Katanac - Tvrdi derbi Hrvatske, "Italijanski posao" na Siciliji i ne baš raspucani Brazilci...

Autor: Ivan Cvetković
petak 21.10.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Od koga sve možemo očekivati malo golova ovog vikenda?

Povezane vesti

2804 Hajduk - Dinamo Zagreb 0-2 (1.82)

Hrvatski derbi, čini nam se da Hajduk teško može da parira i slabijim timovima od Hajduka. Posle silnih najava da je ovo njihova sezona kasne već osam bodova za Dinamom. Doduše, stabilizovali su formu sa tri pobede u nizu, ali se i Osijek uspravio, pa će opet biti zanimljivo, doduše za drugo mesto. Dinamo će se braniti na "Poljudu", oni su nekako poslednjih godina uglavnom igrali na mali rezultat na najtežem gostovanju. U poslednja četiri derbija u Splitu videli smo samo par golova, pa sasvim je jasno da će biti dosta opreza.

3118 OFI Crete - Lamia 0-1I&1-2II (2.08)

Meč koji zatvara grčko kolo, Lamija sa svojim dekadentnim fudbalom stiže na Krit. OFI igra promenjivo, ali čini se da imaju kvalitet da opstanu bez problema. Ovaj tim je odoleo protiv PAOK-a kod kuće, imaju samo jednu pobedu, no kako rekosmo, treba očekivati da krenu ka sredini. Lamija je dala samo tri gola, ali ima dva boda više od ostrvljana. U svakom slučaju za njih bi bod bio premija, kao i uvek sledi bunker, ako daju gol, čini se da nema šanse da izgube ovaj meč. OFI je efikasniji, ali i pod većim pritiskom. Prošle godine su "Kijanolefki" sačuvali mrežu u Iraklionu i po tradiciji bolje igraju u gostima protiv ovog rivala.

3057 Cuiaba - Goias 0-1I&0-1II (1.99)

Kujaba i dalje ima šansu da opstane, iako su osvojili samo bod u poslednja četiri kola. Poznati su kao mnogo opasniji kod kuće. Tim iz Mato Grosa koji je neočekivano opstao i prošle godine, igra na male rezultate na svojoj "Areni Pantanal". Izgubili su samo četiri meča, ali imaju previše remija. Ali, to je stil igre, prvo će probati da sačuvaju svoju mrežu, tim pre što je Gojas i dalje blizu opasne zone, ali ako pobedi, spasili su se. I ovaj tim nema neki poseban kvalitet, ali su neugodni, pogotovo kada prvi postignu gol. Ono što treba reči da je Kujaba i bodom ostaje u igri jer timovi sa kojima se bore imaju teže susrete. Najverovatniji ishod je remi...

1347 Palermo - Cittadella 0-2 (1.66)

Dug put čeka Venete, idu na Siciliju gde se Palermo bori da se ustali nakon povratka u Seriju B. Ovo je bilo dobro leto za "Rosanero" jer su osim promocije dobili i nove vlasnike "Siti Grupu". Čak su navijači verovali da će odmah napasti Seriju A, ali je realnost ipak drugačija. Palermo je u donjem domu, na mestu koje bi značilo baraž za opstanak. Jasno, još je rano, ali dugo nisu pobedili teško daju golove, pa ih protiv ne posebno dobre Ćitadele čeka rovovska borba. Ovo su dva tvrda, ne baš kvalitetna tima koja stvaraju malo šansi, pa je malo golova sasvim dobar izbor. Gosti su na strani postigli samo dva gola i ovaj tim Ćitadele je dosta slabiji nego pre nekoliko godina kada su se borili za baraž i eventualni ulazak u Seriju A.

1248 Eibar - Albacete 0-1I&1-2II (2.15)

Eibar na svojoj malenoj "Ipurui" mora da dobije ovaj meč, U poslednje četiri nedelje, tačnije posle pauze, Baski su slavili samo jednom i pali sa prvog mesta na šesto, sada kasne za vodećim Las Palmasom. Ai, rival je baš težak, Albasete ima dobru sezonu, "Beli" su u top pet, dugo su neporaženi, uz Burgos i Las Palmas u pitanju je najtvrđi bedem lige. Nije neočekivano, Albasete ima iskusnu odbranu, vratili su se u Segundu ove godine, na golu je Baragan, kapiten koji ima dosta iskustva. Zbog svega, čini nam se da su dovoljno kvalitetni da nastave seriju bez poraza u Baskiji, a nešto poput 1:1 bi mogao da bude konačan rezultat.

Ne propustite