Nabilduj tiket - Euforija u Kremoni i Antverpenu, treba to iskoristiti

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.08.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Još detaljnih saveta za danas.

Povezane vesti

7802 Cremonese - Ternana 1 (1.78)

U Kremoni su u euforiji, posle gotovo 30 godina su u eliti. "Tigrovi" su bili drugi i direktno izborili promociju. Odmah su počeli da dovode igrača iz prvoligaških timova, golmana Radua iz Intera, iskusnog Kirikeša, nekoliko igrača iz Afrike, to neće biti sve, čekaju još neke pozajmice iz većij klubova, a duel sa prosečnim drugoligašem Ternanom je odličan uvod u sezonu. Lombardijci su dugo bili van glavnih tokova, žele da i u kupu dobiju šansu da igraju sa nekim velikim timom, pa će biti ozbiljni u ovom duelu...

7214 Slovacko - Hradec Kralove 1 (1.70) 

Kao i uvek Slovacko je favorit kod kuće, tamo retko ko izvuče i bod. Malo su umorni od Evrope, ali sigurno će probati sve da savladaju Hradec. Kvota je veća od očekivane jer je tim sa severa zemlje na startu šokirao Slaviju iz Praga. Hradec je igrao i prošle godine po ulasku iznad očekivanja, radi se o timu koji forsira mlade češke i slovačke igrače i već nekoliko sezona tom politikom kupi simpatije među ljubiteljima fudbala. Ali, iskustvo na stadionu Slovackog je mnogo drugačije za mlade timove, prošle godine izgubili su lako primivši tri gola.

1982 Antwerpen - Leuven 1 (1.62)

Čini nam se da će Antverpen učiniti sve da što duže ostane na naslovnim stranama. Naime, posle neverovatne transfer kampanje, dolaska Marka Overmarsa za direktora kluba apetiti su porasli. "Crveni" su dobili Mehelen u gostima, pa se sada očekuje lakši posao protiv Luvena. Rival je takođe startova sa dva trijumfa, ovi timovi nisu primili gol u prvih 180 minuta i nalaze se na čelnim pozicijama. Ali tim koji u svojim redovima ima Naingolana, Alderveirelda, Vinsenta Jansena, Fišera i ostale je svakako mnogo kvalitetniji. Luven je tim za sredinu tabele, dobro mesto za afirmaciju mladih, afričkih igrača, obično krenu dobro, padaju kako sezona odmiče. Umeju da budu nezgodan rival za Antverpen, ali je ekipa koju trenira još jedno poznato lice, Mark Van Bomel mnogo jača nego prethodnih sezona.

5871 Kristiansund - Molde 2 (1.64)

Duel najgoreg i najboljeg tima. Na sve nevolje, Kristijansund će biti umoran od utakmice sa Tromsom sredinom nedelje od koje su očekivali više, protiv Moldea su male nade za uspeh. Lider je uspeo da stigne i prestigne Lilestrem, serija pobeda lansirala ih je na prvo mesto na tabeli. Čvrsto su rešeni da vrate titulu i primat izgubljen od boda, a na ruku će im ići i igranje rivala u Evropi. Sada je trenutak da naprave veću prednost, ovakve mečeve ne bi smeli da gube, odnosno da ispuštaju bodove. Molde je prošle godine izgubio bodove na ovom gostovanju, ali tada su domaće "Sove" imale mnogo bolji tim. U prvom delu šampionata lider je slavio kod kuće sa 2:1, rano su poveli, posle desetak minuta bilo je 2:0, promašili su veliki broj prilika na kraju je fenjeraš čak dao gol utehe u nadoknadi.

7436 FK Rostov - Orenburg 1 (1.82)

Rostov obično kod kuće ne propušta ove prilike, zalog mirne sezone za Kozake su pobede na domaćem terenu protiv kandidata za ispadanje. Orenburg to jeste, novajlija koji je dobio Ural kod kuće, ali primio čak osam golova u susretima sa Samarom na startu i Spartakom u Moskvi prošle nedelje. Rostov je neporažen, u pitanju je iskusna ekipa na čijem je čelu Valeri Karpin, a igra nekoliko bivših reprezentativaca, poput Mironova, Osipenka i Poloza. Imaju mnogo iskustva, u sličnom meču su prošle nedelje dobili Himki sa 1:0, ne bi nas čudilo da "Mužiki" ponovo slave minimalcem i učvrste se u top pet.

1407 Stuttgart - RB Leipzig 3+ (1.75) 

Ne verujemo da će kvota biti veća kako šampionat bude odmicao. U magazinu imate najavu Bundeslige, Štutgart se spasio prošle godine, "Švabe" obično dobro startuju, a onda padaju kako sezona odmiče. Red Bul je posle goleade izgubio Superkup od Bajerna, mogu da postignu mnogo golova, ali odbrana je delovala očajno. Naravno, na "Rajn Nekaru" protivnik neće biti tako jak ali Štutgart obično diže nivo igre u duelu sa jačim protivnicima. Jasno, tek je početak sezone, ali privukla nas je odlična kvota, ovo zaista deluje kao utakmica u kojoj će sve prštati. Štutgart nikada nije zaustavio Red Bul od kada je tim iz Lajpciga postao deo Bundeslige.

Ne propustite