Katanac - Od Lige Evrope, preko četvrte Engleske do Brazila

Autor: Milovan Longinov
utorak 04.10.2022.
15:00
Izvor: Sportske.net

Gde očekujemo malo golova?

Povezane vesti

3737 Kofu - Kashima Antlers 0-1I&0-2II (1.78)

 Trebalo bi da bude sigurno. Jasno da je Kašima favorit u ovom duelu, na kraju krajeva domaćin je drugoligaš, ali je tim iz prefekture Jamanaši ubica divova. Već par godina su u vrhu druge lige, ali ne uspevaju od 2017. da se vrate u elitu. Kofu je izbacio Sagan Tosu, pa Avispu na strani, sigurno da Antlersima neće biti lako. Nisu ni u formi, niz bez pobede je sve duži, "Carski kup" je prilika da sezona bude uspešna. Oni su za razliku od malo poznatog domaćina pet puta osvojili ovaj trofej, ali su bez prvenstva i lige punih šest godina.

5406 HJK Helsinki - Ludogorets 0-2 (1.87)

Sudar finskog i bugarskog šampiona, Ludogorec se dobro pokazao u Sevilji, tesno izgubio od favorizovanog Betisa, sada će tražiti pobedu na severu Evrope. Helsinki je pred odbranom titule, mada nije gotovo, najbolji finski klub je samim plasmanom u grupnu fazu EL napravio najveći uspeh u istoriji. Izgubili su od Betisa i Rome, nisu dali gol, nemaju baš šta da traže u ovom društvu, a duel sa Bugarima kod kuće je najbolja šansa da uzmu neki bod. Braniće se svim silama, možda "zeleni" dobiju, ali verovatno nećemo videti mnogo golova...

1101 Swindon - Newport 0-2 (1.77)

Sudar Svindona i Njuporta u utorak ne bi trebalo da donese posebno atraktivnu igru. Domaći Robinsi su nakon tri pobede zaustavljeni za vikend, oni su ekipa koja je prošle sezone stigla do baraća, i dalje imaju finansijskih problema, što ograničava ambicije. Gosti sa juga dve sezone igraju u fudbalskom sistemu, odnosno poslednjoj profesionalnoj ligi, kao i prošle sezone bolje rezultate beleže van svog "Rodni Parejda". Nije ni čudno, ekipa iz Velsa ima odlično Omara Bugla, iskusnog fudbalera koji je bio i u Seltiku, i nizu timova iz Čempionšipa. On je nadmoćan u duelu, brz za svoju visinu, biće i glavna opasnost za Svindon. Liči na remi uz malo golova...

5131 Atletico PR - Fortaleza 0-1 (2.85)

Skolarijev tim čeka meč istorije protiv Flamenga u finalu Kopa Libertadores, ali ne smeju ni da izvode rezervni sastav u šampionatu, mada će svakako Felipao odmarati ključne igrače u narednim nedeljama. U Koritibu stiže Fortaleza koja je sa dve pobede umakla iz zone najugoženijih timova, ali nije još siguran. Pokušaće da se odbrane, mnogo bolje igraju u gostima gde su zabeležili šest pobeda. "Uragani" na svojoj "Baišadi" imaju odličan skor, prva zapovest legendarnog trenera je ne primiti gol, možda opet jedan pogodak odluči.

5407 Monaco - Trabzonspor 0-1I&0-2II (1.87)

Zvezdina grupa LE, Monako je posle pobede na Marakani pretrpeo neugodan poraz od Ferencvaroša na "Luj Drugi" stadionu u kneževini. Igraju sa oscilacijama, već mnogo puta se pokazalo da sa bunkerom imaju problema, pa nije čudno što recimo dobiju Lion, remiziraju sa PSŽ, ali ih pokosi Lens kod kuće. Ima tu i do mladosti tima, Trabzon je slabiji nego prošle godine kada su postali šampion, prvi put nakon četiri decenije. Odigrali su dosta efikasnih mečeva, daju i primaju golove, ali sigurno da su dobro proučili Monako. Lepa kvota, ako ne bude ranog gola, vrlo je moguće da stvari budu rešavane u nastavku.

Ne propustite