Katanac - 0-1 u Malagi

Autor: Milovan Longinov
petak 03.02.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Gde će biti tvrdo u ovom kolu?

Povezane vesti

9835 Wydad - Casablanca - Al Hilal 0-2 (1.66)

 

SP za klubove je otvorio Al-Ali, kako smo i predvideli, lakom pobedom protiv slabog Oklanda, šampiona Okeanija, a u borbi za polufinale sastaće se šampion Afrike i Azije. Vidad je jedan od najvećih klubova na severu Afrike, marokanski div je osvojio treću Ligu šampiona na crnom kontinentu prošle godine, ali im neće biti lako. Sa druge strane je prebogati saudijski Al-Hilal, tim koji je za četiri godine dva puta bio prvak Azije. Na klupi je Ramon Dijaz (nekadašnji argentinski reprezentativac koga je Maradona eliminisao iz reprezentacije nakon sukoba na Mundijalu 1982. godine). On na raspolaganju ima Musu Maregu, peruanskog reprezentativca Karilja i još par kvalitetnih stranaca. Čeka nas neizvestan meč, mi smo se opredelili za malo golova.

 

1340 Cittadella - Ascoli 0-1I&0-1II (1.75)

 

Ovde možda ne bude uopšte golova, a dovoljno je videti kako tim sa severa Italije, Ćitadela igra kod kuće. "Ćita" na "Tombolatu" daje manje golova nego u gostima, samo sedam puta su pogodili mrežu protivnika. Oni su najneefikasniji napad Serije B, zbog toga su ovwe sezone daleko od plasmana u baraž i strepeće do kraja. Askoli je opasan iz kontanapada, oni su ekipa koja u svojim redovima ima veterane Dionizija i Ćićiretija, možda i pobede na severu, ali mislimo da neće imati mnogo prostora, jer bi "Žuti" bili zadovoljni i bodom protiv opasnog rivala. Ćitadela je jedan od timova sa najviše remija ove sezone u drugoj ligi Italije.

 

1243 Malaga - Real Oviedo 0-1 (2.18)

 

Kvota je minimalna za ovakvu vrstu opklade, ali ne možemo da odolimo jer će na "Rosaledi" verovatno biti svega, osim šansi i golova. Andalužani nisu ni senka nekadašnjeg tima, tavore u Segundi, u zoni su ispadanja, ne izgledaju sposobno da pobede Ovijedo. Ali svaki bod je premija za tim koji kod kuće ima čak šest remija. O Asturijcima smo pisali, od ekipe koja je insistirala na lepoj igri u prošlosti došli su do tima koji je baš mučan za gledanje, iako to daje rezultat. Ovijedo je pet bodova iznad linije ispadanja, u gostima su glavobolja, umeju da igraju na mali rezultat, dali su osam golova, doneli 11 bodova, to je umetnost. U petak bi moglo u Andaluziji da bude baš tako, remi bez golova ili čak "minimalac" gostiju koji će gurnuti Malagu u još veće probleme.

 

1519 Brest - Lens 0-2 (1.86)

 

Kako smo pisali i pre par nedelja nerealno je da Lens ostane drugi. Usledio je zamor, par lošijih rezultata, bodove sa severa je odnela Nica u vanrednom kolu i sa "Krv i Zlato" sigurno očekuje teži period. Nema predaha, za vikend putuju na zapad u Brest, gde su domaći ohrabreni remijem bez golova protiv Liona. "Pirati" su već četiri kola bez poraza, zategli su odbranu, pobegli iz zone ispadanja, ali ih i dalje čeka težak posao. S obzirom da su poslednjih 270 minuta šampionata primili samo jedan gol, da Lens igra konzervativno na strani u uglavnom remizira, nije baš da ćemo videti puno golova na "Le Bleu.

 

2410 Livingston - Kilmarnock 0-1&1-2 (2.12)

 

Omiljena opklada na "Lavove". Livingston će ugostiti Kilmarnok i kada ovi timovi igraju na "Almondvejlu", obično domaćin slavi bez primljenog gola. "Kili" je skinuo pritisak pobedom kod kuće protiv Dandi Junajteda, pa su utekli ka sredini. Livingston nije imao šta da traži protiv šampiona u Glazgovu, pre toga su održali 0:0 protiv opasnog Hartsa, sada su favoriti, ali neće odustati od oprezne igre. Većinu od pet mečeva kod kuće, dobili su sa 1:0, nekoliko puta smo to iskoristili, sada smo se odlučili za malo golova, odluka bi mogla da padne u nastavku...

Ne propustite