Fudbalski tipovi - Zanimljivo na "Sent Merisu"

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.10.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Proberite...

Povezane vesti


Prelazi

2052 Trabzonspor - Basaksehir X-1 (5.20)

Posle ispadanja iz Lige konferencija, Trabzonspor možda nije izgubio niti jednu utakmicu u prvenstvu, ali je dobio samo jednu od šest. Ipak, retko ko ima pravo da bude favorit na ovom gostovanju, a Bašakšehir u ovakvom stanju u kakvom se nalazi, definitivno nije. Gosti su razočarali u poslednjem meču pred pauzu protiv Kajzerija na svom terenu, a valja napomenuti i da je Denis Draguš, napadač iz Rumunije postigao gol protiv Litvanije u meču Lige nacija i da je sa velikim samopouzdanjem stigao nazad u Trabzon gde će verovatno početi utakmicu od starta protiv Bašakšehira. Valja očekivati da domaćin ponovo ne izgubi, ali ovoga puta očekujemo i da "zapnu" do pobede. 

1327 Como - Parma 1-1 (3.07)

Komo igra napadački fudbal, Sesk Fabregas je još jedan u nizu španskih trenera koji pokazuju veliki potencijal za energični fudbal u napadu, pa smo tako u poslednje tri utakmice ovog tima mogli da vidimo 14 golova, što je skoro pet po meču. U dobroj su formi, poraz od Napolija je bio i očekivan, prijala im je i pauza i sa nestrpljenjem isčekuju utakmicu protiv Parme koja ne igra dobro na strani, zapravo, poraženi su već četiri puta u prvenstvu kada bi kročili na tuđ teren. Kutrone blista za Komo, čini se da bi mogao da bude čovek odluke. Očekujemo pobedu domaćeg tima jer su, čini nam se, kvalitetniji u ovom trenutku. 

1425 Mainz - RB Leipzig 1X-1X (2.14)

Gubimo kod kuće, dobijamo na strani. To je moto Majnca, a neverovatno zvuči i činjenica da je u poslednja četiri meča ovog tima viđeno pet crvenih kartona, ređaju se kao na traci. Da li je Majnc nastaviti da igra slabo kod kuće i ovoga puta? Dolazi im najjači rival do sada na njihov stadion, Lajpcig je ekipa koja je u solidnoj formi, ali koja je imala veliki broj igrača koji su igrali za svoje reprezentacije tokom prethodnih dana što može biti otežavajući problem, posebno ako imamo u vidu da ih očekuje uskoro i nova utakmica u Ligi šampiona i to protiv Liverpula na svom terenu. Baumgartner, Haidara, Simons, Openda, Šeško, svi oni su igrali bitne uloge u svojim reprezentacijama tokom prethodnih dana i moguće je da će nekoga od njih odmoriti Marko Roze. 

1423 Freiburg - Augsburg 1-1 (2.70)

Dobar početak Frajburga, igraju odlično i ove sezone i u prvih šest kola već imaju četiri pobede, koliko i Bajern, Lajpcig i Frankfurt. Sada imaju novu šansu da dokažu sav svoj kvalitet, ne igraju evropsko takmičenje i pauza im je prijala da se dodatno osveže pred bitne mečeve u prvenstvu gde će pokušati svima da dokažu da su vredni evropskog takmičenja. Dočekuju Augsburg koji je sasvim prosečan tim Bundeslige, idealna ekipa za Frajburg u ovom trenutku i čini se da je favorit jasan za nas. Inače, Frajburg je dobio četiri od poslednjih pet susreta sa Augsburgom. 

Daj gol

1006 Fulham - Aston Villa GG (1.64)

Ako se neko ne sme potceniti, onda je to tim sa "Krejven kotidža", Fulam igra sjajno, dobili su Notingem i Njukasl, pružili veoma jak otpor Mančester sitiju i dokazali da mogu mnogo. Da li mogu i protiv Aston Vile? I jedni i drugi su tokom pauze bili bez solidnog broja igrača koji su bili na reprezentativnim dužnostima i jasno je da će biti umora, ali što se tiče gostiju, Matsen i Tores nisu igrali za svoju selekciju i u dobrom fizičkom stanju se vraćaju. Veliki su problemi sa povredama u Aston Vili na sredini terena zbog čega mislimo da će Fulam stvarati šanse, ali i odbrana Fulama će biti problematična jer su Basi i Robinson imali dug put, a koliko su bitni govori činjenica da su najstandardniji.

1222 Girona - Real Sociedad 3+ (2.20)

Duel dva tima iz donjeg doma tabele, ali nije tako bilo prošle sezone i svi veruju da će stvari doći na svoje mesto u nastavku šampionata. I jedni i drugi imaju kvaliteta, pokazali su i da polako podižu formu jer je Đirona dobila Bilbao na svom terenu golovima Stuanija i Asprilje, a Sosijedad je ostao neporažen protiv Atletiko Madrida. Čini se da i jedni i drugi imaju potencijal u napadu koji nije iskorišćen u dosadašnjem toku sezone, pa verujemo da je ovo šansa i za jedne i za druge. Stuani igra solidno, Erera je igrač koji može mnogo za domaće, na drugoj strani Serhio Gomez, Mendez i Oskarson mogu prouzrokovati probleme. Očekujemo golove. 

Katanac

7218 Lokomotiva Zagreb - Rijeka 0-1I&0-1II (2.28)

Pauza u prvenstvu je najviše prijala Rijeki koja je zabeležila dva uzastopna rezultata 0:0. I generalno tim koji je jednom već promenio trenera igra defanzivno, veoma su čvrsti u odbrani i nisu primili gol na poslednja četiri meča, ali muku muče u napadu. Lokomotiva kod svoje kuće igra defanzivno, i oni primaju mali broj golova, ali mogli bismo da gledamo utakmicu sličnu onoj kao protiv Osijeka kada je gost odneo pobedu od 0:1. Rijeka je nešto kvalitetniji tim, a da li će to dokazati ili ne, možda će zavisiti i od najmanjih sitnica. Uglavnom, očekuje se baš mali broj golova, verovatno nijedan, jedan ili dva. 

1900 AZ Alkmaar - PSV Tim1 1.p bez gola (1.66)

Konačno pravi derbi u Holandiji, PSV je u seriji kao što već znate, svih osam pobeda u prvih osam kola je impresivan učinak, a AZ je totalno pokvario utisak sa početka sezne i pali su na tek treće mesto pošto su poraženi u poslednja dva meča u prvenstvu, sa tendencijom da budu i treći put bez bodova jer im u goste dolaze "filipsovci". Očigledna je kriza realizacije u AZ Alkmaru koji ima izuzetan tim, PSV je, ipak, nešto viša klasa i treba očekivati tvrd meč, bez mnogo golova. Gosti su primili svega pet ove sezone u Erediviziji, pa je jasno da bi mogli da ostanu bez primljenog gola i ovoga puta. Pauza u prvenstvu je više prijala domaćinu da se konsoliduje, ali teško da će i to biti dovoljno da se postigne makar jedan gol protiv PSV-a.

Tačan rezultat

1010 Southampton - Leicester 1:1 bilo kada (2.23)

Hajde da kažemo da je ovo duel novajlija u društvu najboljih, iako su i jedni i drugi sa dugačkim stažom u Premijer ligi. Ipak, posle sezone u Čempionšipu jasno je da je glavni cilj da se izbori ostanak u novoj sezoni, a možemo reći i da je Lester u nešto boljoj formi jer su u poslednjih sedam takmičarskih utakmica izgubili samo dve i to od učesnika Lige šampiona, a na "Emiratima" su bili blizu da ostanu i neporaženi. Što se tiče "svetaca", oni imaju muke sa realizacijom, niko nije postigao više od jednog gola, a valja podsetiti i da je Lester prošle sezone dva puta tukao Sautempton i to ukupnim rezultatom 9:1. Ipak, to su prošla vremena, dosta novih igrača i u jednom i u drugom timu i čini se da će Sautempton ovoga puta pružiti malo bolji otpor jer su i oni digli formu. Očekujemo tvrd meč, verovatno i dramu do samog kraja. 

1524 Nantes - Nice 1:1 (5.90)

Reprezentativna pauza je došla u pravo vreme za Nant koji je dobro počeo sezonu, a onda odigrao veoma loše u par susreta gde nije zabeležio niti jednu pobedu u četiri meča. Sredina tabele i jeste njihov domet ove sezone, teško da možemo očekivati bilo kakvu borbu za Evropu jer tešško da imaju kvaliteta kao timovi u vrhu, među koje ubrajamo i Nicu. "Kanarinci" su, ipak, uspešniji u međusobnim mečevima protiv Nice u poslednje vreme, u poslednjih pet duela su pobedili tri puta, dva puta je bilo nerešeno. Nica je poslednji put slavila na ovom stadionu 2021. godine. Imaju gosti napadački potencijal, videli ste onih 8 golova u mreži Sent Etjena, njihov veći problem je što igraju Ligu Evrope i što su imali veliki broj igrača na reprezentativnim dužnostima. Nekako, vidimo remi ovoga puta. 

Ne propustite