Katanac - Tvrdo na "Mestalji", 0-2 na Vasko da Gamu

Autor: Milovan Longinov
sreda 25.01.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Gde će biti tvrdo u ovom kolu?

Povezane vesti

7537 Lamia - Appolon Paralimniou 0-1I&0-1II (2.75)

 Lamija je dobila prvi meč u Paralimniju, selu na severu Grčke koje živi za fudbal. Apolon je drugoligaš, dobro se držao, poraženi su u ovom meču četvrtfinala kupa sa 2:1, male su šanse da prođu dalje. Jasno da je su "nebo-plavi" favoriti za top 4 fazu ovog takmičenja, Lamija je neka vrsta specijaliste za kup, jer iako se muče godinama u Superligi, imaju dva polufinala u prethodnih pet godina. Predvođeni kapitenom, srpskim golmanom Šaranovim, oni će biti na oprezu, ne važi pravilo gola u gostima. Verovatno nas čeka zatvoren meč, domaćin će čuvati prednost od pre sedam dana, Apolon pokušati da utakmicu uvede u neizvesnu završnicu. Lamija je veoma neefikasna u ligi, najgori napad, dali su samo osam golova u gotovo 20 utakmica. Jeste Apolon drugoligaš, ali ni protiv njih se napadači domaćih neće naigrati...

7816 Valencia - Athletic Bilbao 0-1I&0-1II (2.02)

Ovo će biti pravi fudbalski rat na Mestalji, dobro znate šta za Baske znači kup, do devedesetih su bili rekorderi po broju trofeja, ali su tada i poslednji put kada ih je Havijer Klemente doveo i do titule, trijumfovali u ovom takmičenju. Prethodnih godina u sezonama korone, izgubili su dva finala, kupa, a i "Slepi Miševi" su prošle godine osetili gorčinu poraza u borbi za trofej protiv Betisa. Ali, Levantinci imaju trijumf od pre pet godina, učiniće sve da se probiju u završnicu. Zanimljivo zvuči podatak da je Valensija u prethodnih šest godina osvojila trofej, igrala finale i dva polufinala, uz Bilbao, niko van dva najveća kluba nema takav kontinuitet u ovom takmičenju. Za jedne i druge ovo je utakmica sezone, čeka nas partija šaha. Verovali ili ne, od poslednjuh 12 mečeva Valensije i Betisa, računajući i dvomeč prošle godine u polufinalu ovog takmičenja, čak 11 su završeni od 0-2 gola.

7962 Portuguesa RJ - Vasco da Gama 0-2 (1.61)

Karioka šampionat, Portugeza koja pamti bolje dane (sada su u četvrtoj ligi) će ugostiti Vasko koji se vratio pre par meseci u elitu nakon sezone u Seriji B. Državni šampionat Rija je uvek manje značajan za velike klubove, tačnije, s obzirom na sistem takmičenja i plej-of, ni bod na strani nije loš rezultat. Od toga smo krenuli, tim pre što se Vasko nije pojačao, stiglo je par igrača, ali za sada nisu puno pokazali u par remija. Portugeza je progurala gorku pilulu za vikend protiv Bangua, igraju tvrdo kod kuće, braniće se svim silama, pa "gigant sa brda" pogotovo zbog neefikasnosti neće lako do pobede. Prošle godine u državnom šampionatu Vasko je bio treći, ali je u meču sa Portugezom na "San Žanuariju" presudio jedan gol. 

Ne propustite