Mešalica - Promešajte jake kvote!

Autor: Mladen Heleta
petak 28.04.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Odlična ponuda.

Povezane vesti

1809 Sporting - Famalicao GG&3+ (2.50)

Sporting je prosuo sve, ispali su od Juventusa u četvrfinalu LE, vezali nekoliko loših rezultata u šampionatu i sada se suočavaju sa surovom istinom, neće biti ni treći. Naime, "Lavovi" kasne sedam bodova za Bragom, do kraja je u igri 15, moraju da pobede u svim mečevima i da se nadaju kiksu ekipe iz Minja. Ako nema ni kvalifikacija za Ligu šampiona, na "Alvalade" moraju dodatno da smanjuju troškove što se odmah odražava na šampionske ambicije. U Lisabon stiže Famalikao koji je šesti, vezali su četiri pobede u pet mečeva. Dobra pozicija nije iznenađenje u pitanju je "menadžerski tim" gde talentovani igrači skupljaju iskustvo i traže afirmaciju. U ovom trenutku, ekipa iz okoline Brage ima nekoliko klinaca na pozajmici, većina su igrači Žorža Mendeša. Tu je i par iskusnih, prošle godine su bili osmi, završiće i sada verovatno u gornjem domu. Nije ni bitno, ovo je prilika da se dokažu, neće se samo braniti, od kada je 2019. ušao u ligu, tim iz Vilja Nove, samo jednom u prvenstvu od sedam mečeva nije dao gol slavnom protivniku.

1307 Spezia - Monza GGII (3.50)

Speciji gori pod nogama, Ligurijani se već par godina hrabro bore za život među mnogo većim klubovima. "Orlići" preživljavaju, sada su bod iznad Verone, ali deluje da ih čeka, s obzirom na formu Veneta, baš težak posao. S obzirom da je Sampa već gotova, da Đenova nije sigurna u ekspresni povratak (mada je blizu, realno) moglo bi se desiti čudo, da nepoznati klub bude jedini prvoligaš iz pokrajine. Na "Piko" stiže Monca, Brijancoli su u prvoj sezoni ikada u Seriji A izborili opstanak. Sada igraju opušteno, po Berluskonijevim notama, dali su golove u pet od šest prethodnih mečeva, tukli Inter, nema razloga da kalkulišu na ovom gostovanju. S obzirom da će i Specija igrati na pobedu, mogli bismo da vidimo golove u petak uveče, a Monca obično u nastavku pojačava tempo i igra riskantnije.

8766 CSKA Sofia - Ludogorets 1.p. tačan rezultat 0:0 (2.60)

Derbi sezone u Bugarskoj. Mlađi se ne sećaju kada Ludogorec poslednji put nije bio prvak, prošlo je gotovo 12 godina. Oni jure tuce titula, ali ove sezone je teže od očekivanja. Jer, tu je CSKA sa Partizanovom legendom Sašom Ilićem na čelu. "Sale" je preporodio ekipu, kada je Ludogorec počeo svoju vladavinu, "Armija" je bila u originalnom izdanju. Kasnije su se spojili sa Liteksom, pa im navijači osporavaju raniji period, a klub koji je krenuo iz najnižeg ranga, čuvar tradicije CSKA 1948. je već sada prvoligaš. Ali, ovaj CSKA je bolji, imaju dva boda više od Ludogoreca, u poziciji su da čekaju. Igraju na domaćem terenu, tim Saše Ilića ima gvozdenu odbranu, večiti prvak iz Razgrada će se baš namučiti. Ludogorec je dobio u svojim planinama u prvom delu, ali prošle godine je pao u Sofiji, tada je na poluvremenu bilo bez golova. Čini nam se da je ovo dobra ideja, ako bude odluke, najverovatnije će pasti u nastavku.

2052 Karagumruk - Antalyaspor 1&3+ (3.30)

Postoji više razloga što ćemo podržati Pirlovu ekipu. Prvo u dobroj su formi, njegova varijanta ofanzivnog fudbala pleni, "Mocart" je napravio veoma solidan tim koji je u gornjem domu i četvrti je po efikasnosti. Igraju na gol više, nema pritiska, to će biti slučaj i protiv gostiju sa primorja. Antalina nije obezbedila opstanak, ali čini se da imaju dovoljno kvaliteta da prežive. No, "Škorpioni" na čijoj je klupi poznato lice, Nuri Sahin nekadašnji igrač Dortmunda, Reala i Liverpula su mnogo uverljiviji kod kuće. Domaćin u Istanbulu postiže blizu 2.5 gola po meču, ako dobiju u subotu, to će verovatno biti uz dosta golova. Tek par utakmica na Bosforu u kojima su slavili, fudbaleri iz četvrti Fatih su uspeli da dobiju bez primljenog gola.

 

Ne propustite