Kreće Lalat, kreće Liga Konferencija, ovo su tipovi AdmiralBeta za vas!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 07.07.2022.
12:29
Izvor: Sportske.net

Da vidimo šta je na programu...

Screenshot/TV Arena sport
Screenshot/TV Arena sport

Povezane vesti

Kada je prošle godine UEFA počela da sprovodi svoju najnoviju ideju o pokretanju trećeg evropskog takmičenja mnogi su bili skeptični da li će to takmičenje uopšte izazvati interesovanje publike pored mnogo atraktivnijih i kvalitetnijih Lige šampiona i Lige Evrope, ali kada je prva sezona završena, utisci su vrlo povoljni.

Roma se upisala u istoriju kao prvi pobednik Lige konferencija, pošto je u finalu odigranom na ''Er Albanija'' stadionu u Tirani savladala holandski Fejenord rezultatom 1:0. Značajan rezultat ostvario je i Partizan kao jedini srpski predstavnik u grupnoj fazi ovog takmičenja. Crno-beli su od drugog kola kvalifikacija stigli do evropskog proleća i plasmana u osminu finala Lige konferencija, gde ih je zaustavio kasniji finalista ovog takmičenja, ekipa Fejenorda.

Takmičenje u kvalifikacijama je poćelo u utorak, ali gro mečeva je danas, naši klubovi ne igraju u prvom kolu, a AdmiralBet je za vas izdvojio nekoliko tipova.

7931 Borac Banja Luka - B36 Torshavn 1 (1.26)

Kvota nije velika, ali trebalo bi da bude sigurna. Dolazak Nenada Lalatovića vratio je interesovanje za fudbal u Republici Srpskoj, Borac ima velike ambicije i u PL BiH, ali probaće da dogura što dalje u Evropi. Farani su amateri, ove ekipa nemaju šta da izgube, ali Banjalučani bi trebalo da sve reše u prvom meču, kako se ne bi suočili sa optimizmom i silnim motivom slabašnog protivnika u revanšu na dalekim ostrvima.



7940 Dinamo Tbilisi - Paide 1 (1.25)

Nekada slavni sovjetski Dinamo iz Tbilisija nije više dominantan u Gruziji, ali generalno timovi iz ove zemlje su bolji nego što ljubitelji fudbala pretpostavljaju. Dinamo ima nekoliko solidnih Afrikanaca, na golu je Prijero, Španac koji je počeo u Realu, bez prave šanse, pa će verovatno bez problema savladati skromni estonski Paide. Baltičke ekipe su generalno bezopasne u gostima, i ovo je siguran "kec".

7937 Laci - Iskra 0-2 (2.00)

Iskra iz Danilovgrada gostuje ekipi Lacija u Albaniji i domaćin je favorit. Igra se na "Elbasani Areni", jer albanski vicešampion nema stadion za evropska takmičenja, iako je poslednje tri godine redovan u kvalifikacijama. Letimičan pogled na njihove partije pokazuje da su solidni kod kuće, ali da retko kada postižu više od jednog gola. Danilovgrađani će se braniti svim silama, praktično pred praznim stadionom u Elbasanu, pa nije nemoguće da sačuvaju svoju mrežu. Najbolje rešenje je mali broj golova, kvota je odlična.

7920 Flora - SJK 1 (1.90)

Probaćemo pobedu najboljeg tima Estonije iz nekoliko razloga. Prvi je što su mnogo iskusniji na međunarodnoj sceni nego rival, a prošle godine su konačno preživeli leto, igrali grupnu fazu Lige Konferencija i čak pobedili Partizan. U ekipi je nekoliko reprezentativac Estonije, legendarni Vasiljev koga Srbija ne pamti po dobrom od pre deceniju je najiskusniji i najpoznatije ime u timu. SJK je bio treći prošle godine u Finskoj, sada su mnogo slabiji, Ovo je četvrto učešće u Evropi za klub, nikada nisu prošli prvu rundu u gostima su samo jednom osvojili bod, protiv Rejkjavika. Flora u kojoj igraju samo Estonci je definitivno bolji i iskusniji tim. 

Kompletan program Lige Konferencija imate na AdmiralBetu, ima dosta parova, prava prilika za profit danas...

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak