Kombinacije - Siti prima gol, Bajer se gosti u Frajburgu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 15.03.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Izabrali smo za vas 10 zanimljivih tipova sa odličnim kvotama.

Povezane vesti

6519 Manchester City – Newcastle 1&GG (2.64)

„Građani“ su ušli u svoj prepoznatljivi šampionski mod i gaze redom. Siti je bez poraza još od 6. decembra prošle godine, lako se domogao četvrtfinala Lige šampiona, dok u Premijer ligi vodi veliku bitku za osvajanje titule sa Liverpulom i Arsenalom. Pred Gvardiolinom ekipom je duel četvrtfinala FA kupa protiv Njukasla i šansa da se približi još jednom trofeju. „Svrake“ su prošle sezone bile hit u Engleskoj, završile na četvrtom mestu i izborile plasman u Ligu šampiona, ali ovo nije njihova godina. Ekipa menadžera Edija Haua tek je deseta u prvenstvu, pa je FA kup šansa da se popravi utisak, a možda i osvoji trofej, Ipak, Siti je veliki favorit. Ono što gosti mogu jeste da maksimalno otežaju posao prvaku Evrope, postignu gol i nadaju se čudu. U poslednjem međusobnom duelu na „Sent Džejms parku“ bilo je 3:2 za Siti, mogli bismo da gledamo goleadu i na „Etihadu“.

1406 Freiburg – Bayer Leverkusen 2&3+ (2.36)

Ono što Bajer Leverkuzen radi ove sezone dugo će se prepričavati i analizirati. „Farmaceuti“ su u neverovatnom nizu od 36 utakmica bez poraza i hitaju ka senzacionalnom osvajanju Bundeslige, što su apsolutno i zaslužili. Ćabi Alonso je stvorio mašineriju od Bajera i na devet kola pre kraja njegov tim ima ogromnih 10 bodova više od Bajerna. Na drugoj strani Frajburg je osmi na tabeli, ali baš kao i Leverkuzen sjajno gura u Evropi. Domaćin je savladao Vest Hem sa 1:0 u prvom meču osmine finala Lige Evrope i nada se prolasku među osam najboljih. I Bajer tokom nedelje očekuje revanš meč sa Karabagom u istom takmičenju, posle remija od 2:2 u gostima. Bajer je sigurno favorit protiv Frajburga, jer prosto deluje nezaustavljivo, a golova na ovom meču neće manjkati.

1213 Getafe – Girona X2&0-2 (2.54)

Ne da se Đirona. Iako su mnogi očekivati da će klub iz Katalonije popustiti kako se sezona u Primeri bliži kraju to se ne dešava. Gosti su razdvojili Real i Barsu i nalaze se na senzacionalnoj drugoj poziciji 10 kola pre kraja prvenstva. Sada Mićelova ekipa gostuje u Hetafeu u predrađu Madrida i nada se još jednom povoljnom rezultatu, a to bi čak bio i remi, mada bi ih u tom slučaju verovatno pretekla Barsa, ali je svakako plasman u Ligu šampiona blizu, ako bi UEFA uopšte to dozvolila Đironi koja se vodi kao filijala Mančester sitija. Na drugoj strani Hetafe ima sasvim pristojan učinak od 35 bodva i nalazi se na sredini tabele, bez brige da li će opstati u eliti. Obe ekipe umeju da igraju na rezultat, te bi mogli da gledamo jednu „pravu prvenstvenu utakmicu“ u kojoj je Đirona bliža povoljnom rezultatu.

1301 Inter Milan – Napoli 1&0-3 (2.36)

Fantastična sezona Intera pokvarila se ispadanjem u osmini finala Lige šampiona od Atletiko Madrida posle lošijeg izvođenja penala. Sada ekipi trenera Simonea Inzagija ostaje da privedu posao kraju u Seriji A i osvoje 20. „skudeto“. Inter je ubedljivi lider šampionata sa čak 16 bodova više u odnosu na drugoplasirani Milan pred poslednjih 10 utakmica. I Napoli je ispao iz Lige šampiona. Prvak Italije stao je u dvomeču sa Barselonom, ali pozicija Napolitanaca u domaćem prvenstvu je daleko slabija. Ekipa trenera Kalcone tek je sedma na tabeli i kada bi se prvenstvo sada završilo ne bi ni videla Evropu naredne sezone. Napoli nije izgubio u Seriji A na poslednjih pet mečeva, ali je Inter ubedljivo najteži ispit. Posle ispadanja iz Lige šampiona verovatno budući prvak Italije moraće da iskali bes, a stradaće uskoro bivši šampion u utakmici sa malim brojem golova.

3059 Slaven Belupo – Rijeka 2&GG (3.75)

Za početak bi trebalo reći da Rijeka ima niz od sedam utakmica koje su završene bez makar jednog postignutog gola na obe strane. Osam bi već bilo previše, i zato smo uvereni da će u Slavonskom Brodu doći GG. Na drugoj strani, gosti su lideri HNL-a ispred Hajduka i Dinama, a što je najvažnije deluju spremno da odu do kraja. Trener Željko Sopić stvorio je fenomenalan tim sa snažnim karakterom. To govore i tri uzastopne pobede bez primljenog gola, nakon što su na „Maksimiru“ izgubili od Dinama iz spornog penala u poslednjem minutu. Slaven je prosečan klub u elitnom rangu hrvatskog fudbala. Domaći su trenutno osmi na tabeli, ali sa čak 20 bodova više u odnosu na poslednji Rudeš koji je siguran putnik u niži rang. Ipak, ono što brine Slaven jeste izuzetno loša forma i samo jedan remi uz četiri poraza u poslednjih pet prvenstvenih utakmica. Rijeka ne bi smela da ima problema u ovom meču, ali je red da makar primi gol.

1400 Koln - RB Leipzig 2&GG (3.13)

Keln se grčevito bori za opstanak u ligi i svakim novim kolom bliži je selidbi u Cvajtu. U goste im ovog petka stiže razigrani tim Red Bul Lajpciga kojem je malo nedostajalo prošle nedelje da eliminiše Real Madrid iz Lige šampiona. Gosti iz Saksonije su trenutno na bod od mesta koje garantuje učešće u elitnom takmičenju i naredne sezone i gostovanje Kelnu prilika im je da dodatno napadnu četvrto mesto koje trenutno drži Borusija iz Dortmunda. Imajući u vidu ofanzivan fudbal koji gaji tim Marka Rozea, očekujte goleadu u Kelnu. I domaćin neće sedeti skrštenih ruku, pa se očekuje da makar jednom savlada Petera Gulačija. Kvalitet je svakako na strani Lajpciga pa pokušajte sa predloženom kombinacijom.

2001 Mladost Lucani - Partizan X2&1-3 (1.82)

Obe ekipe se nisu proslavile u prošlom kolu. Partizan stiže u srce Dragačeva nakon poraza protiv Napretka u Beogradu sredinom nedelje i učiniće sve da ne dozvoli novi gubitak bodova. Mladost je sliku čvrste ekipe narušila ubedljivim porazom na gostovanju TSC-u u Bačkoj Topoli i sada će pred drugoplasiranim timom Super lige Srbije gledati da ostavi bolji utisak. Partizan već skoro tri godine ne zna za kiks protiv Lučanaca, prošle sezone je na ovom mestu slavio 3:0. Ovaj put pokušajmo opreznije pa s tim u vezi predlažemo da odigrate kombinaciju prema kojoj Partizan neće izgubiti u meču gde će pasti najmenje jedan, a najviše tri gola. 

1519 Lens - Nice 1&2-4 (3.22)

Ekipa Lansa sve bolje igra u francuskoj Ligi 1. Nakon velikih pobeda protiv Liona i Bresta, ove subote će dočekati Nicu, tim kojem beži samo dva boda. Neko bi pomislio da je reč o ekipama približno sličnih kvaliteta, ali trenutna forma Nice ukazuje da bi sve osim pobede Lansa bilo ogromno iznenađenje. Razlog više da se veruje u pobedu tima sa severa Francuske leži u njihovom motivu da naredne sezone igraju Ligu šampiona. Kada je reč o golovima, utakmice Lansa skreću pažnju da ovom timu nije strano da primi gol čak i kad odigra dobro. S tim u vezi možete pokušati sa pobedom domaćina uz dva do četiri gola na meču. 

1804 Porto - Vizela 1-1&3+ (1.97)

Porto je nesrećno eliminisan od Arsenala u Ligi šampiona pa im do kraja sezone preostaje borba na dva fronta u domaćim okvirima. Prvenstvenu trku nastavljaju u subotu kada će dočekati pretposlednju Vizelu. Tim Serža Konseisaa zaostaje lideru Sportingu sedam bodova i u poslednjih devet kola moraće da pobeđuje ovakve utakmice kako bi ostao u neizvesnoj trci za naslov šampiona. Dolazak Vizele na „Dragao“ prilika je za sigurna tri boda, a imajući u vidu razliku u kvalitetu dva tima trebalo bi probati „duplu pobedu“ Porta uz više od tri gola na meču. Vizela je pre skoro mesec dana primila čak šest golova na gostovanju Benfici i možda bi nešto slično mogli da očekujemo i sada.

1328 AS Roma - Sassuolo 1-1&4+ (4.15)

Roma igra kao preporođena od dolaska Danijelea De Rosija i dolazak Sasuola na „Olimpiko“ prilika im je da se vrate na pobednički kolosek posle remija u Firenci. Za razliku od prethodnih sezona, tim iz Ređo-Emilije se ove sezone grčevito bori za opstanak, a da im ni katastrofa nije strana pokazao je nedavni duel protiv Napolija gde su primili čak šest golova. Imajući u vidu efikasnost Rome u poslednjim utakmicama i veliki napadački potencijal tima iz „Večnog grada“, vredi pokušati sa pobedom „Vučice“ na poluvremenu i kraju uz najmanje četiri gola. Nije isključeno da i Sasuolo postigne gol na „Olimpiku“ i saldo golova na ovom stadionu dodatno uveća.

Ne propustite