Mešalica - Lokalni derbi u Turskoj, Egipćani ne obećavaju golove

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.05.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva ponuda širom meridijana.

Povezane vesti

2044 Giresunspor - Trabzon 1&GG (4.35)

Regionalni derbi, "Zelenima" je više stalo. Giresunspor je uspeo da u svojoj premijernoj sezoni stigne do opstanka, završili su tik iznad crte, priželjkuju isti scenario i u ovom šampionatu. Trenutno su bod ispod crte, ali imaju dobar raspored, posle Trabzona gostuju otpisanoj Umraniji, a onda im dolazi Antalija koja bi do tada mogla da bude spašena. Kako god okrenete, drže sudbinu u svojim rukama, mogli bi da savladaju šampiona, vezali su par trijumfa i optimizam je porastao. Trabzon ima lošu sezonu, daleko su od vrha, ne kažemo da će pustiti ekipu sa kojom "dele" Crno More (gradove deli samo 150 kilometara), ali veći motiv bi trebalo da presudi.

2291 Remo - Confianca SE x2&0-2 (2.85)

Brazilska treća liga je poznata kao i Serija B po manjku golova, nije nam jasno zbog čega je domaći Remo favorit. Ovo je tim sa severa, na Amazonu, poznati su kao "Lavovi". Bili su drugi u Paranaense šampionatu, nemaju ambicije za više od Serije C u svebrazilskom prvenstvu. Remo je loše startovao, četiri poraza u uvodnim kolima. Konfijanca ima mnogo više samopouzdanja. Ekipa sa Atlantika je u vrhu, teško da će oni uspeti da se domognu višeg ranga, ali imaju nekoliko iskusnih igrača koji su nastupali u MLS ili prvoj brazilskoj ligi. Pre gotovo pola veka Konfijanca je bila čak među najboljim klubovima, ali u ovom veku uglavnom je između druge i treće lige. Miriše na remi sa malo golova.

2531 El Zamalek - Talaea El Gaish 1x&1-3 (1.78)

El Zamalek je uz večitog rivala Al-Ali najveći klub Egipta i jedan od najvećih u Africi. Oni su nastali iz privilegovanih klasa egipatskog društva. Zovu ih "Klub Veka" je su do 2000. godine imali najviše titula u Africi, devet (nasuprot Al-Alijevih sedam). Poslednje dve godine su vratili dominaciju, ali je ove Al-Ali mnogo bolji. Zamalek dočekuje malo poznati El Gaiš, klub egipatske vojske koji je blizu ispadanja. Al-Ali u prošlom kolu nije imao popust za njih, neće ni "Beli Dvorac" kako još zovu Zamalek, mada možda "Vojnici" mogu do boda. Malo golova je u Egiptu uvek prvi izbor...

1679 Fylkir - KR Reykjavik GG&4+ (2.25)

Tiket ćemo zatvoriti na Islandu u četvrtak. Filkir daje i prima mnogo golova, sa rivalom Rejkjavikom su igrali pre desetak dana u kupu, bilo je 4:3 za goste. Ipak, i pored tog trijumfa gosti iz Vesturbea (kvart u Rejkjaviku) igraju loše u šampionatu. Ni Filkir nije bolji, ova ekipa se vratila u ligu prošle jeseni, u pitanju je duel sa jednim od najvećih rivala. I jedni i drugi imaju dug staž među najboljima mada je KR mnogo veći klub. Ono što treba očekivati su golovi, baš retko izostaju bilo u Vesturbeu, bilo u Arberu, na istoku prestonice, odakle dolazi Filkir.

Ne propustite