Katanac - Tvrdo u Ukrajini i Americi

Autor: Milovan Longinov
utorak 27.09.2022.
15:00
Izvor: Sportske.net

Mečevi gde ne treba očekivati mnogo golova preko nedelje

Povezane vesti

2866 Tombense - Novohorizontino 0-1I&0-1II (1.70)

 Gol je baš događaj kada igraju ovi timovi. Naime Tombense je totalno van forme, pali su na tabeli i sada bi im i bod dobro došao da ostanu na pristojnoj udaljenosti od zone ispadanja. Što se tiče Novoorizontina, ekipa iz Sao Paula je u očajnoj formi van svog terena, izgubili su četiri utakmice u nizu i pri tome dali samo jedan gol. Nisu ni primali puno, "Tigrovi" su takođe iznad crte, da nije bilo neočekivane pobede protiv Gremija situacija bi bila itekako gora. Ovako mogu da kalkulišu, da se brane, hrabriji mogu da fiksiraju "x". 

2883 Arda Kurdzhaili - Hebar Pazardzik 0-2 (1.82)

Ovako na prvu, Arda će pobediti sa 1:0, i to nikoga ne bi trebalo da iznenadi. Tim sa Rodopa je poznat kao veoma dobar kod kuće, opstaju od 2019. kada su ušli, druge godine su čak bili četvrti i igrali finale kupa Bugarske. Ovo je najslavnija era u istoriji kluba, "Plavi Vukovi" u stvari prvi put igraju u eliti. Najpoznatije ime je Lasana N'Daje koga im je pozajmio moskovski CSKA, i ove sezone Arda je mnogo bolja na svom terenu, dobili su tri od pet mečeva. Na istočne Rodope stiže Hebar Pazardžik, malo poznati klub koji je dao samo četiri gola ove sezone, ali bolji su na strani. Hebar se posle dve decenije vratio u elitu, prava su kolonija stranaca, dolaze sa juga zemlje, blizu Turske, sam naziv grada Pazardžik je ilustrativan. Braniće se svim silama, ali kako rekosmo Arda teško prima golove u Kurdžailiju.

7377 Santos - Athletico PR 0-2 (1.61)

Finalista Kopa Libertadores stiže na "Vila Belmiru" gde ih čeka očajni Santos- "Ribe" su izgubile tri meča u nizu, osvojile jedan bod u četiri susreta i sada su bliži dnu nego vrhu. Zaliha iz prvog dela će verovatno biti dovoljna da izbegnu znojenje u finišu, smenili su i trenera, ali ništa ne pomaže. Daleko su zlatna vremena, ne ona sa Peleom, ona se neće ponoviti, već Robinjova era, kada su "crno-beli" prvi osvojili Kup Brazila, pa onda postali šampioni Južne Amerike. "Uragani" iz Koritibe, kako rekosmo igraju za svoju prvu titulu prvaka Latinoamerike, ali ima još do toga, samo Skolari štedi tim spremajući ih za najveću utakmicu u istoriji. Treba očekivati defanzivni pristup gostiju koji su remizirali u četiri od pet poslednjih utakmica.

2770 Mexico - Colombia 0-2 (1.61)

Ne bi trebalo da bude mnogo golova, ovo jeste prijateljska utakmica, ali Meksikanci su izgubili mininalno od Paragvaja, igrali bez golova sa Ekvadorom u poslednjih par prijateljskih mečeva sa južnoameričkim selekcijama. Za ovu akciju je Tata Martino pozvao igrače i iz Evrope, ali će one najbolje poštedeti u ovoj utakmici, kako bi se sveži vratili u Evropu. Meč se igra u Santa Klari u Americi, jasno je da će "Sombrerosi" kao i uvek imati veliku podršku, ali je Kolumbija ekipa koja igra čvrsto i koja je u poslednjih pet mečeva primila gol samo od Argentine. Uz to, tradicija u duelima Meksikanaca i Kolumbijaca je da obično jedan gol rešava utakmicu.

3313 Ukraine - Scotland 0-2 (1.78)

Ukrajina se oporavila od neočekivano ubedljivog poraza na Hampdenu, iskalili su bes na Jermencima, ali im Republika Irska nije učinila uslugu, pa je sada situacija vrlo jednostavna. Kako bi se plasirali u A grupu Lige Nacija, Ukrajinci imaju samo jednu opciju, da savladaju Škote u poslednjem kolu. Neće biti nimalo lako, "Tartan Bojsi" posle četiri pobede u pet mečeva imaju mnogo samopouzdanja. Utakmica se igra u Krakovu, Ukrajinci će imati podršku Poljaka, ali svejedno to nije domaći teren. Ako se vratimo na meč odigran u sredu, Škotska je rasturila rivala, ali ne treba zaboraviti da su Ukrajinci dobili polufinale baraža u plej-ofu za Katar. Čini nam se da ćemo videti pravu "čekalicu", i da će Ukrajina strpljivo lomiti rivala.

Ne propustite