Daj gol - Obratite pažnju na Lifering! Šta da očekujemo od Monaka i šta nam donosi norveški derbi?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.09.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Ovo su naši predlozi za danas.

Povezane vesti


2172 Liefering - Dornbirn 3+ (1.51) - ned 10.30

Opet idemo na Lifering, nadamo se da pratite, jer ovo je bila profitabilna opklada, a kvota na 3+ će biti sve manja. Tim iz okoline Salcburga u kome igraju fudbaleri koji se bore za ulaznicu za Red Bul je u donjem domu, ali verovatno neće ispasti. Daju i primaju golove, prilično bezbrižna, napadački orjentisana igra, favoriti su protiv Dornbirna, tima koji se jedva spasao prošle godine i koji dolazi sa krajnjeg zapada, tromeđe sa Švajcarskom i Nemačkom. Oni nisu tako efikasni, ali Lifering na svom terenu prima dva gola po meču, pa verujemo i da će gosti postići pogodak, što 3+ čini više nego realnom opcijom. Od kada je Dornbirn u ligi, 2019. godine, u šest mečeva između ova dva tima videli smo, pazite sad, tridesetak golova. I samo jednom je bilo 3+, ostalo su bili pravi fudbalski vatrometi!

4570 Rosenborg - Lillestom GG&3+ (1.82) - ned 18

Derbi kola u Norveškoj, Rozenborg nije bio u konkurenciji za titulu, preslabi su za tako nešto, ali su zaigrali po običaju bolje u drugom delu sezone i sada ugrožavaju Lilestrem i Bodo na pozicijama koje znače Evropu. Molde je nedostižan, ali ako u Trondhajmu domaćim savlada "Kanarince" prići će im na samo bod. Zbog toga crno-beli neće odustati od ofanzive, ovo je jedna od poslednjih šansi da uhvate priključak. Iznenadili su negativno protiv Haugesunda prošle nedelje, ali su u poslednjih pet mečeva postigli 15 golova. Lilestrem je tvrđi, ali i oni primaju golove u poslednjim mečevima, put do mreže tima koji je bio najbolji u prvom delu prvenstva našli su i timovi poput Kristijansunda i Stromgodseta koji su znatno slabiji od Rozenbroga. Ovo je meč u kome tradicionalno ima golova, pa je to još jedan razlog da probate sa ovom opkladom.

1915 Go Ahead Eagles - Emmen 3+ (1.83) - ned 12.15

Pružićemo ponovo šansu "Orlovima", imaju obavezu da napadnu u Deventeru, da povežu nakon košmarnog starta par pobeda. Naime Go Ahed Iglsi su slavili protiv Folendama, savetovali smo golove, konačno su se raspucali, pa bi i protiv novajlije Emena mogli da osvoje dragocene bodove. Jer, opstanak će ostvariti ako dobiju direktne rivale, Emen je jedan od njih. Ova ekipa se posle dugog niza godina vratila u elitu, dobro su počeli, pa su ih onda ozbiljniji rivali spustili na zemlju. Nemaju šta da izgube, sigurno će imati prostor pošto će Iglsi od početka jurišati, kvota je previsoka, ako imamo u vidu da ovi timovi imaju naviku da spuste gard, sve će zavisiti od toga koliko će strelci biti raspoloženi u nedelju u "matine" terminu.

1509 Reims - Monaco 0-1I&0-2II (1.79) - ned 13

Još jedna primamljiva kombinacija golova, Monako smo videli u Beogradu, slavili su možda i nezasluženo, igraju odgovorno u odbrani, deluju bolje u gostima kada je više prostora. Ali, neće ga imati puno u Remsu, iako su prodali Rajkovića igrači nekadašnjeg evropskog vicešampiona iz pedesetih nisu promenili ćud, učiniće sve da sačuvaju početni rezultat. Rems se malo stabilizovao nakon užasnog početka, imaju samo poraz u poslednjih pet mečeva, onaj u prošlom kolu protiv Tuluza, kako smo i predvideli, minimalnim rezultatom. Ako ne bude nekog baš ranog gola, videćemo "čekalicu", u kojoj se "Kneževi" dobro snalaze, ali Rems će se braniti u svakom slučaju, bod bi bio dobar rezultat za tim koji predvodi nekadašnji igrač Barselone Oskar, čovek koji je poznat po defanzivnom fudbalu.

Ne propustite