Katanac - Tvrdo u Nici, ima li golova na Ostrvu?

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.01.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Bogat izbor ovog vikenda.

Povezane vesti

7337 Ross County - Kilmarnock 0-1I&0-1II (2.02)  

Ovo će biti pravi "bokserski" meč u Dingvelu, domaći "Stodžisi" su posle solidne sezone rasprodali igrače i kako to obično biva, zakucani su za dno. Na "Viktorija Park" stiže Kilmarnok koji je pretposlednji, imamu tri boda više od subotnjeg rivala, ali deluju baš loše, pogotovo u gostima gde su obično vreća za udaranje. To naravno ne znači da će Ros Kaunti dobiti ovaj meč, strah kod oba tima od poraza biće dominantan, plus ovo su dve ekipe koje su postigle najmanje gol u škotskoj eliti, stvorile najmanje šansi i imaju i najmanje udaraca na gol. Zbog svega toga, očekujemo tenzije, ne i golove, oba meča ove sezone su završena sa 1:0, obe ekipe su dobile na svom terenu. Sada bismo možda mogli da vidimo remi sa malo golova.  

1518 Nice - Lille 0-2 (1.79)

Ova dva tima povezuje sadašnji trener PSŽ Galtije koji je sa svojom trenerskom kulturom, odnosno defanzivom zapalio Lil, "Doge" su osvojile titulu, a onda za veći novac otišao u Nicu gde nije imao toliko uspeha, ali svejedno, klub sa Azurne Obale je bolje delovao kada je on bio na klupi, nego sada. Nica je smenila pre par nedelja Lučijena Favra, Didije Digar je privremeno rešenje, na debiju rasturio je Monpelje sa 6:1, a u Remsu su igrali bez golova. Lil je daleko od borbe za neke bitnije stvari, ali kako su počeli, sadašnja šesta pozicija deluje odlično. Nicu verovatno čeka tavorenje u sredini tabele do kraja sezone. Ne verujemo u mnogo golova jer gosti se odlično brane, probaće da uvedu tim sa Mediterana u nervozu. Može da ode na bilo koju stranu, ali priroda ovih ekipa je da prvo obezbede svoj gol.  

1068 Coventry - Huddersfield 0-1I&1-2II (2.22)

Ne verujemo baš Koventriju, problem je što teško podnose pritisak, pa iako je Hadersfild najgori gost u Čempionšipu, čini se da je kvota na pobedu "Nebo-plavih" premala. Tim Marka Robinsa nije u formi, ispali su iz kupa, preslišao ih je bogati petoligaš Reksam i to u Zapadnom Midlendu. Zbog toga, ovaj kup vikend koriste da odigraju odloženi meč petog kola protiv "Terijera" koji se baš muče. Oni su se vratili prošlog leta u Čempionšip, u zoni su ispadanja. Nisu naravno bez šansi da opstanu. ali forma je dodatno opala nakon Mundijala. Imali su problem, trener Korberan je pre sezone prihvatio ponudu Olimpijakosa (već se vratio u ligu u VBA), Dani Šofild je izgubio posao već polovinom septembra, a ni sadašnji menadžer Foteringem nije baš podigao tim, priča se i o njegovoj smeni. Ipak, mogli bi možda do boda, čeka nas verovatno pravo mučenje...

Ne propustite