Fudbalski tipovi - Kragujevčani bi da naprave problem na Marakani, Majami bez Mesija u prestonici!

Autor: Ivan Cvetković
subota 16.03.2024.
08:00
Izvor: Sportske.net

Za vas smo izabrali nekoliko zanimljivih igara sa odličnim kvotama.

Povezane vesti

PRELAZI

1217 Las Palmas - Almeria 1X-1 (1.92)

Almerija je najslabiji tim lige i teško da može do bodova na Kanarskim ostrvima gde se i mnogo bolji timovi nisu naigrali fudbala. Jasno je ko je ovde favorit, domaći imaju visoke ambicije, gosti se bore za goli život bez nekog oružja, jer su dokazali ove sezone da nemaju ni kvalitetan napad, ni kvalitetnu odbranu. "Žuti" su bolji tim, čak i da igraju u gostima očekivali bismo pobedu, a u ovom slučaju su stvari daleko jasnije. I međusobni dueli ova dva tima jasno stavljaju do znanja da Las Palmas ne gubi tako lako od Almerije, u poslednjih šest mečeva tri pobede, dva remija i jedan poraz.

2991 Brondby - Silkeborg 1-1 (2.51)

Biće velika borba za šampionsku titulu u Danskoj, konkurisaće tri tima, Mitjiland, Brondbi i Kopenhagen, i svi su fenomenalni ove sezone. Brondbi je najveće iznenađenje za mnoge, prošle sezone su jedva stigli do plej-ofa, sada su u totalno drugačijem raspoloženju i zapravo, imaju najbolju gol-razliku u ligi. Prethodna pobeda im je mnogo značila, Ohi je bio heroj tima, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je u poslednjim trenucima utakmice sjajnim golom doneo pobedu protiv Viborga u gostima i jasno je da sa velikim raspoloženjem dočekuju Silkeborg u narednom kolu koje će odlučiti da li će gosti u plej-of, ili plej-aut. Bod im je dovoljan, a možda ni toliko ukoliko Kopenhagen odradi posao protiv Odenzea. Uglavnom, domaćin je favorit, samopouzdanje je na visokom nivou, naš tip je da Silkeborg teško može da ih ugrozi.

2123 Lugano - Yverdon 1-1 (2.37)

Možda i ima timova koji su zabeležili više uzastopnih pobeda, poput Serveta, ali Lugano je u ovom trenutku u sjajnoj formi jer su igrali i teže utakmice. Dobiti Sent Galen u gostima i postići im tri gola je nešto čime moraju da se busaju u grudi, pa sada imaju šansu da se dodatno učvrste na trećem mestu na tabeli švajcarskog šampionata. Iverdon je prosečan tim, nisu neko koga se moraju plašiti fudbaleri Lugana i ukoliko budu odigrali onako kako znaju, a to je napadački, ne sumnjamo u njihovu pobedu. Očekujemo napade od samog starta.

2004 Napredak Krusevac - Radnicki Nis 1X-1 (2.25)

Ozbiljno igra Napredak u drugom delu sezone i o tome smo pisali mnogo pre utakmice protiv Partizana, crno-beli su upisali prvi poraz u drugom delu sezone zbog činjenice da su mentalno ostali u derbiju, a Napredak koji je odličan u drugom delu sezone je to iskoristio na najbolji mogući način. Nišlije su promenile trenera, Trajković je besan pobegao iz srpskog fudbala, a ovaj svojevrsni derbi će sa klupe Nišlija voditi stari trener kragujevačkog Radničkog, Dejan Joksimović, koji je dobro vodio "crvene" u prošloj sezoni, ali je u ovoj zbog teškog rasporeda na početku sezone imao slabiji učinak. Ume da razmrda tim, videćemo da li će Nišlije makar do boda, ali gledajući kvalitet i trenutno stanje u formi jednih i drugih, čini se da je Napredak favorit.

DAJ GOL

2019 Vojvodina - Novi Pazar Pada gol 46-60 min (2.56)

Ni jedni, ni drugi nisu zadovoljni u dosadašnjem delu ovog drugog dela sezone, i jedni i drugi su odigrali prilično slabo u ključnim mečevima i ova utakmica služi za "vađenje". Ima li favorita? Teško, ali je činjenica da su i jedni i drugi donekle podigli formu prethodne nedelje, igraju ozbiljnije i možemo očekivati dobar fudbal na "Karađorđu". Setimo se prethodnog meča na ovom stadionu između ova dva tima, Voša je dobila sa 4:0, pa imajte u vidu da se generalno Pazarci ne provode dobro na ovom stadionu kada budete odlučili da igrate na ovu utakmicu. Naš tip je da će biti golova, bilo ih je u prvom delu sezone, i jedni i drugi imaju potentan napad. Česti su golovi za oba tima na startu drugog poluvremena, kvota je ovoga puta sjajna!

2002 Crvena zvezda - Radnicki 1923 GGII&4+ (5.35)

Neverovatna serija, najbolja u istoriji Radničkog u Super ligi Srbije, traje od decembra meseca, ne samo da nisu izgubili od 3. decembra (od tad su igrali sa Partizanom, TSC-om, Vojvodinom...), već su vezali i sedam pobeda, impresivna serija Feđe Dudića i njegovog tima traje, a da li joj se nazire kraj? Crvena zvezda ima šampionske ambicije, ali je jasno da je protivnik koji će izaći na teren biti jedan od najjačih (ako ne i sličnog kvaliteta Partizanu o čemu govori onih 3:3 u Humskoj fudbalera Radničkog) i da crveno-beli moraju igrati na veoma visokom nivou ako žele pobedu. Stadion će opet biti ispunjen do poslednjeg mesta, i Feđa Dudić je u najavi meča rekao da će ići da postiže golove na "Marakanu", pa očekujmo izuzetan meč. Zašto da ne i preko 4 gola, setimo se meča u Kragujevcu kada su crveno-beli slavili sa 3:4, ali je meč kasnije rešen za zelenim stolom.

1925 Sparta Rotterdam - Ajax 3+ (1.70)

Ajaks gostuje Sparti u utakmici koja će biti veoma bitna za njih, ali dolazi posle evropskog meča. Ta Evropa je bila kobna za rezultate Ajaksa u prvom delu sezone, kobna je i sada jer klub baš teško pobeđuje. Liga šampiona će ostati san ukoliko gosti ne stignu do tri boda na ovom gostovanju, a Sparta je sasvim prosečan tim u šampionatu Holandije, ali je i tim koji može ugroziti ranjivi Ajaks. Naš predlog su golovi, tako je kada igra Ajaks u domaćem šampionatu.

2897 DC United - Inter Miami 1+I&2+II (2.39)

Očekivanja su velika za Inter iz Majamija, ali je izvesno da u ovoj utakmici neće računati na Lionela Mesija, zbog toga veliki oprez prilikom odabira ove utakmice za klađenje. Generalno, Inter je solidno počeo sezonu i pokazuje šampionske ambicije, do sada 7 bodova u četiri kola, ali poraz od Montreala je boleo u prethodnom kolu gde su novi fudbaleri Intera shvatili da postoji veliki broj kvalitetnih ekipa. Di-Si junajted je dobra ekipa, bez poraza su u prva tri meča, a u prethodnom su odigrali 0:0 kao gosti Sinsinatija. Ovoga puta očekujemo drugačiji meč sa golovima, naš tip je da će ih biti više od tri.

KATANAC

2127 Basel - Winterthur 0-1I&0-2II (1.86)

Ulaganja u Bazel nisu više visoka, klub je daleko od stare slave, a sedam primljenih golova u poslednja dva meča su alarm koji je upaljen. Baš će domaći teško do plej-ofa, praktično da nemaju velike nade, ali dok one postoje, moraće da se potrude i zbog svog ponosa i navijača. Vintertur su nedavno pobedili i to u gostima, ali ovaj klub sada igra daleko bolje, sigurnije, ušli su u dobru seriju i teško da će domaćin do pobede. Bazel ima imperativ, gosti će doći da igraju na mali broj golova i ne treba očekivati vatromet, naprotiv. Samo 33 postignuta gola Bazela govori za sebe, odigrano je 27 kola, jasno je da nemaju toliko potentan napad i kako Vintertur treba da igra.  

TAČAN REZULTAT

1408 Union Berlin - Werder 0:0 1.p (2.85)

Težak period za Union Berlin je završen, odigrali su dva veoma teška meča protiv Borusije i Štutgarta i nisu izvukli ni bod, i ne samo to, nisu uspeli da stignu do gola. Očekuje se da proigraju konačno protiv solidnog Verdera ove sezone, jure obezbeđivanje opstanka što je pre moguće jer žele miran završetak sezone. Sve osim pobede bi bio neuspeh za njih, buđenje je obavezno, a definitivno će im značiti utakmice koje su odigrali protiv prethodnih protivnika. Verder je imao, takođe, jaku utakmicu protiv Dortmunda koju je izgubio, bilo je tesno, i jasno je da će tako biti i ovoga puta. Predlog je da se odigra na poluvreme bez golova, smatramo da će i jedni i drugi morati opreznije.

Ne propustite