Mešalica - Goleada u Bratislavi, najveća utakmica urugvajskog fudbala!

Autor: Ivan Cvetković
subota 23.03.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Četiri izbora, kvote odlične...

Povezane vesti

1258 Amorebieta - Gijon x&0-2 (3.11)

Amorebieta je mali klub iz Baskije koji je početkom decenije bio jedna od priča sezone nakon potpuno neočekivanog plasmana u Segundu. Odmah su ispali sa lokalnim momcima koji su bili amateri, ali se i vratili među drugoligaše. Tim je nešto ozbiljniji, mada su u zoni ispadanja, nije sve gotovo, dve pobede u tri meča su povećale nadu. Možda bi bili zadovoljni bodom protiv poznatijeg Sportinga. Asturijci iz Hihona su na poziciji koja garantuje baraž. Imaju dosta poznatih imena, tu su Uroš Đurđević, Roke Mesa, niz iskusnih španskih igrača. Hihon nije bio u eliti od 2017. sigurno da imaju ambicije da se vrate. Ako ne bude nekog ranog gola, što više meč bude odmicao, remi će biti izvesniji, oba tima bi verovatno bila zadovoljna podelom plena.

1116 Notts County - Salford 1+I&2+II (2.41)

Nots je brzo izleteo iz startnog bloka letos po povratku u englesku fudbalski piramidu. Ali, najstariji fudbalski klub na svetu nema kvalitet da odmah juri promociju, skliznuli su u sredinu tabele. Ne mogu da ispadnu, ni da dohvate baraž, u lošoj su seriji, pa u Norfolku predlažemo golove. O Salfordu smo pisali, večiti pretendenti na viši rang redovno izvlače deblji kraj u baražu. Ekipa čiji su vlasnici Fergijeve "bebe" ili "generacija 92" braća Nevil, Bekam, Skols i ostali ove godine će biti zadovoljna da ne ispadne. Čini se da su sigurni, na +11 u odnosu na Forest Grin. "Amiji" imaju bušnu odbranu, i Nots Kaunti je takođe primio 72 gola, ovo su u stvari najgore odbrane u ligi. Jasno je zbog čega su nam golovi opcija.

5890 Slovakia - Austria GG&3+ (2.68)

Probaćemo golove, pre svega jer je prijateljska utakmica, vreme eksperimenata. Slovaci su treći put u nizu na EP, u međuvremenu od plasmana selektor Kalcona je preuzeo Napoli. On je ostao na klupi reprezentacije, Serija A je privremeni posao. Ugostiće Austrijance koji takođe idu na EURO. Ima po nekoliko novih igrača u obe reprezentacije, ali starteri su neupitni, na obe strane. Kada su igrali poslednji put početkom decenije oba puta nije bilo golova, nadamo se da će strelci biti raspoloženiji u subotu u Bratislavi. Vlada neka vrsta komšijskog rivaliteta, samo nećemo gledati baš tvrde odbrane.

5847 Penarol - Nacional 1x&GG (2.32)

Najveći derbi urugvajskog fudbala, tamošnji "Klasiko" i kako ne bez ponosa ističu u ovoj zemlji, jedan od najstarijih gradskih derbija van Britanije. Prvi je odigran na prelazu 19. i 20. veka, giganti su se nebrojeno puta sukobljavali kroz istoriju, odigrano je neverovatnih 570 mečeva. Domaći crno-žuti imaju dvadesetak pobeda više, više nacionalnih titula, a ovi timovi su osvajali čak osam puta Kopa Libertadores. Penjarol je bolje startovao, nekako domaći teren daje prednost, pa ne verujemo da će izgubiti. Gostujući "Bolso" je takođe neporažen, na klupi je Alvaro Rekoba, bili bi zadovoljni bodom. Golova bi trebalo da bude u obe mreže...

Ne propustite