Katanac - Bez golova u Egiptu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 07.01.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Od 0 do 2 u Kupu Francuske.

Povezane vesti

2351 Pro Patria - Feralpi Salo 0-1I&0-1II (1.76)

 Kvota nije velika, ali verujte da postoji dobar razlog. Pro Patria je uglavnom istoriju, makar ovu noviju provela u trećoj ligi, nekada je ovaj klub iz milanskih predgrađa bio mnogo značajniji, imaju 14 sezona u eliti, ali poslednji put su u Seriji A bili pre blizu 70 godina. Odlični su kod kuće, ali je Feralpi Salo u naletu, klub, imaju stabilne finansije, na klupi je bivši direktor Interove omladinske škole Veku, pa nije ni čudno što su na prvom mestu. Baš im je teško dati gol, samo u jednom meču van svog stadiona bilo je 3+, a Salo je poslednje tri utakmice na gostovanjima završio bez golova. Čini se da ne bi imali ništa protiv ni da još jednom učine isto.

4138 US Granville - Niort 0-2 (1.80)

Ovde bi moglo da bude napeto u francuskom kupu, Nior je, pre svega zbog višeg ranga favorit, ali nikada ne treba potceniti domaći teren. Granvil dolazi iz Normandije, u pitanju je prateći klub Kaena, poznat i po neverovatnoj seriji pre šest godina u ovom takmičenju. Dobili su devet mečeva i stigli du četvrtfinala gde ih je na jedvite jade savladao Marsej. Pre četiri godine su servirali novo izenađenje, eliminisali su Bordo. Nioru zaista neće biti lako, jesu tri ranga iznad, ali će se grčevito boriti za opstanak. Teško daju golove, na malom stadionu u donjoj Normandiji bi moglo da bude dosta problema, a mali rezultat je gotovo izvestan.

2556 Arbroath - Inverness 0-1I&1-2II (2.18)

Škotski Čempionšip nije obično liga u kojoj treba tragati za oskudicom golova, ali ovo je dobra prilika. Naime, nekadašnji premijerligaš Invernes, poznatiji po čudovištu iz Loh Nesa (stadion se nalazi u neposrednoj blizini jezera) igra baš trvdo. Tim sa severa Škotske je u sredini tabele, čekaće šansu iz kontre, bez obzira što igra protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi. Arbrot je najneefikasniji domaćin, imaju dosta problema sa kreativnošću, osim što su dali najmanje golova pred svojim navijačima, statistika kaže da i najmanje šutiraju prema golu rivala. "Smokisi" su prošle godine bili drugi, ovo je mnogo slabija sezona, nema nade da bi mogli prvi put posle pola veka da igraju sa najboljim timovima Škotske. Jedan gol bi mogao da odluči ovaj duel.

2745 Haras El Hodood - El Ismaily 1.p. tačan rezultat 0:0 (2.35)

Ovo je uvek riskantno, ali iskopali smo par egipatske lige, u pitanju su timovi sa samog sna tabele, Ukupno su ove dve ekipe u 22 meča dale samo 14 golova, biće to bitka davljenika, a svaka greška se skupo plaća- Domaći Haras je dobio Nacionalnu Banku Egipta u poslednjem meču u Aleksandriji i to su jedini golovi koje su dali kod kuće. U svim ostalim utakmicama isti scenario, 0:0 na poluvremenu, u dva meča se tako završilo, dva puta su izgubili primivši golove u nastavku. Dakle, postoji obrazac, možda savladaju Ismaily, ali sumnjamo da će biti golova u prvom delu. Još jedna od opcija je da odigrate remi na poluvremenu.

2499 Atromitos - Ionikos Nikea gost manje od 0.5 golova (2.08)

Ovo znači da gosti neće dati gol Atromitosu. Oba tima su iz prestonice, domaćin igra u svojoj četvrti Peristeri, dugi niz godina su standardni prvoligaš, uglavnom oko šestog ili sedmog mesta. "Neustrašivi" kako glasi prevod imena na naš jezik na klupi imaju bivšeg selektora Velsa Krisa Kolmena, prošle sezone su bili lošiji, sada su se vratili uobičajenim standardima, borbi za plej of. Kod kuće su obično dobri, teško primaju golove, pa bi povratnik u elitu Jonikos koji ima samo tri boda u osam mečeva van Nikeje baš mogao da ima mnogo muka da zatrese mrežu. Za njih ovaj meč dolazi posle serije teških utakmica u kojima su zaustavili lidera Panatinaikos, izgubili od Olimpijakosa, Levadijakosa i Asterasa na strani. U ta četiri meča dali su gol samo Panatinaikosu. Vrlo je verovatno da neće zatresti mrežu objektivno kvalitetnijeg i iskusnijeg domaćina.

Ne propustite