Katanac - Brazilci u centru pažnje

Autor: Nemanja Janošev
subota 21.10.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Na koga tipujete?

Povezane vesti

1003 Nottingham Forest - Luton 0-2 (1.79)

Biće tvrdo za opstanak, utakmica koja mnogo znači i jednima i drugima. Luton je dobio Everton krajem prošlog meseca i to im drži neko zadovoljstvo u klubu, ali su morali bolje protiv Totenhema jer su imali igrača više čitavo drugo poluvreme na svom terenu. Notingem je tvrd tim, teško im je dati gol, pa ni aktuelni šampion Evrope i Engleske Mančester siti nije uspeo da postigne više od dva. Nisu primili, ali ni dali gol protiv Palasa u prethodnom kolu, a da li je vreme da vidimo neki gol na ovom meču? Biće tesno, to je sigurno, nema ovde velikog favorita, ne verujemo ni u mnogo golova jer je to stil i jednih i drugih. 

3177 PAOK - Atromitos Tim 2 bez gola (1.65)

Nema nikakve sumnje ko je ovde favorit. Posle reprezentativnih dužnosti vraćaju se fudbaleri klupskom fudbalu, doduše, u ovom slučaju, više fudbalera iz Soluna koji su bili na svojim zadacima sa nacionalnom selekcijom. PAOK je u dobroj formi završio taj deo sezone do reprezentativnih akcija, dobili su Ajntraht, odmarali više od dve nedelje, i sada imaju imperativ pobede protiv Atromitosa. Gosti ove sezone bez pobede, samo tri remija, tri boda koja ne obećavaju i uz to, imaju čak 15 primljenih golova u sedam odigranih mečeva. Sve je to slabo, preslabo pred meč na "Tumbi". Dodajmo i da je PAOK primio samo 5 golova, jasno je da gosti baš teško mogu do gola na ovom meču. 

1525 Lille - Brest 0-2 (1.87)

"Doge" su nešto ambiciozniji tim, ali ne možemo reći da igraju odlično. Imali su nekoliko slabijih rezultata, recimo onaj protiv Klaksvika koji su mnogi potcenili, pa i Lil. Gledali smo solidnu utakmicu protiv Lensa koji igra sve bolje, ali ako je neko veliko iznenađenje ove sezone, onda je to ekipa Bresta. Oni su u sjajnoj formi, nisu izgubili baš odavno, primili su svega sedam golova do sada u šampionatu i ne smeju se shvatiti neozbiljno. Lil možda jeste blagi favorit u ovom meču imajući u vidu kvalitet, ali ne zaboravite, Nica nije mogla da dobije Brest na svom terenu (0:0), čini se da će isti recept primeniti i ovoga puta. Videćemo da li mogu da izdrže, ali mi jasno vidimo malo golova u ovoj utakmici. 

5734 Atletico MG - Cruzeiro 0-1I&0-1II (1.95)

Mineiro dočekuje Kruzeiro, veliki derbi, jedan od najvećih u Južnoj Americi, derbi grada Belo Horizontea, zamislite da svaki Srbin navija za Kruzeiro, toliko imaju navijača, odnosno preko 7 miliona ljudi, dok oko 5 miliona podržava Atletiko, pa je jasno zašto su ove utakmice uvek utakmice visokog rizika. U poslednje vreme su nešto uspešniji "petlovi", generalno i kroz istoriju, a i sada su favoriti. Gosti su poznati po tome što baš igraju na malo golova, jako im je teško dati gol, biće i ovoga puta dosta problema za domaćina. Ipak, Kruzeiro i ne postiže mnogo golova, zapravo, ne postoji tim koji je postigao manje golova od njih u šampionatu koji broji 20 timova i to je nešto što pod hitno moraju da poprave. Jednostavno, njihov stil je takav da čekaju kontru ili prekid, biće tvrdo ovde, to je sigurno. 

5730 Flamengo RJ - Vasco da Gama 0-2 (1.81)

Još jedan veliki derbi brazilskog fudbala je na programu, Flamengo i Vasko biju bitke preko 100 godina (prošle godine je bila stogodišnjica ovog rivalstva). Derbi miliona, kako nazivaju ovaj duel dva najveća tima u Riju, ima veliki značaj i za jedne i za druge u ovoj sezoni, ne samo zbog prestiža i navijačkog ludila u Brazilu, već i zbog činjenice da je Vasko ugrožen, a da Flamengo može u Kopa Libertadores. Titula je za njih izgubljena i to je jasno, nema tog tima koji može vezati u brazilskom šampionatu ogroman broj pobeda, što je domaćinima potrebno da bi stigli do neverovatnog rezultata. Svakako, blagi su favoriti u ovom derbiju fudbaleri Flamenga, primili su svega jedan gol u poslednje tri utakmice, mada, sa druge strane, Vasko nije primio nijedan u poslednje dve. Biće tvrd duel, baš kao i većina derbija. 

Ne propustite