Fudbalski tipovi - Portugalci nastavljaju strašan niz, Italijani "turistički" na Floridi

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.03.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Ovo su parovi koje smo izabrali za vas.

Povezane vesti

AdmiralBet kombinacije

4467 Portugal - Sweden 1&3+ (2.06)

Ako ste pratili, onda sigurno znate, Portugalci su možda i najbolja svetska selekcija ako se gledaju rezultati posle Mundijala u Kataru, imaju sve pobede od onog poraza od Maroka u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Gol razlika im je 36:2, impresivno su se prošetali kvalifikacijama za EURO, a vreme je za pripreme i utakmica sa Šveđanima će pokazati gde su trenutno. Daleko od toga da je Švedska blizu kvaliteta Portugala, jasno je da su favoriti fudbaleri sa Iberijskog poluostrva, igraće se na stadionu u Gimaraešu gde će biti sjajna atmosfera i mi postavljamo samo pitanje broja golova u mreži Šveđana. Recimo da su dva ili tri realnost, ali nećemo se iznenaditi ukoliko se raspucaju domaći.

4469 Venezuela - Italy X2&0-2 (2.01)

Biće zanimljivo na Floridi, Italija i Venecuela će odigrati duel na neutralnom terenu na stadionu Intera iz Majamija i šta da očekujemo od ovog duela? Kao i uvek, uticaće vremenska razlika, potrebno je prilagođavanje Italijanima na vremensku zonu u Sjedinjenim Američkim Državama, za razliku od Venecuele. Ipak, kada se izađe na teren, kvalitet Italijana bi trebalo da dođe do izražaja. U kvalifikacijama za naredni Mundijal reprezentacija Venecuele dobro stoji i trenutno je na četvrtom mestu, verovali ili ne, ispred Brazila sa kojim su remizirali 1:1. Trener Batista iz Argentine je očigledno uspeo da ih ukomponuje iako nemaju previše poznatih igrača (Salomon Rondon je definitivno najpoznatije) i tvrd su zalogaj. Italijani su nepredvidivi, mogu vam dati pet golova, može se desiti da imaju loš dan. Ovde vidimo neizvesnost, ali igraćemo i na kvalitet evropske selekcije.

5789 Cheshunt - Folkestone X2&2-4 (2.45)

U predgrađe Londona stiže tim sa krajnjeg juga Engleske, Česhant je tim koji se grčevito bori za opstanak, i pobeda protiv tima koji je samo jednu poziciju iznad bi im bila od ogromne važnosti. Jasno je da ne briljiraju ni jedni, ni drugi, a u poslednjih pet mečeva viđali smo sve. I veliki broj golova, i pobede i jednog i drugog tima, i mali broj golova. I kada pogledamo formu, i jedni i drugi su pobedili u prethodnom kolu i u dobrom raspoloženju dolaze na naredni meč, pa se čini da bismo mogli da vidimo solidan broj golova, makar 2-3, ako ništa drugo. Teško je odrediti favorita, ali činjenica je da su gosti imali nekoliko veoma dobrih rezultata na gostovanjima protiv timova koji su daleko bolje plasirani, pa hajde da probamo duplu šansu na goste.
Prelazi

4540 Orense SC - Imbabura X2-X2 (2.29)

Orense nije dobro počeo ovu sezonu ekvadorskog šampionata, bez pobede u prva tri kola i Imbabura je tim protiv kog može da se igra i da se napadnu sva tri boda. Gosti su po treći put gosti u četiri kola, previše za njih, kod kuće su dobili jedini meč koji su igrali, ali na gostovanjima trpe samo poraze i videćemo da li je bio poraz ili lekcija. Ako nekoga mogu da savladaju na gostovanju, onda su to timovi predodređeni za donji dom, Orense je jedan od njih, pa hajde da probamo sa X2 u nekom formatu. Mi ćemo probati sa prelazom, možda je najbezbednije.

4532 Tapatio - Correcaminos 1-1 (3.63)
 
U drugom rangu Meksika nema mnogo razmišljanja, svi napadaju, retki su timovi u ovom rangu koji imaju izvrsnu odbranu. Tapatio je dobio prethodni meč i postigao tri gola, pokazali su svima da su u usponu forme i da borba za opstanak ne dolazi u obzir, cilj je ući u top 6 i potom eventualno napasti elitni rang. Tapatio je rezervni tim Gvadalahare, prošle sezone su imali dosta uspeha u Klauzuri koju su i osvojili, a u direktnim duelima protiv Korekaminosa dobili su tri od poslednjih pet mečeva bez ijednog poraza. Čini se da su favoriti u ovom duelu, treba samo dobro raspoloženje iz prethodnih mečeva sa ovim klubom i da prenesu na teren. Probaćemo prelaz, kvota je sjajna.

Daj gol

4044 Venados - Cimarrones De Sonora Tim1 3+ (3.65)

Izuzetna forma "Baksa", kako ih nazivaju u Meksiku. Tri uzastopne pobede u šampionatu, prvoplasirani su tim, imaju odličan napad i još bolju odbranu jer su u devet mečeva primili svega pet golova što je odličan učinak. Gledajući sadašnji učinak njihovih protivnika, Cimaroresi su "tanki", imaju deset bodova iz isto toliko mečeva, 16 primljenih golova govori u prilog da im odbrana još uvek nije zategnuta i ne bi trebalo domaćin da ima mnogo problema da probije bedem pred golom gostiju. Idemo na kategoriju "daj gol", "Baksi" bi mogli da postignu tri gola, a naš tip je da će ih biti preko tri u mreži Cimaroresa.

4485 Concord - Potters Bar Tim2 2+ (1.74)

Amaterski fudbal u Engleskoj je takođe veoma popularan, verovali ili ne, postoji ta fudbalska kultura praćenja ovih mečeva i jedan od duela koji bi mogao biti zanimljiv jeste duel Konkorda i Poters bara, gosti su u izuzetnoj formi jer nisu poraženi već pet mečeva, vreme je da napreduju na tabeli i imaju dve uzastopne pobede u šampionatu i to protiv timova koji su bolje plasirani. Konkord gubi utakmicu za utakmicom, četiri poraza u nizu, forma im je baš u opadanju i čini se da je gost čak i aposlutni favorit. Kada gledamo ko je kakav domaćin ove sezone, Konkord je najslabiji u ligi, samo tri pobede i četiri remija, imaju čak osam poraza kada su domaćini i imajući u vidu trenutnu formu gostiju, mogli bismo da vidimo makar dva gola u mreži domaćina.
Katanac

4466 Malta - Slovenia 0-1I&0-1II (2.46)

Sledi prijateljski duel na Nacionalnom stadionu na Malti, reprezentacija Slovenije koja je protivnik reprezentaciji Srbije u okviru grupne faze Evropskog prvenstva ove godine će biti izraziti favorit i u tom savezu su smatrali da je reprezentacija Malte prava priprema za EP. Neće im rezultat biti toliko u prvom planu, iako je jasno da bi sve osim pobede bilo kontraproduktivno. Znala je Malta da namuči evropske selekcije, setimo se Italijana koji su dobili samo 2:0, Ukrajinaca koji su pobedili 1:0, Slovenija je negde u rangu drugopomenutih i možda je 0-2 najrealniji tip. To ćemo i probati, bez obzira što se radi o prijateljskom meču, retko ko se naigrao na Nacionalnom stadionu ove ostrvske države.

5893 Canvey - Horsham 0-1I&0-2II (1.92)

"Galsi" su u očajnoj seriji, ne znaju za pobedu već neko vreme, ali i dalje se drže podalje od 19. mesta koje vodi u niži rang i čini se da su zahvaljujući dobrim igrama u prvom delu sezone uspeli da stignu do opstanka. Neobavezna igra u nastavku donekle i nervira mnoge, a naredni gol na istoku države jeste Horšam, tim koji ima ambiciju da stigne do višeg ranga i na dobrom su putu, i pored dva poraza koja su doživeli u poslednja dva kola. Još jedan bi bio previše, igraće malo tvrđe, teško da domaćin može da postigne gol gostima jer imaju kvalitet koji pokazuju dosadašnji rezultati i mali broj primljenih golova. Neće ovde biti mnogo golova, Kanvi je tim koji je postigao svega tri u poslednjih pet mečeva.

Ne propustite