Mešalica - Arda sanja Evropu, "veselje" u Madridu

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.05.2023.
13:15
Izvor: Sportske.net

Bogata ponuda širom sveta, ovo bi moglo da prođe.

Povezane vesti

7908 Orgryte - Sundsvall x2&1-3 (3.30)

Nije jasno zbog čega je Ergrite favorit u ovom meču. Pre svega, niti je publika neki faktor u ovoj utakmici, niti je Sundsval slab tim. Oni su po nama bliži sredini tabele nego domaćin koji nema pobedu u sedam mečeva novog prvenstva. Doduše, tim iz Geteborga je remizirao pet puta, ali i slabije ekipe od severnjaka su odnosile bodove sa ovog gostovanja. Sundsval je dobio dva od tri meča u gostima od početka prvenstva, bolje im ide na strani. Od 2005. na pet gostovanja na "Uleviju" nisu izgubili, pa je i tradicija na njihovoj strani.

1211 Real Madrid - Rayo Vallecano GG&3+ (2.03)

Sezona je završena za Real, osvojili su kup, Anćeloti i pored neuspeha protiv Sitija i nakon što je Barsi predata titula ostaje još sezonu, poslednju za koju ima ugovor. Makar tako tvrde izvori iz kluba, iako se Perez nije oglasio od eliminacije u Ligi šampiona. To da li će Real biti drugi ili treći ne zanima nikoga, pa se očekuje opušten pristup protiv Raja. "Munje" iz Valjekasa su imale dobru sezonu, veći deo su proveli u sredini tabele što je i bio cilj. Malo su se opustili, daleko su od borbe za opstanak, ali nije realno ni da stignu do sedme pozicije i Evrope. Igraće za svoju dušu, Real je uvek motiv, tukli su ih u Valjekasu u novembru, dali su gol u prošlom šampionatu na "Bernabeu". Golovi u obe mreže i efikasna utakmica su najbolje rešenje u okršaju madridskih klubova.

7290 Independiente Medelin - Nacional 3+ (2.18)

Kolumbijski vicešampion će ugostiti urugvajskog velikana koji je daleko od nekadašnje slave. Nasional je osvojio titulu, imaju nekoliko dobrijh igrača poput Gastona Pereira koji je igrao za PSV, tu je argentinski veteran Giljoti. Oni su trostruki šampion Južne Amerike i klub koji je rekorder po broju učešća u Kopa Libertadores, ali kako rekosmo daleko su od vrha. "Bolso" odnosno "Džepovi" kako ih zovu u slengu su ove sezone dobro krenuli, slavili protiv slabog Metropolitanosa, odoleli protiv brazilskog Internasionala u Porto Alegreu, a Kolumbijce su dobili na svom "Gran Parku" pre nekoliko nedelja sa 2:1. Očekujemo efikasan meč u Medeljinu, Independiente ima mnogo bolji napad nego poslednju liniju, Nasional se neće braniti, pobedom bi načinili ogroman korak ka prvom mestu u grupi i top 16 fazi.

8957 Arda Kurdzaili - Botev Plovdiv PSN 1 (3.20)

Arda je tim koji kod kuće obično pobeđuje "minimalcem", teško će stići Slaviju iz Sofije i izboriti LK, ali svejedno, tim iz Istočnih Rodopa vrši veliki pritisak kod kuće i mogli bi do trijumfa protiv prosečnog Boteva. Domaći su malo pokvarili utisak u mečevima na domaćem terenu u finišu regularnog dela prvenstva, ali ove sezone su dobili oba meča protiv Boteva koji je prava kolonija stranaca. Prošle sezone "Kanarinci" su bili treći, ova je dosta slabija. Miriše na nekih 1:0 ili 2:0 za Ardu, kvota na pobedu bez primljenog gola je odlična...

Ne propustite