pobediti. Solidni su kod kuće, ali biće tvrdo, neizvesno i ovoga puta. Čini se da su realni rezultati 1:1 ili 2:1 za domaćina, ne bismo se začudili i da gost čak slavi u ovom meču sa 1:2. Zbog toga pokušavamo sa golovima.

8423 Dallas - Los Angeles Galaxy 1-2I&1-3II (2.18)

Nikako da preskočimo Dalas u našim rubrikama, oni igraju na dosta golova što su i dokazali u prethodnim mečevima, dovoljno je da pogledate njihovu gol razliku (32:37) i da shvatite da igraju na gol više. Šta tek reći za Galaksi, daju u proseku po dva gola po utakmici, primaju više od jednog u proseku i jasno je da je ovaj meč stvoren za rezultat gde ćemo videti golove u obe mreže. Realnost je takva, ostaje samo da igrači primene, verujemo i u našeg Dejana Joveljića koji je dao već 12 golova ove sezone u MLS ligi, ima i 6 asistencija.

KATANAC

8167 Austin - Seattle Sounders 0-2 (1.93)

Sijetl je sve bolji kako sezona odmiče, radi se o timu koji je u velikoj formi jer su vezali tri pobede, pet mečeva su bez poraza i postaju veoma efikasni. Kontrolišu igru, pa su tako pretekli i Ostin na tabeli pre par nedelja. Domaći su dobili Njujork siti pre par dana, imaju izuzetan tim i očekujemo oprez sa obe strane. Ne predlažemo da igrate na konačan ishod jer su moguća sva tri znaka, već na manji broj golova baš zbog opreznosti i jednih i drugih jer se radi o direktnim konkurentima za plej-of.

8259 Cesar Vallejo - Alianza Lima Tim1 bez gola (2.54)

Kreće drugi deo sezone u Peruu, a u verovatno najpoznatiji tim u toj zemlji, Alijanca iz Lime, gostuje Valjehu, klubu koji je bio polovičan u prvom delu sezone. Gosti su blagi favoriti, jasno je, ali je drugi deo sezone tek na početku i istorija nas uči da su ovakvi mečevi znali da budu problematični za one najbolje. Uglavnom, gosti imaju imperativ pobede, radi se o timu koji ima sjajnu odbranu i to su dokazali u prvom delu sezone i teško je očekivati da će primiti gol. Verujemo da će sačuvati svoju mrežu, ali pitanje je napadačkog potencijala i da li mogu da probiju bedem domaćina.

TAČAN REZULTAT

8552 Ekenas IF - Inter Turku 1:1 bilo kada (2.47)

Idemo i do Finske, Ekenas jeste jedan od najslabijih timova šampionata do sada, ali su u poslednje dve utakmice zabeležili obe pobede. Doduše, u drugoj protiv VPS-a su imali i srećnu okolnost da igrač domaćih još u prvom poluvremenu dobije crveni karton. Inter je vezao takođe dve pobede i nekoj seriji mora da dođe kraj, a dodajmo i da je gost ovog meča postigao šest golova u ta dva duela. Biće ovde golova, sve govori da će biti tako, domaćin bi mogao da se drži, i verujemo da će u nekom trenutku biti rezultat 1:1. Kvota je odlična.

Ne propustite