Katanac - Krkljanac u Španiji

Autor: Nemanja Janošev
subota 01.10.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Od Nemačke, do Škotske...

Povezane vesti

1410 Eintracht Frankfurt - Union Berlin 0-2 (1.86)

 

Lider Bundeslige gostuje u Frankfurt, Union je neporažen, igraju zaista sjajno, netipičan nemački tim čija je osnova zaista sjajna odbrana, primili su samo četiri gola u dosadašnjem toku šampionata. Ekipa iz prestonice gostuje u Frankfurtu, timu koji je poslednjih godina u gornjem domu i ekipi koja je sjajne poteze na tržištu i stvaranje moćne ekipe naplatila trijumfom u LE. Ajntraht igra ove sezone u Ligi šampiona, u Bundesligi su bolji van svog stadiona, malo su i promenili način igre. Ovaj meč bi mogao da bude prilično tvrd sa malo golova.

 

1339 Palermo - Sudtirol 0-2 (1.74)

 

Sicilijanci su se vratili ove godine u Seriju B, dobili i novog vlasnika, moćnu Siti grupu, pa je temperatura na "Barberi" porasla. Rosa-neri su ipak bliži dnu tabele nego vrhu, teško je očekivati da se umešaju u bitku za elitu u prvoj godini po povratku. Na ostrvo stiže debitant Sudtirol, ovaj tim je loše počeo sezonu, trebalo im je vremena da se naviknu na standarde novog ranga, ali su pred pauzu uzeli sedam bodova iz tri meča. Palermo je favorit, ali uglavnom zbog domaćeg terena gde su dobili dve od tri utakmice. Ekipa koju vodi iskusni Euđenio Korini igra prilično defanzivno, prvo će zaštititi svoj gol, a u napadu šta urade preko heroja baraža za promociju, Brunorija. Zato nikoga neće začuditi mali broj golova na ovom meču.

 

1515 Ajaccio - Clermont 0-1I&0-1II (1.94)

 

Korzikanci bi, ako izbore opstanak, do mnogo većeg broja bodova morali da dođu na domaćem terenu, to je jasno kao dan. Na njihovu žalost ne ide im, "Medvedi" su prikovani za dno, mada su uspeli da pred odlazak na pauzu stignu do prve pobede i to na strani u Brestu. Pred svojim navijačima gde su se do ove sezone teško uzimali bodovi dali su samo jedan gol, nije ni čudo šot su osvojili samo bod. Sada je biti ili ne biti, jer na "Koti" stiže Klermon. Tim iz Overnja je preživeo prošlu sezonu, isti cilj imaju i ove godine. "Lansijeri" igraju promenjivo, ali scenario je jasan, probaće da odbrane 0:0 i uvedu domaćina u nervozu. To je bio recept za par gostujućih ekipa ove sezone na ostrvu. Korzikanci će takođe biti oprezni, moguće je da se meč završi i bez golova.

 

1202 Getafe - Valladolid 0-1I&1-2II (2.12)

 

Dva tima iz donjeg doma. Madriđani će probati da nastave gde su stali pre internacionalne pauze. Nakon očajnog starta, Hetafe je odgovorio pobedama protiv Sosijedada u svom predgrađu, pa trijumfom na "El Sadaru". To je vratilo u mir, pričalo se o promenama nakon "petarde" u Valensiji, sada se čini da je kriza prošlost. Gostujuće "Pulsele" su pri dnu, nije iznenađenje, tim ima dosta problema, mali budžet će biti prepreka i ove sezone, predsednik i vlasnik Ronaldo je angažovan i u Kruzeiru. Hetafe jeste favorit, ali i oni sami znaju da će šanse biti mnogo veće, ako ne prime gol. Jer Valjadolid nije izgubio recimo protiv favoizovane Sevilje kada je postigao gol na strani. Zbog toga na "Koloseumu" treba očekivati dosta taktiziranja, mada miriše na "minimalac" Madriđana.

 

7416 St Mirren - Livingston 0-2 (1.65)

 

Sent Miren je uglavnom naš siguran tim kada je malo golova u pitanju. "Sveci" su dobili četiri utakmice i protivno svim očekivanjima nalaze se na četvrtom mestu na tabeli. Kod kuće su srušili Seltik, pre toga Hibse i Ros Kaunti, nisu primili gol. I sada u Pejsli dolazi Livingston koji je takođe u gornjem domu, a neguje sličan stil igre, i oni su ekipa koja pobeđuje tako što ne primi gol, poslednja dva meča dobili su sa 1:0, prvo objektivno kvalitetnije Hartse, a onda i Kilmarnok. Ne vidimo razlog da timovi odstupe od svog plana, plus odličan start daje im za pravo i da budu zadovoljni bodom. 

Ne propustite