Katanac - Tvrdo u Baskiji, Srbin u Grčkoj na iznenađenje sezone

Autor: Ivan Cvetković
subota 29.10.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su mečevi na kojima teško možete očekivati goleadu...

Povezane vesti

1357 Spal - Sudtirol 0-1I&0-1II (2.15)

Novi drugoligaš koji igra istorijsku sezonu u Seriji B, Sudtirol gostuje u Ferari. Klub sa severa Italije je nakon težeg starta našao formu, pet mečeva bez poraza lansirali su ih u gornji dom. Finanijski su jaki kao i cela regija, pogotovo za drugoligaške uslove, dobro su se pojačali, pa ovi rezultati nisu slučajni. Ekipa iz Južnog Tirola ima u svojim redovima pet ili šest talentovanih igrača iz većih klubova, vodi ih iskusni Bisoli, cilj je preživeti prvu sezonu. Spal je u sredini, posle ispadanja iz Serije A pre nekoliko godina, srodili su se sa drugom ligom i imaju dovoljno kvaliteta da opstanu. Ovo su dva tima koja su bolja u odbrani, pa ne treba očekivati mnogo golova.

1813 Casa Pia - Rio Ave 0-2 (1.65)

Kasa Pia se dobro držala u malom gradskom derbiju protiv Sportinga, vodila na poluvremenu, ali je kvalitet "Lavova" došao do izražaja u nastavku. Bez obzira na to, povratnik u društvo najboljih posle nekoliko decenija zaslužuje sve pohvale za ovu sezonu, peti su i baš teško primaju golove. U ovom kolu ugostiće takođe povratnika u prvu ligu (doduše posle samo sezone) Rio Ave koji je sa dve pobede u tri meča pobegao ka sredini tabele. Prošle godine Rio Ave je u oba meča u drugoj ligi dobio Kasa Piu sa po 1:0, sada je domaćin blagi favorit, ali čeka nas tvrd meč. Na pet mečeva Kasa Pie kod kuće postignuto je isto toliko golova, pa hrabriji mogu da probaju i od 0-1 gola...

5628 Volos - Panathinaikos 0-2 (1.62)

PAO ne odustaje. Pisali smo o Ivanu Jovanoviću i njegovim "Zelenima". Prošle godine su osvojili kup, ove vode u šampionatu. Panatinaikos odavno nije ovako startovao što je povećalo očekivanja navijača. Dugo su bez titule, prošle nedelje su uspeli da minimalcem isprate opasni Aris, a sada ih čeka nimalo lako iskušenje u Volosu. Jer, domaćin je iznenađenje sezone, šest pobeda i treće mesto. U pitanju je klub iz Tesalije koji već tri godine odoleva u eliti, sa našim igračima Ožegovićem, Deletićem i Bogdanom Stamenkovićem. Volos je dobio tri meča u nizu kod kuće, ovde bi bod bio premija. Braniće se, jedna opcija je prelaz iz x-2, druga mali broj golova.

5257 Hibernian - St Mirren 0-1I&1-2II (2.28)

Sent Miren stiže u sjajnoj poziciji u Edinburg, nalaze se u top četiri i igraju sa mnogo samopouzdanja. Veliko je iznenađenje to što je ekipa koja je ranije teško pobeđivala kod kuće, ove sezone nanizala pet pobeda u Pejsliju. "Saintsi" su bili deveti, ovo je lakša sezona, novi trener Stiven Robinson koji je vodio Morekamb i ranije Madervel je pun pogodak. Hibsi bi i ove sezone mogli da budu u senci komšija Hartsa, mada su trenutno ispred na tabeli. Ipak pisali smo i kada su pobeđivali na startu, da to nije pravi odraz snage tima. Sada su usledila tri poraza pa polako padaju na tabeli. Na "Ister Roudu" Hibsi su izgubili u prošlom kolu od Sent Džonstona, a pre toga ih je napunio Seltik. Moraće da zategnu odbranu, očekujemo baš opreznu i neizvesnu utakmicu, jedan gol bi mogao da odluči, verovatno u nastavku, ako igrate konačan ishod probajte sa 1:1.

1253 Alaves - Real Oviedo 0-1 (2.40)

Ovde ćemo ići sa malim brojem golova, jer u Vitoriji su sa tim u deficitu. Naime, Baski su u vrhu, ali na domaćem terenu lome rivale malim rezultatima, nismo sigurni da Asturijci mogu da postignu gol na "Mendizorozi". Jer, Alaves je poslednja dva meča kod kuće odigrao bez golova, a osim Ponferadine nije nikoga dobio ubedljivo. Ovijedo je i ove sezone u donjem domu, nekadašnji prvoligaš je svetlosnu godinu udaljen od elite i jedini cilj je da prežive. Dali su samo šest golova, ali imaju solidnu odbranu. Oni će se braniti svim silama, malo su odagnali pritisak miminalcem protiv Malage, ovde će probati sa sačuvaju početni rezultat. Ovijedo teško gubi na strani, dali su dva gola i primili isto toliko...

Ne propustite