Katanac - "Tigar iz doline" garantuje 0-2

Autor: Milovan Longinov
utorak 20.09.2022.
18:00
Izvor: Sportske.net

Evo gde neće padati golovi u ovom kolu.

Povezane vesti

6135 Cruzeiro - Vasco de Gama 0-1&1-2II (1.99)

Meč je mnogo važniji za Vasko nego da domaće. "Lisice" su već obezbedile povratak u elitu i to u velikom stilu, imaju ogromnu prednost na vrhu, a izgubili su samo četiri boda, neporaženi su u Belo Horizonteu. I žele da zadrže taj niz protiv rivala iz Rija koji je na četvrtoj poziciji. Ona garantuje za Žorginjovu ekipu promociju posle par godina u drugoj ligi, ali imaju samo tri boda prednosti nad Londrinom, koja je prva ispod crte. Probaće sve da ostanu neporaženi na stadionu "Mineirao" gde su gubili minimalnim rezultatima prethodnih sezona. Vasko de Gama je jedan od timova koji je naneo poraz moćnim "Raposama", pa je to motiv više za Kruzeiro. Malo golova je najbolja opcija.

6136 Guarani - Novohorizontino 0-2 (1.46)

Gvarani je na samo granici ispadanja, teška situacija za klub koji je svojevremeno bio čak i šampion (krajem sedamdesetih), pokušaće sve ne bi li dobili goste iz Sao Paula. Novooorizontino ili "Tigar iz doline" kako vole sebe da zovu je uspeo da se plasira u drugu ligu prošle sezone i fino im ide. Naime, tim koji je osnovan tek pre 12 godina je preskakao rangove, sada su zadovoljni mestom u Seriji B. Četiri boda su iznad crte, nije gotovo, pogotovo što igraju u slabijoj formi u poslednje vreme. Čeka nas napet meč, veliki strah od greške, možda odluči nrki detalj, nama najviše miriše na remi 0:0, ili 1:1.

4831 Latvia - Moldova 0-2 (1.75)

Letonija je blizu povratka u viši rang evropskog fudbala, grupu C, Lige nacija. Baltička reprezentacija je dobila sve četiri utakmice u konkurenciji Moldavaca i patuljaka, Andore i Lihtenštajna, ako osvoje bod u ovom susretu biće matematički sigurni. Moldavija je drugoplasirana, izgubili su sa 4:2 kod kuće od Letonaca, ali nisu uspeli da dobiju ni Andoru u gostima. Ovaj tim je hronično neefikasan, uz činjenicu da domaćin ne mora ništa da rizikuje, ne verujemo u mnogo golova u Rigi.

2896 Liechtenstein - Andorra 0-1I&0-1II (1.84)

Meč iste grupe, Lihtenštajn i Andora se bore ko će izbeći poslednje mesto, mada nije ni važno, od ovog ranga nema slabijeg, odnosno nemaju gde da ispadnu. Lihtenštajn je ranije bio bolji, sa par internacionalaca iz Italije, sada ne uspevaju da pobede ni najslabije reprezentacije, pa su poslednji i tu će verovatno i ostati. Dali su samo jedan gol u ovom ciklusu, izgubili su na Pirinejima od Andore, a ne pomaže ni nekoliko igrača Vaduza koji je ove godine izborio evropsku jesen. Ipak, pomalo je neverovatno da Andora bilo gde bude favorit, tim pre što i oni teško daju gol na strani. Malo golova je najsigurniji izbor, mada se ne bismo začudili da Lihtenštajn ostvari pobedu.

6022 Central Cordoba - Gimnasia La Plata 0-2 (1.64)

Sentral je u lošoj formi, pali su u poslednjih šest, pa će probati sve da makar osvoje bod protiv Gimnazije la Plate. Lider igra sjajnu sezonu, iskoristili su tri remija Atletiko Tukumana i preuzeli pobedom protiv Sarandija za vikend prvo mesto na tabeli. "Vukovi" koje trenira nekadašnji reprezentativac Nestor Gorosito su prvaci bili pre gotovo 100 godina pa je jasno zbog čega sada žele da zgrabe šansu. Zajedno sa Tukumanom imaju najbolju odbranu u ligi, i dalje niko ne veruje da će izdržati na vrhu, tim pre što se Boka serijom pobeda primakla na bod. Gimnasija igra mnogo bolje kod kuće, imaju problem sa realizacijom na strani, videćemo mogu li da izvuku pobede u provinciji Kordoba, ali najverovatniji ishod je remi sa malo golova.

Ne propustite