Kladite li se na južnoamerički fudbal? AdmiralBet ima sjajnu ponudu večeras!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.07.2022.
22:41
Izvor: Sportske.net

Noćas nema spavanja!

Povezane vesti

Prvi mečevi osmine finala Kopa Libertadores su završeni uglavnom prema očekivanjima. Bilo je pregršt dobih tipova, a do četvrtka nas čekaju revanši. Već posle ponoći se igraju novi mečevi, ne propustite bogatu ponudu AdmiralBet-a.

U Kopa Libertadores i dalje važi pravilo gola u gostima. Korintijans je izbacio Boku, a u četvrtfinalu su već I Atletiko Mineiro i Atletiko Paranaense, kao i moćni Palmeiras, dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike, koji je pregazio Sero Portenjo u Paragvaju i pokazali ono što tvrdio iz nedelje u nedelju u tekstovima o južnoameričkom fudbalu, "Verdao" je najbolji tim Južne Amerike u ovom trenutku. Sve je bilo gotovo u prvom delu, kada je Roni sa dva gola utišao domaći "Ciklon", revanš na "Parku Alijanc" će posle 3:0 za Brazilce biti samo formalnost.

Slavio je i Flamengo na gostovanju Tolimi, pozajmljeni igrač Junajteda, Andreas Pereira je bio presuda u Kolumbiji, ovo je rehabilitacija za loše partije "Rubro-Negra" u prvenstvu. Crveno-crni nisu još završili posao, ali teško je verovati da prosečni kolumbijski prvak prošlogodišnje Klauzure može da uzvrati.

Kako smo pretpostavili, Fortaleza nije uspela da dobije čvrsti Estudijantes, Brazilcima ne ide u šampionatu, poveli su u četvrtak, ali su "Studenti" stigli do izjednačenja. čak u finišu mogli i da pobede. Revanš u La Plati biće napet, no, ne samo zbog kvaliteta, već jer će i Brazilci morati da napadnu, što tim, čiji je predsednik Huan Sebastijan Veron, jedva čeka, pa su Argentinci bliži top 8 fazi.

U dva argentinska duela osmine finala, jedno iznenađenje, i to ogromno, bez obzira što Velez ume da bude nezgodan kod kuće, niko nije očekivao da River Plata izgubi na kratkom putovanju u Linijer. Presudio je Eze Janson iz penala, iskusni napadač. "Milioneri" su posle toga diktirali ritam, imali i dobre šanse, ali je "Tvrđava" kao što joj ime i kaže, izdržala. U revanšu može svašta da bude, rekli smo i prošle nedelje, Velez je nekako uvek bolji od očekivanja protiv Rivera, umeli su da odnesu bodove sa "Monumentala" u prošlosti, pa je revanš potpuno otvoren.

Što se tiče manje ataktivnog argentinskog para, očekivano, samo što smo mislili da će se završiti 0:0. Za Kolon je ovo još bolje, dali su gol Taljerešu u Kordobi, bili na pragu pobede, na kraju 1:1, ali ni ovako nije loše za ekipu iz Santa Fea. Mnogo puta smo ponovili, oni su zaista strašan domaćin, put na "Groblje Slonova" je neugodno iskustvo i za mnogo bolje timove od Taljereša. Tim iz Kordobe je bio mnogo bolji rival, ali sve će biti drugačije u Santa Feu gde su izgubili na dva poslednja gostovanja. Ni ovde ne bi treblo da bude mnogo golova, sigurno da s obzirom da ih 0:0 vodi u četvrtfinale "Harpundžije" neće napasti...

Slede revanši, samo par timova sigurno…

U Kopa Sudamerikana se pokazalo da nije dovoljno biti iz Brazila i Argentine, a u AdmiralBet-u imate odličnu ponudu za večerašnje mečeve.

Za razliku od Kopa Libertadores u prvim mečevima Kopa Sudamerikana nije bilo kao jednostavno, a videli smo par neuspeha ekipa iz dve najjače lige američkog kontinenta, Brazila i Argentine. Najbolje je prošao Sao Paulo, rekli smo već prošle nedelje u najavi da će oni pokušati da se dokopaju trofeja koji su osvojili pre deceniju, tim pre što su male šanse da budu konkurentni gradskim rivalima, Palmeirasu i Korintijansu u prvenstvu. "Trikolor" je poslednju brazilsku titulu osvojio 2008. mada su bili prvaci lige Paulista prošle godine. Dobili su prvi meč protiv Univerzid Katolike u Čileu sa 4:2, vodili 3:0 na poluvremenu, dobili tri crvena u nastavku i na kraju slavili. Biće oslabljeni u revanšu, ali teško je verovati da "Kato" može da dobije na "Morumbiju" sa tri razlike.

Santos ima dobar rezultat, ali su dobili najlakšeg protivnika u osmini finala, Deportivo Tahiru, gubili su u Venecueli, na kraju je Ekvadorac Angulo postigao gol koji će omogućiti "Ribama" mnogo lakši revanš.

Slavila je i Seara u Boliviji, rival Strongest je poveo, mi smo, ako se sećate predviđali remi uz malo golova, tako je i bilo do trećeg minuta nadoknade kada je Ze Roberto doneo "Vozau" trijumf i praktično ih doveo na prag top 8. Seara nije naivna, imaju iskusnu ekipu, ove sezone deluju bolje nego gradski rival Fortaleza.

Izgubio je Lanus, ali za razliku od zemljaka oni su postigli gol u Ekvadoru protiv odličnog Independiente Del Valjea. I to su primili gol u 93. minutu, Veteran Ajovi koji je igrao u Meksiku, Kini, naftnom istoku je doneo prednost crno-belima. Independiente je pre šest godina bio vicešampion Južne Amerike, a pre tri je uzeo Kopa Sudamerikanu. Iako imaju minimalnu prednost, po nama nemaju čega da se plaše na gostovanju u okolini Buenos Ajresa. I "Granate" iz Lanusa su osvojile Sudamerikanu i to 2013. godine.

I na kraju, najmanje zanimljiv meč je završen kako smo i savetovali da pokušate, malim brojem golova. Nije ih bilo, Melgar iz Perua je održao 0:0 u Kaliju protiv Deportiva, a domaći Kolumbijci su dobili dva crvena u poslednjih pet minuta. Bili su nervozni jer nisu dali gol, pa iako su bili favorit pred ovaj dvomeč, Melgar će imati šansu pred svojim navijačima, mada ostajemo pri konstataciji da su "zeleno-beli" bolji tim.

U utorak su prolaz dalje obezbedili brazilski Internacional I urugvajski Nasional.

Ne propustite