Fudbalski tipovi - "Pucaće" između OFK i Tekstilca!

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.07.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Parovi za ovo kolo.

Povezane vesti

Prelazi

 

4139 Plzen - Hradec Kralove 1-1 (2.13)

 

Prema očekivanju, Viktorija je trijumfalno krenula u novu sezonu, što smo i predvideli u prethodnom broju. I generalno u pripremnom periodu je Viktorija izgledala odlično, odigrali su nekoliko jakih pripremnih utakmica i jasno je da imaju veoma visoke ambicije i u novoj sezoni. Apsolutni su favoriti u ovom meču, ali treba razmisliti i o kvalitetu gostiju koji nije zanemarljiv. Prošle sezone su bili sedmi u ligi, ali im je otišao verovatno jedan od najboljih igrača Daniel Vasulin i to baš u Viktoriju. Visoki napadač će skoro sigurno početi i ovu utakmicu jer vrlo dobro zna sve mane svog nekadašnjeg tima, pa treba očekivati da možda i postigne gol. Očekujemo sigurnu pobedu domaćina.

 

4140 FC Copenhagen - Aarhus 1-1 (2.24)

 

Nema šale sa Kopenhagenom u ovoj sezoni i to bi trebalo da vidimo već od samog starta. Možda jesu ostali bez sjajnog Kamila Grabare, ali su stigli igrači koji su veoma vredni, pre svih Garananga iz Melehena koji je izuzetan igrač i za koga će se tek čuti. Odlično je ekipa počela, savladali su Lingbi i to lagano u prvom kolu, postigli su dva u prvih pola sata i dokazali su da su u dobroj formi. Arhus je ozbiljan tim, ali na ovom gostovanju će teško pokazati sav svoj potencijal. U Kopenhagenu se očekuje "kec", videćemo samo kako će biti na poluvremenu. Ipak, mi očekujemo da domaći počnu od početka veoma jako. 

 

 

4098 Viking - Molde 1X-1X (1.74)

 

Derbi kola u Norveškoj, duel dve ekipe koje su veoma snažne i koje su trenutno na deobi trećeg mesta, s tim što Viking ima i utakmicu manje. Molde nije u dobroj formi, ako pogledamo prvenstvo Norveške, a ovaj meč im dolazi posle teškog izlaska u Evropu i utakmice protiv danskog Silkeborga. Jasno je da trener mora da promeša malo karte, a za razliku od njih Viking će se dobro pripremiti za utakmicu i imati više vremena za odmor. I pored toga su kladionice odredile Molde kao blaži favorit, ali mi ćemo probati da razmišljamo malo drugačije. 

 

 

4093 Odd - Stromsgodset 1X-1X (1.72)

 

Eto Stromsgodseta na "Skagerak areni", stižu na noge najstarijem klubu u Norveškoj, klubu kojem ne ide kako treba u poslednjih mesec dana. Tri uzastopna poraza su ih gurnula u zonu ispadanja, ali svima je jasno da su oni kvalitetniji od trenutnog plasmana i da je samo pitanje trenutka kada će zaigrati malo bolje. Sada imaju idealnu šansu, Stromsgodset, tim koji je na visokom sedmom mestu, ali koji verovatno nema kvalitet da tu i ostane, realnije je da budu u donjem domu što će se verovatno i desiti ukoliko budu poraženi u ovoj utakmici. Nekako nam miriše na pobedu domaćina koji ima imperativ i njihov  najveći protivnici su oni sami, odnosno njihova psihologija pred ovaj meč, treba videti kako će igrati pod pritiskom. Trener Doken je nekada igrao za Stromsgodset, još jedan plus za domaće.

 

Daj gol

 

2125 Basel - Lugano 1+I&2+II (2.42)

 

Nije se Bazel proslavio u prvom kolu švajcarskog šampionata i po svemu sudeći, neće biti u gornjem domu ni ovoga puta. Daleko su oni od šampionske titule, ali imaju potencijala da stignu do prve pobede. Lugano, verovatni protivnik Partizana u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope (ako i jedni i drugi ne prođu kvalifikacije za Ligu šampiona) je pobednički krenuo u ovu sezonu i najviše zbog evropskih takmičenja ne može da bude 100% pripremljen za ekipu Bazela. Zbog toga kladionice daju blaže šanse da domaćin pobedi, ali ono što je sigurno jeste da očekujemo golove. Lugano je i na pripremnim mečevima dokazao da će igrati na gol više, videli smo to i u prve dve zvanične utakmice u sezoni. Bazel je sličan tip ekipe.

 

3994 VPS - Mariehamn Tim1 2+ (1.70)

 

Još jedan u nizu dokaza da evropska takmičenja osrednje ekipe "uništi" u prvenstvenim mečevima. Zbog toga je VPS u nizu poraza, ređaju jedan za drugim, tri u nizu, a dugo već nisu pobedili u prvenstvu i pali su na tabeli i to baš, trenutno su šestoplasirani iako svi znaju da to nisu njihovi realni dometi, već su znatno viši. Razloga za brigu ima, ali daleko od toga da je sve izgubljeno i naredni meč protiv Mariehamna će biti prava prilika da se vrate na staze pobede jer su konačno imali malo više vremena da se "srede", pošto su ispali iz evropskih kvalifikacija od Žalgirisa. Imajući u vidu da nisu čak i u porazima izgubili dobru realizaciju, očekujemo makar dva gola od njih.

 

2015 OFK Beograd - Tekstilac GG&3+ (2.40)

 

U Užicu je sve pošlo za rukom ekipi OFK Beograda, iako ne možemo da kažemo da su bili kvalitetniji rival od Mladosti iz Lučana, slavili su sa 1:2. Sada po prvi put igraju kao domaćini, dočekuju još jednog novajliju u Super ligi Srbije i ako je suditi po svemu viđenom u prvom kolu i od jednih i od drugih, čini se da su "Romantičari" favoriti na ovom duelu. Da imaju kvalitetniji sastav u to nema dileme, ali pitanje je kako će odigrati Tekstilac jer su delovali stegnuto u prvom kolu. Čini se da bi mogli da napadnu ako im se ukaže prilika, pa očekujemo golove i od njih, makar taj jedan. OFK ima veoma potentan napad, mladi Kahvić je izuzetno talentovan i mogao bi da nastavi da "teroriše" protivničke mreže.

 

Katanac

 

2010 Jedinstvo Ub - Partizan 0-1I&0-2II (2.06)

 

Užas od Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jasno je da ih samo čudo ostavlja u tim kvalifikacijama, dok je daleko realnije da će nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ovaj katastrofalni poraz od Dinama iz Kijeva će ostaviti posledice po ekipu Aleksandra Stanojevića, pa ne treba očekivati da će lagano da reše pitanje pobednika protiv Jedinstva, naprotiv. Ubljani su odigrali loše protiv Zvezde, ali to je bilo klasično upoznavanje sa superligaškim fudbalom. Imaju oni kvalitetnu ekipu koja ne bi trebalo da ispadne, već čak i da se bori za top 8, odnosno za plej-of. Njihov tim će pokušati da iskoristi činjenicu da je Partizan i te kako ranjiv, pa nećemo isključiti i da "otkinu" makar bod na ovom meču. Ne vidimo Partizan kako lako pobeđuje, baš mislimo da ova utakmica neće biti tako otvorena, naprotiv.

 

Tačan rezultat

 

2011 Zeleznicar Pancevo - Napredak 1:1 (6.15)

 

I jedni i drugi iza sebe imaju odlične utakmice. Napredak je, nažalost, izgubio u Humskoj, ali su odigrali veoma dobro, izabranici Gorana Stevanovića su bili veoma disciplinovani veći deo meča u Humskoj. Sada je vreme za prvo gostovanje, makar na papiru, ide se u Pančevo protiv tima koji je prijatno iznenadio u prvom kolu i ne očekujemo istu utakmicu kao protiv Partizana, pre svega zbog činjenice da će Napredak igrati malo ofanzivnije. Železničar je koristio slabosti Radničkog u prvom kolu, veoma dobro su skautirali protivnika i na kraju pobedili, ali ostaje činjenica da su iskoristili sve šanse koje su im se ukazale. Nema ovde favorita, obe ekipe imaju svoje adute, pa smo mi najbliži nerešenom rezultatu i verujemo u golove.

 

 

3938 Randers - Viborg 1:1 (7.10)

 

Biće neizvesno na "Autok parku", i to baš. I jedni i drugi su ozbiljan tim, i dok je Randers uspeo da slavi u prvom meču, Viborg je remizirao protiv Brondbija u jednoj izuzetno zanimljivoj utakmici koja je završena 3:3 kada smo videli tri gola u nadoknadi vremena. Kao što napisasmo, nema ovde izrazitog favorita. Viborg neće imati posed, ali su veoma opasni iz kontri, imaju nekoliko igrača koji su izuzetno brzi i treba očekivati da domaći ne nasednu tako lako kao što je Brondbi u prvoj utakmici. Svakako, očekujemo manje golova nego što je to bilo u prvim utakmicama ova dva tima, ali ne bi trebalo da bude i bez golova. Utakmica koja je mnogima za izbegavanje, ali da probamo sa nerešenim rezultatom i u ovom meču. 

Ne propustite