Mešalica - Kolumbijska Boka kao sigurna luka

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.02.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Pogledajte kolumbijsku ligu...

Povezane vesti

3635 York - Solihull Moors 2&3+ (3.55)

 

Mursi su bolja ekipa od domaćina, u to nema nikakve sumnje. Već smo pisali o ovom malo poznatom timu iz Midlenda, na čijoj je klupi Nil Ardli nekadašnji fudbaler "Lude Bande" iz Vimbldona. Prošle godine bili su treći, nisu uspeli u plej-ofu ove sezone su u sredini tabele, pokvarili su utisak u januaru. Ali, Jork je u seriji poraza, kod kuće su Minstermeni izgubili čak šest mečeva, kao i rival moraće da se pomire sa sredinom tabele. Ekipe nemaju šta da kalkuliše, verovatno će biti golova, a mi ipak verujemo da bi gosti mogli da slave i prodube krizu kluba koji se vratio iz šeste lige kroz plej-of.

 

3417 Leones - Boca Juniors de Cali 0-1I&0-1II (2.18)

 

Otkud Boja Junios u Kolumbiji? Jednostavno, ovo je stari klub, Argentinci su učestvovali u njegovom osnivanju, a u istoriji "Bokense" je pedesetih kada je Kolumbija imala najjaču ligu u Južnoj Americi bio rival slavnom MIlionarisu i završavao u vrhu tabele. Kasnije su pali, bankrotiali, ali su se pre tri godine ponovo osnovali i eto ih u drugoj ligi, izborili su opstanak. Rival Leonesi su par puta u poslednjih pet godina bili blizu elite, prvo su izgubili baraž protiv Bojake, pa ušli sledeće sezone i odmah ispali. Klub je iz okoline Medeljina, atmosfera je vatrena, za ovaj klub je nekada branio Rene Iguita, tu je počeo Ivan Kordoba. Ovo je početak prvenstva, biće dosta taktiziranja, na papiru "Lavovi" su bolji tim, ali mali broj golova je odlična ideja, ovo je inače neefikasna liga...

 

1164 Auxerre - Rodez p.p. tačan rezultat 0:0 (2.75)

 

Nije baš da je Okseru do kupa, iako su u Murgundiji ovo takmičenje osvajali četiri puta. Po povratku u elitu, nalaze se u zoni ispadanja, biće dosta muke da na "L'Abe Dešampu" ostvare opstanak. U sredu na popularnu "Kutiju šibica" u osmini finala kupa stiže Rodez, drugoligaš koji takođe ima velikih problema i na pretposlednjem je mestu. Dugo su bez pobede, ali biće malo odmorniji od domaćih, braniti se svim silama, Okser je neinventivna ekipa, stvaraju malo prilika, nije nemoguće da se na lepu kvotu gosti sa juga održe u prvom poluvremenu.

 

3833 Nurnberg - Fortuna Dusseldorf 0-2 (1.97)

 

Bavarci su ekipa koja ove sezone ne liči na sebe. Nirnberg je već dugo van glavnih tokova, poslednji boravak u eliti, trajao je sezonu, od 2014. su sem te jedne godine u Cvajti. Prošla sezona je bila solidna, ova mnogo slabija, direktor Diter Heking razmišlja o promeni trenera, "Legende" kako ih zovu su poražene od Grojtera i sada su na ivici opasne zone. Fortuna je bolja, ali ni sami ne blistaju od kada je prvenstvo nastavljeno, baš im je potrebno nešto specijalno kako bi se dokopali i trećeg mesta, odnosno baraža za elitu. Ovo su dve ekipe u kontra-ritmu, teško daju golove, čeka nas prava rovovska borba u Bavaraskoj. Nirnberg poslednjih godina igra dobro protiv Fortune, a ono što karakteriše njihove mečeve je mali broj golova.

Ne propustite