Fudbalski tipovi - "Lavovi" dresiraju "Doge" iz Lila, Dejan Stanković nastavlja sa pobedama!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 17.09.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Izabrali smo tipove za rubrike Prelazi, Daj gol, Katanac i Tačan rezultat.

Povezane vesti

PRELAZI

5321 Sporting Cp - Lille 1-1 (2.73)

Početak sezone u Ligi šampiona dva kluba dočekuju u dijametralno suprotnom raspoloženju. Sporting je rutinskim trijumfom protiv Aruke potvrdio trijumf u derbiju protiv Porta uoči odlaska na reprezentativnu pauzu, dok je Lil porazom u Sent Etjenu načinio lošu uvertiru pred put u prestonicu Portugala. Momentum je svakako na strani „Lavova“ koji žele da triijumfalno zakorače u elitno društvo gde im je na čelu sa Rubenom Amorimom svakako i mesto. Imajući u vidu da ekipe skoro deceniju i po nisu međusobno igrale teško je držati se tradicije pa je mnogo bolje baciti sve karte na Sporting uz umereni broj golova.

9800 Zenit Petersburg - Rubin Kazan X-1 (3.97)

Osokoljeni prvenstvenim trijumfom minulog vikenda na gostovanju CSKA u Moskvi, fudbaleri Zenita nastavljaju sezonu ovog utorka u Kupu Rusije utakmicom u Sankt Peterburgu protiv Rubina iz Kazanja. Gosti iz Tatarstana stižu u nekadašnju prestonicu Ruskog carstva nakon dva poraza u ligi i teško da mogu da računaju na ozbiljniji otpor višestrukom državnom šampionu. Ipak, poslednji međusobni duel na „Gazprom areni“ Rubin je krajem aprila rešio u svoju korist pobedom od 2:0 pa će izabranici Sergeja Semaka to sigurno imati u vidu. Verujemo da će Zenit odbraniti svoju tvrđavu, ali da će tim iz Sankt Petersburga do trijumfa doći u drugih 45 minuta.

5322 Bologna - Shakhtar Donetsk X-X (5.30)

Bez sumnje jedna od utakmica koja neće zavredeti naročitu pažnju ljubitelja najboljeg evropskog fudbala. „Hajp“ za najpopularnijim sportom je splasnuo u košarkaškom i univerzitetskom gradu odlaskom Tijaga Mote u Juventus, a odluka da se Mančester junajtedu proda Jozua Zirkze takođe je protumačena kroz prizmu neambicioznog kluba. Zbog toga će i očekivana euforija splasnuti na stadionu „Ranto Dal’Ara“ u meču prvog kola Lige šampiona kada bude gostovao Šahtjor. Ukrajinski tim je velika žrtva ratnih zbivanja u regionu Donbasa pa je i samo učešće u elitnom fudbalskom takmičenju za njih premija. U takvim okolnostima remi bi odgovarao obema ekipa pa predlažemo da odigrate u tom pravcu.

8443 Queretaro - U.A.N.L. Tigres 2-2 (2.67)

Meksička Apertura dobija sve veće ubrzanje, a sredinom ove nedelje na programu su mečevi osmog kola gde će jedan od izrazitih favorita za trijumf biti Tigres našeg trenera Veljka Paunovića.  Prvoplasirani tim meksičkog šampionata gostuje u sredu ujutru po srednjoevropskom vremenu ekipi Keretara, tek jednom od dva tima u prvenstvu koji nisu ostvarili niti jednu pobedu. Iako nepisano pravilo glasi da bi duele prvog i poslednjeg tima trebalo izbegavati, verujemo da u ovom slučaju razloga za brigu ne bi trebalo da bude. Tigres na strani prosečno postiže nešto više od dva gola po meču pa verujemo da će tako biti i sad slučaj. Probajte sa „duplom pobedom“.

DAJ GOL

5325 Club Brugge - Borussia Dortmund GG3+ (2.11)

U duelu dva bivša kluba Ivana Perišića golovi ne bi trebalo da izostanu s obzirom na napadačku orjentaciju koju neguju ekipe iz Briža i Dortmunda. Obe ekipe su trijumfima u domaćim prvenstvima načinile lepu uvertiru pred premijeru u Ligi šampiona gde su se poslednji put sastali u grupnoj fazi elitnog takmičenja na jesen 2020. godine. Tada su „Milioneri“ iz Dortmunda slavili sa ubedljivih 3:0 što im je bila druga uzastopna pobeda nad Klub Brižom nakon tri poraza u nizu od belgijskog predstavnika. Forma rivala ukazuje na golove pa verujemo da će ih biti na obe strane uz najmanje tri.

5329 Feyenoord - Bayer Leverkusen 1-3I1-2II (2.37)

Pravi spektakl očekuje nas ovog četvrtka u Rotedamu gde će gostovati aktuelni nemački šampion Bajer iz Leverkuzena. „Farmaceuti“ stižu u najveću holandsku luku nakon ubedljivog trijumfa na gostovanju Hofenhajmu 4:1 gde su vratili samopouzdanje posle poraza u derbiju od Red Bul Lajpciga koji je prethodio reprezentativnoj pauzi. Fejenord, sa druge strane, još traži sebe pod Brajanom Priskeom, a dva primljena gola u finišu derbija Eredivizije na gostovanju Groningenu ne bude nadu pred dolazak Alonsove čete. Gosti su bliži pobedi, ali predlažemo golove jer se očekuje makar po jedan po poluvremenu.

9261 Wexford – Bray Tim1 2-4 (2.03)

Uprkos tome što su u debelom zaostatku u odnosu na neprikosnoveni Kork siti, fudbaleri Veksforda slove za tim sa ubedljivo najboljom formom u ligi. Jedini tim sa maksimalnim učinkom u drugoj ligi Irske ovog utorka dočekaće sasvim solidni sastav Breja u meču gde golovi ne bi trebalo da izostanu. Budući da je najefikasniji sastav u ligi, a ujedno i tim koji kao pretedent za plasman u elitu prima natprosečno mnogo golova, jasno je da u mečevi Veksforda treba težiti golovima. U poslednjih 10 utakmica samo na jednoj nisu viđeni golovi na obe strane, ali naš savet je da više verujetue domaćinu pa predlažemo da odigrate od dva do četiri gola u mreži Breja.

KATANAC

1204 Mallorca - Real Sociedad 0-1I&1-2II (2.10)

Dueli dva tima po tradiciji ne obiluju golovima pa verujemo da će tako biti i ovoga puta u meču koji dve ekipe dočekuju nakon razočaravajućih vikenda. Tim sa Balearskih ostrva je na svom stadionu poražen od Viljereala, dok je Real Sosijedad na svojoj „Anoeti“ pokleknuo protiv Real Madrida, uprkos nekoliko ozbiljnih šansi pred golom Tiba Kurtoe. Ovoga utorka rivali će se međusobno sučeliti na Balearima, a sva je prilika da ćemo ponovo gledati neizvestan meč, kao što je to bio slučaj sezonama unazad. Goleada je poslednji put viđena još 2012. godine kada je za domaće bilo 6:1, nakon toga sve skrominije partije uz manje od jednog gola u proseku. 

5331 Atletico Madrid - RB Leipzig uk golova 1-2 (2.46)

Gledano na papiru, špansko-nemački okršaj je jedan od atraktivnijih u prvom kolu Lige šampiona, ali sumnjamo u veliki broj golova ovog četvrtka na „Vanda Metropolitanu“ jer sve deluje da će pitanje pobednika u meču Atletiko Madrida i Red Bul Lajpciga rešiti jedan gol. Uprkos tome što su „Jorgandžije“ ove sezone dovele nekoliko atraktivnih igrača, utisak je da ne odstupaju mnogo od višegodišnje trenerske filosofije Čola Simeonea, dok su i izabranici Marka Rozea skloni oscilacijama na startu sezone. Deluje da bi bodom obe ekipe bile zadovoljne pa predlažemo da odigrate na mali broj golova.

TAČAN REZULTAT

9808 Spartak Moscow - Krylya Sovetov Samara 2:0 (6.10)

Porazom protiv Dinama iz Mahačkale na svom „Lužnjikiju“ krajem avgusta fudbaleri moskovskog Spartaka ušli su u krug od tri ekipe sa istim brojem bodova u ruskom kupu. Kao ubedljivo najslabiji tim u grupi A pokazala se ekipa Krila Sovjetova koja ovog četvrtka gostuje na stadionu tima koji predvodi Dejan Stanković. Spartak je sredinom avgusta ostvario ubedljivu pobedu u Samari pa bi tako trebalo da bude i na svom stadionu. Verujemo da će Spartak i ovaj put izaći rutinski na kraj protiv najslabijeg tima u grupi, a naš savet je da probate sa tačnim rezultatom. Verujemo da će biti 2:0.

Ne propustite