Liga nacija, spuštanje zavese na prozor - Ovo se ne propušta!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.06.2022.
10:08
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Pred nama su poslednje utakmice u ovoj reprezentativnoj akciji.

EPA-EFE/Ronald Wittek
EPA-EFE/Ronald Wittek

Povezane vesti

Ovog utorka na programu je poslednja serija utakmica Lige nacija za ovaj „prozor“ i igraće se mečevi u okviru četiri Lige.

Krenućemo od najjače, gde je i najzanimljivije. Grupa „3“ važi za jednu od najjačih u ovom izdanju Lige nacija i u njoj se nalaze evropski prvak Italija, zatim Nemačka, Engleska i Mađarska čija reprezentacija možda ne pleni izuzetnim imenima na svakoj poziciji poput pomenute tri zemlje, ali rastu iz meča u meč i što je najvažnije, veruju u sistem i put kojim idu.

Upravo su na tom putu trn u oku za svakog od svojih rivala, te nakon tri utakmice imaju četiri osvojena boda uz po remi, poraz i pobedu. Sada ih očekuje okršaj sa Englezima koje su u Budimpešti savladali golom Soboslaja sa penala. Igraće „gordi albion“ pred svojim navijačima, ali ne može se reći da je Geret Sautgejt prezadovoljan nastupima u aktuelnom periodu. Nemaju trijumf do sada, uz dva remija i poraz, pritom su jedan do dva poena osvojili pomalo srećno u Minhenu. Tada je Nemačka praktično 80 minuta bila bolji rival, a vicešampioni Evrope su zatim zaigrali bolje, iznudili penal što je Kejn pretvorio u izjednačenje. Nema sumnje da će Engleska ići na pobedu, ali zavisiće i od toga sa kakvim pristupom uđu Mađari koji umeju da prete iz kontranapada i prekida.

Predlog: 

3182 England - Hungary X-1 (3.80)

Ili:


Drugi meč u ovoj grupi igraju Nemci i Italijani. Ono što je posebno interesantno za ekipu Hansija Flika jesu njihovi rezultati do sada. Tri utakmice, tri remija, sva tri 1:1. Iako imaju gro opasnih igrača, Nemce je kroz prethodne utakmice vodio Jonas Hofman čija ubacivanja u sredinu i u završnicu prave probleme protivničkim ekipama. S druge strane, Roberto Manćini više nema staru gardu u odbrani u vidu Bonućija i Kjelinija kojima su se zahvalili na svemu, te uigrava dobitnu kombinaicju. Posebno je interesantno što mu je jedna, očigledno, od omiljenih figura Lorenco Pelegrini i koristi ga non-stop. Dakle, u grupi „3“ je stanje na tabeli sledeće: Italijani imaju pet poena, Mađari ih prate sa četiri, Nemačka ima tri, a Engleska je na dva.

U istoj grupi, ali Lige „B“, takođe je interesantno i sva četiri učesnika imaju po jednu pobedu. Ipak, kolonu predvode reprezentativci Bosne i Hercegovine koje u utorak očekuje okršaj sa Finskom u Sjenici. Trougao Džeko, Krunić i Pjanić je nešto na šta se najviše oslanjaju, ali nijedan od njih trojice za sada nije imao pogodak pokraj svog imena. Napadač Smail Prevljak je za sada figura kojoj najviše moraju da zahvale na količini bodova. Osim BiH koja ima pet poena i Finske koja ima četiri, tu su još i Crna Gora sa takođe četiri boda, ali i Rumunija sa tri. Dakle, sve karte su otvorene.

U okviru Lige „B“ grupe „1“ igraju Jermenija i Škotska, te Ukrajina kojoj je nedavno izmakao plasman na Mundijal i Irska. Taj duel igra se u Lođu. Na programima će takođe biti i one manje atraktivne utakmice u vidu Luksemburga i Farskih Ostrva, te Turske i Litvanije u okviru Lige „C“. Što se Lige „D“ tiče, Moldavija čeka Andoru, a Lihtenštajn Letoniju.

Predlog:

3446 Armenia - Scotland X-2 (4.25)

Ne propustite