Katanac - Slovenci igraju za "orlove", Sedan pod moranjem...

Autor: Ivan Cvetković
petak 23.09.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Oni bi mogli da "zaključaju" svoj gol.

Povezane vesti

7195 Ituano - Brusque 0-1I&0-1II (1.82)

Opet naša omiljena druga brazilska liga, kada su u pitanju golovi, tačnije izostanak istih. Ituano je praktično izborio opstanak, ali oni igraju baš tvrdo, primaju malo golova, plus poznati su kao tim koji vrši veliki pritisak kod kuće. Ova ekipa dolazi iz Itua, jednog od delova Sao Paula, poznati su i kao "Petlovi", ali i kao tim iz koga je Gabrijel Martineli otišao u Arsenal. Bruske se bori za opstanak, svaki bod je zlatan, njima je problem efikasnost, ekipa iz Santa Katarine je u seriji poraza van svog terena. U prvom delu šampionata Ituano je minimalcem slavio na jugu Brazila.

7178 Sedan - Le Puy 0-1I&1-2II (2.08)

Postoji bojazan da bi moglo da se završi 0:0, ali Sedan je očajno startovao, nemaju pobedu i ne može sebi da priušti još jedan remi. Ova ekipa iz Ardena je ispala pre 15-tak godina iz elite, igrali su nekoliko sezona u drugoj ligi, onda bankrotirali i morali ispočetka. Sada su trećeligaši, ambicija je da ponovo izbore opstanak. Na sever stiže Le Pua, manje poznat klub iz regiona Loare, čeka ih dug put, oni su promovisani prošlog leta i četvrte lige. Inače osamdesetih su igrali u drugom rangu. Imaju u svojim redovima nekoliko Afrikanaca pozajmljenih iz većih klubova, vodi ih već deset godina Rolan Vieira koji nikada nije dobio pravu šansu u Lionu, a igrao je u nizu timova u Francuskoj i Švajcarskoj. Novajlija u ovom rangu, takođe teško daje golove, ali imaju odličnu odbranu. Možda bi jedan gol mogao u nastavku da odluči meč.

7432 Sarmiento Junin - Arsenal Sarandi 0-2 (1.56)

Obe ekipe su do sada učinile dovoljno da izbegnu najgori scenario. Ekipa Hunina je bila jedan od glavnih kandidata za ispadanje, a isto se može reći za goste iz Aveljanede. Ali, tim Leonarda Madeljona je retko gubio, pa Arsenal čvrstom odbranom i velikim brojem remija, ima mnogo bolju poziciju nego u prošlom šampionatu. Remizirali su na više od polovine utakmica u šampionatu, ne bi imali ništa protiv da donesu bod iz prestonice. Na stadionu "Eva Peron", domaći "Zeleni" ne blistaju, ali su dobili ključne mečeve protiv direktnih rivala. S obzirom na situaciju na tabeli, ali i bunker koji igra Arsenal Saradi zaista je teško videti mnogo golova. Svih šest susreta ovih timova u poslednjih sedam godina završeni su sa jednim ili dva gola.

7114 Slovenia - Norway 0-1I&0-1II (2.20)

Meč "naše" grupe Lige nacija, nadamo se da će Slovenci otkinuti neki bod Norvežanima na "Stožicama" i time pomoći "Orlovima" da se vrate u trku za elitni rang evropskog fudbala. Slovenci su jedini tim bez pobede, žele da izbegnu ispadanje u grupu C, ispred njih su Šveđani. "Fantje" su od početka kvalifikacija, posle poraza od Švedske i Srbije, iznenadili naš tim u Beogradu i Norvežane na "Ulevalu" sa dva remija. U Norveškoj je meč završen bez golova, što pokazuje da nisu bez šansi ni kod kuće. Gosti koji su lider grupe su odigrali dva zabavna meča sa komšijama iz Švedske, ali kada Skandinavci igraju između sebe, to su obično efikasne utakmice. U drugim duelima Norveška je uz kombinaciju sreće i oprezne igre učinila dovoljno da se približi prvom mestu. Ako dobiju Sloveniju, biće veoma blizu, ali nema sumnje da neće jurnuti ka golu rivala. Čini nam se da nećemo videti baš mnogo golova u Ljubljani...

1235 Huesca - Leganes 0-1 (2.70)

Ovo je tip za hrabrije. Naime, Ueska je tim koji je možda očekivao više u prvih nekoliko kola, ali igraju tvrdo, imaju par kvalitetnih poput Pulida koji je dugo u klubu, a Andreš Fernandez, golman je dugo sedeo na klupi "Žute podmornice". Pre dve godine tim iz Aragona je ispao iz Primere, dva puta u pet godina nisu preživeli više od sezone u eliti. Na sever stiže Leganjes, Madriđani su u zoni ispadanja, podsetimo pre sedam godina su prvi put u istoriji postali prvoligaši i proveli četiri godine u najvišem rangu. Sada su daleko od tih visina. ima zanimljivih igrača poput Riesga, kapitena Nigerijca Omerua, Kamerunca Niona, svi oni pamte bolje dane. Ali, ekipa bivšeg Emerijevog pomoćnika Idijakeza je dala samo tri gola, pa se priča o smeni. Miriše na remi bez golova, ili minimalnu pobedu domaćina...

Ne propustite