Lalatovo „zaključavanje“ Farskih Ostrva i još nekoliko zanimljivih tipova AdmiralBeta za revanše Lige konferencija

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.07.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net

Najzanimljive šta će uraditi komšije.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Prošle nedelje počelo je takmičenje u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Najnovije takmičenje UEFA opravdalo je očekivanja u prošloj sezoni. Imali smo priliku da gledamo puno interesantnih utakmica i uživamo u veoma dobrom evropskom fudbalu.

Prvi mečevi kvalifikacija za Ligu konferencija odigrani su prošle nedelje. U „moru“ utakmica, bilo ih je čak trideset, najviše pažnje privukao nam je debi Nenada Lalatovića u Borcu iz Banja Luke. Lalat je uspešno startovao u novom klubu. Na evropskoj premijeri Banjalučani su sa 2:0 kod kuće savladali B36 Torshavn sa Farskih Ostrva i pred vratima su druge runde. Lepe vesti za bosanskohercegovački fudbal stigle su i iz San Marina gde je Tuzla siti slavio protiv Tre penea sa 2:0.

Slovenci su prošli malo lošije, Olimpija iz Ljubljane odigrala je samo 1:1 protiv Diferdanža iz Luksemburga, dok je Mura bila sigurna protiv Sfintula u Moldaviji. Klubovi iz Severne Makedonije, Škendija i Akademija Pandev imali su polovičan učinak. Škendija je kod kuće lako izašla na kraj sa Araratom, bilo je 2:0, a Lehija još lakše sa klubom legendarnog Gorana Pandeva, Poljaci su slavili sa ubedljivih 4:1. Crnogorci imaju čak tri predstavnika u prvom kolu kvalifikacija, Budućnost je sa 2:0 pobedila Ljapi, dok su Dečić i Iskra napravili podvige i remizirali protiv favorizovanih Dinama iz Minska i Lačija.

Srpski predstavnici u Ligi konferencija, Čukarički i Radnički Niš uključiće se u kvalfikacije od narednog kola.

Očekuju nas zanimljivi revanši, a AdmiralBet je spremio sjajne kvote kako bi vam učinio utakmice Lige konferencija još zanimljivijim. Ovo su naši predlozi za klađeđenje.

9508 B36 Torshavn – Borac Banja Luka 2 (1.70)

Ekipa Nenada Lalatovića pokazala je u prvoj utakmici da je kvalitetniji rival od ekipe sa Farskih Ostrva. Sigurno da će biti teže Banjalučanima u gostima, imaju i prednost od 2:0 i ne moraju po svaku cenu da napadnu domaćina, ali očekujemo da će potvrditi nadmoć i doći do duple pobede u ovom dvomeču. Koliko je Borac bolji od Torshavna dovoljno pokazuje statistika sa prve utakmice, tada su Lalatovi puleni uputili čak 17 udaraca ka golu golmana Lamhaugea i pravo je čudo kako su samo Tatar i Piščević pogodili. Gosti za 90 minuta nisu stvorili ni jednu ozbiljnu šansu. Kvota na Borac je više nego dobra.

9512 Diferdanž – Olimpija Ljubljana 2 (2.00)

Najveći klub u Sloveniji potresa velika kriza, Robert Prosinečki nije ni dočekao debi na klupi Olimpije, a dobio je otkaz zbog „cigareta i alkohola“, na njegovo mesto došao je Španac Albert Rijera, bivši fudbaler Liverpula, koga su navijači „zelenih“ umalo linčovali na promociji nezadovoljni zbog otkaza Prosinečkom. Ovakvu situaciju u Olimpiji vešto je iskoristio Diferdnanž i stigao do 1:1 u Ljubljani. Ipak, treba očekivati da se situaciji u taboru Slovenaca smirila u proteklih nedelju dana i da će Olimpija smoći snage da trijumfuje u Luksemburgu. Kvota na „dvojku“ je odlična i ne bi je trebalo preskočiti.

 

9513 Mura – Sfintul 1 (1.30)

Pobeda slovenačke Mure prava je „sigurica“ u revanš mečevimva Lige konferencija. Šira fudbalska javnost upoznala je Muru prošle godine, kada je mali klub, koji postoji tek jednu deceniju, izborio plasman u premijerno izdanje Lige konferencije, i u grupi šokantno slavio protiv Totenhema sa 2:1, golom Amadeja Maroša u poslednjem minutu. Slovenci se nadaju da će ponoviti uspeh iz prošle sezone, krenulo im je odlično, u prvom meču kvalifikacija savladali su Sfintul sa 2:1 usred Moldavije, pobeda na domaćem terenu trebalo bi da bude rutina za „crno-bele“.

9523 Iskra – Laci 1 (3.40)

Izabrali smo Iskru iz Danilovgrada za potencijalno iznenađenje u prvom kolu kvalifikacije. Ekipa koja je prošlu sezonu u ligi Crne Gore završila na četvrtom mestu bila je otpisana pre početka dvomeča sa albanskim Lacijem, ali su Crnogorci pokazali da su „tvrd orah“. Odigrali su bez golova na „Elbasan areni“ protiv favorizovanog protivnika, iako je Laci imao više od igre. Domaći teren u Podgorici i podrška sa trbina mogli bi da promene sliku iz Elbasana i budu zamajac Iskri u nameri da ostvari najveći uspeh u istoriji kluba. Kvota na njihovu pobedu je sjajna, a „kec“ ne deluje kao „nemoguća misija“.

Kompletnu ponudu Lige konferencija pogledajte na sajtu AdmiralBeta.

Ne propustite