Mešalica - Bečki derbi miriše na golove, Liverpul spuštenog garda u Londonu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 29.09.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Četiri predloga.

Povezane vesti

1004 Tottenham - Liverpool GGII (2.30)

Totenhem nije slučajno u vrhu, pisali smo tokom leta da Postekoglua bezrazložno potcenjuju, imao je rezultate gde god je radio. Forsira ofanzivu, njegov tim leti, Son je posle odlaska Kejna lider, Australijanac je preporodio i Kuluševskog. Derbi Severnog Londona je pokazao da su "Pevci" na putu da izgrade karakter i veru u sopstvene sposobnosti, mnogo im je to nedostajalo prethodnih godina. Liverpul je uvek Liverpul, nalaze konce, imaju strašne napadače, kada uhvate protivnika u mašinu, gotovo su nezaustavljivi. Utakmica bi mogla da se otvori u nastavku, ovo su timovi koji su čini se bolji u napadu, golovi su standard u ovoj deceniji, a obično ekipe zatresu jedna drugoj mrežu u nastavku. 

1416 RB Leipzig - Bayern 0-1I&2+II (2.80)

Našli smo zanimljivu opkladu, derbi u Nemačkoj, po mnogima ovo su dva najjača tima, "Bikovi" igraju bolje od Dortmunda i prema nekim procenama oni će baciti rukavicu šampionu. Na neki način oni to jesu učinili startnom pobedom u sezoni, odnosno osvajanjem Superkupa. Tada je tim Marka Rosea het-trikom Danija Olma rasturio prvaka. Sada je Španac van stroja, ali imaju toliko kvaliteta u napadu i mladih lavova da se to nije odrazilo na rezultate. Neće napasti, protiv Bajerna je to pogubno, pa iako svi najavljuju golove, oni bi mogli da uslede u nastavku. Red Bul je dobio u Menhengladbahu, minimalcem, sačuvali su mrežu, nisu blistali i to treba reći. Ovaj meč, čudno zvuči, ali je tako, ne donosi često mnogo golova kada Bajern gostuje u Saksoniji.

2167 Austria Vienna - Rapid Vienna GG&4+ (2.80)

Bečki derbi, uz praški sigurno najveća utakmica u Srednjoj Evropi. Mesto velikih uspomena, ali prilično blede sadašnjosti s obzirom da Salcburg vlada već deceniju, a da su čak i klubovi iz Graca i Linca ispred Bečlija. "Ljubičasti" na "Zelene" je utakmica koja donosi uvek vatru na tribinama i na terenu, tabela nema veze, i pored svega u prestonici postoji ogroman rivalitet dva kluba i nije samo fudbal u pitanju. Nećemo propustiti ni ovaj put, ako ne mogu da podare navijačima trofeje, Austrija i Rapid makar mogu triler u derbiju, najčešće sve pršti od golova u obe mreže. Ako se utakmica rano otvori mogli bi da vidimo zabavan remi, recimo 2:2 ili 3:3 kao u poslednjem duelu.

1983 Genk - Westerlo 1&GG (2.90)

Vicešampion koji je teško podneo ispadanje od Serveta u kvalifikacijama za LŠ, polako nalazi sebe. Za "Štrumpfove" je najvažnije da se vrate svojoj igri, efikasnosti koja ih karakteriše. Izgleda da je trener Vouter Vranken našao formulu iz prošle sezone, tim iz Limburga je dao Fiorentini par golova, kao i Rojal Unionu. Odbrana je problem, videlo se protiv Sent Trojdena. Između te utakmice i gostovanja Vesterloa, u četvrtak su igrali derbi u Flandriji protiv Klub Briža, biće umorni, ali dosta su kvalitetniji od rivala. Vesterlo je mnogo slabiji nego prošle sezone, tada su "Plavo-žuti" napravili istorijski uspeh plasmanom na sedmo mesto, ali je tim slabiji, igrači koji su se afirmisali na pozajmici su se vratili u veće klubove. Ali, Vesterlo obično postigne gol u porazu, pa uz neizbežnog "keca" dodajemo i da će gosti uspeti da zatresu mrežu mladog Vandervorta koji je već potpisao za Lajpcig, ali ostao na pozajmici u klubu u kome je debitovao u profesionalnom fudbalu.

Ne propustite