Mešalica - Granadin imperativ pobede protiv Pikea, goleada u Seriji B?

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.01.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Nekoliko veoma interesantnih situacija i predloga za ozbiljan pogodak.

Povezane vesti

8127 Standard Liege U23 - Waasland Beveren 2&2+ p.p. (3.05)

U drugoj ligi Belgije, Beveren je jedan od retkih timova koji igraju za nešto, ili bolje da kažemo za promociju. Za vikend će na gostovanje u Valoniju ćeka ih rezervni tim Standarda u kome ima talentovanih igrača, ali oni najbolji su već letos prekomandovani u prvi tim. Beveren koji je nastao na ruševinama nekadašnjeg prvoligaša (dodali su Vasland u ime) vodi na tabeli, ali tu su i Molenbek i Beršot, odlučivaće na kraju možda i gol razlika. Standardove rezerve su u donjem domu, imaju najslabiju odbranu u ligi, u seriji su poraza, teško će odoleti iskusnijim gostima, a vrlo je moguće da od početka gledamo efikasnu utakmicu.

1236 Granada - Andorra tačan rezultat 1:0, 2:0, 3:0 (2.90)

Granada mora da dobije ovaj meč, Andalužani igraju promenjivo, Eibar i Las Palmas su odmakli, ambicija je bila da se "Nazareni" odmah vrate u elitu. Ali sada su i ispod mesta koje vodi u baraž, pa je gostovanje Andore na "Novom Las Karmenesu" šansa za bodove. Pikeov klub je izgubio kod kuće od Albasetea, to je svakako iznenađenje, ali kao da ostaju bez daha. Ipak, imaju kvalitet da se spasu, no, ovo je najteže gostovanje u Segundi. Granada je ispustila samo četiri boda na svom stadionu i primila samo dva gola. Verujemo da će za vikend nastaviti u istom stilu.

1332 Frosinone - Benevento GG&3+ (2.55)

Mali derbi juga, "Kanarinci" ga dočekuju u mnogo boljem raspoloženju. Ekipa Fabija Grosa je na prvom mestu, sećate se da smo predlagali duplu šansu i golove prošle nedelje na gostovanju u Breši. Dobili su sa 3:1, održali šest bodova prednosti nad Ređinom i Đenovom. Sada na "Stirpe" stiže Benevento. "Veštice" su imale mnogo veće ambicije ove sezone, ali sada strepe i za opstanak. "Ćoćari" su veliki favorit, u svom Laciju su ispustili samo četiri boda, ali nekako verujem oda su golovi odlična solucija. Naime, Benevento nema šta da izgubi, bolje igraju van svog terena, mogli bi da iznenade, a njihov rani gol bi potpuno otvorio utakmicu. Jesenas su Stregoni na svom "Vigoritu" dobili lidera sa 2:1, plus dva kluba igraju tradicionalno efikasne utakmice.

2049 Antalyaspor - Umraniyespor 1&GG (3.40)

Vrlo bitan meč, Antalija bi pobedom protiv fenjeraša utekla ka sredini tabele. Klub sa turskog primorja je prilično efikasan kod kuće, ali i prima najviše golova u ligi pred svojim navijačima. Delom je to posledica slabosti u odbrani, a delom stila igre, a delom i opredeljenja Nurija Sahina koga poznajete kao igrača Dortmunda i kratko Reala. Ovo mu je prvi posao, forsira napadačku igru, pa smo od toga pošli u ovom predlogu opklade. Antalija je bolji i iskusniji tim od malog Umranijaspora, istanbulskog kluba koji prvi put u istoriji igra u eliti. Ali, uz pobedu bi mogli da prime gol jer i ekipa iz azijskog dela Istanbula ima bolji napad od odbrane.

Ne propustite